Wonen in een …

Deel 1: het opknappen van een camper interieur

Nog geen maand geleden kochten we onze allereerste camper (lees het hier)! Een Hymer van 25 jaar oud met een ontzettend bruin en donker interieur. Niet echt onze smaak! We wisten toen we de camper kochten dat we zeer snel het interieur zouden aanpakken want met de camper op pad voordat alles gewit zou zijn, was geen optie. Zo gezegd, zo gedaan. Vorige week namen we de camper mee naar onze ouders in het zuiden van het land zodat wij daar konden klussen en zij quality time hadden met Jaya.

De Tiny House Movement

Je hebt vast wel eens gehoord van de Tiny House Movement in Amerika. Ik schreef er al eens een aantal keren over op mijn Engelstalig blog www.designclaud.com tijdens onze wereldreis. We kwamen toen veel in aanraking met andere manieren van wonen, we leerden veel inspirerende mensen kennen en hierdoor kom je op de meest uiteenlopende onderwerpen. Zoals dus de Tiny House Movement. Ik werd geïnspireerd door dit idee nadat ik de documentaire I’m Fine, Thanks had gezien. Een echte aanrader als je nog niet helemaal op de hoogte bent van het Tiny House idee. Lees mijn post over de documentaire en kijk zelf wat je ervan vindt.

Ook schreef ik een aantal keren over het wonen in een trailer home, wonen in een klein vakantie huisje of in een vintage camper. Voor meer artikelen over het wonen in een bijzonder object kan je doorklikken naar mijn categorie Wonen in een….

Geïnspireerd door de Flow

De laatste Flow Magazine schreef over Mini Huis, Maxi Geluk waarin een aantal Nederlanders geïnterviewd werden die allemaal in kleine verrijdbare huisjes wonen van max. 24 m2. Wist je bijvoorbeeld dat je in Nederland alleen permanent in een object mag wonen dat min. 24 m2 is? Hierbij mag je de badkamer en keuken niet optellen. Helaas maakt deze wet het niet mogelijk om dus écht mini te wonen zoals ze wel in Amerika doen. Maar goed, deze kleine mini huisjes zijn echt wel lekker knus en ook best wel mini hoor ;-)

Mini huis in Nederland #1 is de Porta Palace, een tiny house ontworpen door Jelte Glas van Woonpioniers, gemaakt in samenwerking met Daniel Venneman van Hermit Houses. Het mooie van Woonpioniers is dat ze andere manieren van wonen willen ontdekken. Zo ontwierpen ze bijvoorbeeld al eens eerder een boomhut, een yurt (mongoolse tent) en andere vormen om in te wonen. Dit tiny house wordt zo duurzaam mogelijk geproduceerd, zo is de binnenkant en buitenafwerking van hout gemaakt, en geïsoleerd met hennep jute.

Dit tiny house staat op wielen waardoor je dus vaker van plek kunt wisselen. Dat moet ook wel in Nederland want het wordt je niet gemakkelijk gemaakt om met een tiny house ergens permanent te gaan staan en te wonen.

Een trailer interieur voor de hele familie!

Wist je al dat we een camper gekocht hebben een paar maanden geleden? We zijn er druk mee bezig, althans wanneer we tijd hebben dan zijn we er druk mee bezig. Eigenlijk moet het interieur van de camper binnen nu een twee maanden af zijn, anders kunnen we er in de lente niet mee weg. Dat zou zonde zijn he…

Er moeten nog een aantal dingen gebeuren zoals het inbouwen van de boiler, het leggen van een nieuw vloertje (de ondervloer ligt er deels al) en het lassen van een tweepersoonsbankje ipv een bijrijdersstoel. De gordijnen heb ik helemaal af, ook heb ik een paar leuke sierkussens gemaakt voor op de banken en idealiter zou ik ook nog de hoezen van de kussens vernieuwen. Grote klus, dus ik weet nog niet zeker of ik hier al aan ga beginnen.

Anyway, deze mooie trailer werd ook helemaal opgeknapt. Zij hadden wel een iets grotere klus voor de boeg maar ook zij hebben het gehaald. Een trailer (airstream caravan) met veel slaapplekken voor de familie van 7!

Onze nieuwste aanwinst: de Hymer Camper!

Na twee jaar reizen over de wereld en na 1,5 thuis te zijn hebben we weer wat nieuws in het vooruitzicht. We hebben een vintage ;-) Hymer camper gekocht! We kunnen natuurlijk weer niet stil blijven zitten want het veel in Nederland zijn geeft ons de kriebels. We gingen afgelopen lente al naar Denemarken om een beetje voor te proeven hoe Scandinavië eigenlijk is. Nou dat beviel heel erg goed! Het enige nadeel was dat het erg fris was tijdens de nachten in onze vouwwagen.

Wonen in een Airstream

Wonen in een bijzonder huis, voertuig of op een bijzondere plek heeft altijd mijn aandacht getrokken. Ik schreef al over vele andere woonplekken in mijn column "Wonen in een ..." omdat ik elke keer weer zo'n leuke nieuwe projecten tegenkom. Traditioneel in een huis...

Wonen in een Nano-Home

Heb je wel eens gehoord van een Nano-Home? Dit is een plat prefab huis dat heel gemakkelijk te verhuizen is. Cool toch? Het enige wat je moet doen is alle zooi wegdoen en klein gaan wonen. Kun je dat aan? Er wordt ook wel eens gezegd dat kleiner wonen je geld spaart...

Wonen in een klein vakantiehuisje (op wielen)

We keken al eens naar een mooi vakantiehuis in Ibiza, een zomerhuis in Griekenland of een houten huisje in Denemarken maar we hebben nog nooit naar een vakantiehuisje op wielen gekeken. Dit klein vakantiehuisje op wielen werd ontworpen door Hristina Hristova uit...

Wonen in een vintage camper

Mijn collectie van ‘Wonen in een…’ posts wordt steeds groter. Wonen in een boomhut, wonen in een bus, wonen in een airstream caravan en vandaag wonen in een vintage camper. Al dit soort woonplekken zijn te inspirerend om niet met jullie te delen. Deze vintage camper wordt door zijn eigenaren, Jessica Rose en haar familie, Sharkey genoemd. Hij werd in een impulsieve actie gekocht maar ze hebben er nooit spijt van gehad. Natuurlijk had de camper wel wat makeovers nodig maar dat kwam helemaal goed! Kijk gauw naar de mooie inrichting van deze vintage camper..

Wonen in een airstream / caravan

Dit is één van mijn favoriete onderwerpen om over te schrijven op de blog: wonen in iets anders dan een normaal huis. Ik schreef al eens over wonen in een bus of wonen in een boomhut, bijzondere manieren om je leven vorm te geven. Vandaag gaat het over wonen in een...

Wonen in een boomhut

Wonen op ongewone plekken, daar hebben we het al eens eerder over gehad. Bijvoorbeeld over wonen in een bus of inspiratie voor het wonen in een woonboot. Vandaag wil ik jullie nog een mooi plekje laten zien waar je ook uitstekend zou kunnen wonen. Namelijk een...

Wonen in een bus: inspiratie!

Droom jij er wel eens over om je huis te verkopen en in een camper of bus te gaan wonen? Zo'n mega bus die omgebouwd is tot huisje? Al je spullen weg te doen en alleen maar te leven met wat je nodig hebt? Ik droom hier wel eens over. Al zou ik niet meer snel mijn huis...

Wonen in een ….

Dat kan heel divers zijn. Van wonen in een camper, tot wonen in een hut tot wonen in een super kleine studio. Unieke plekken om te wonen kan je hier terug vinden. Inspiratie om kleiner te wonen bijvoorbeeld, inspiratie om op een geheel nieuwe en bijzondere plek te gaan wonen of inspiratie voor het inrichten van een bijzondere woonplek.

Noem het maar op, “wonen in een…” is een verrassende categorie!

Blijf op de hoogte van de laatste interieur, lifestyle en design trends op DesignClaud

 

Natuurlijke interieurs, reizen, een tikkeltje bohemian en persoonlijke notes van Claudia!

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte

Bedankt voor het inschrijven!