Raamdecoratie schaf je niet zomaar aan. Het is een belangrijke beslissing die je neemt voor een langere periode. Je wilt immers niet over 2 jaar weer van raamdecoratie wisselen. Een tijdloze keuze is hierin het beste. Maar welke raamdecoratie past het beste in jouw woning? Paneelgordijnen zijn bijvoorbeeld een functionele en mooie oplossing als raamdecoratie. Paneelgordijnen gebruik je als raambekleding voor kleine ramen maar ook voor grote raampartijen of schuifpuien. Er zijn veel mogelijkheden en uitvoeringen beschikbaar waardoor ze geschikt zijn voor elk interieur.

De voordelen van paneelgordijnen

Behalve de veel mogelijkheden hebben paneelgordijnen nog meer voordelen. Zoals bijvoorbeeld het creëren van privacy en zorgen voor licht in het interieur. Met paneelgordijnen speel je immers op een leuke manier met lichtinval in het interieur. Elk paneel is apart te bedienen waardoor je ze op verschillende posities kunt neer zetten.

Daarnaast is een paneelgordijn ook te gebruiken als scheidingswand. Denk bijvoorbeeld eens aan grotere ruimtes waar je normaal gesproken met roomdividers zou werken. Dit doe je veel gemakkelijker met paneelgordijnen! Verdeel een grote ruimte in kleinere ruimtes met diverse panelen. Ideaal voor thuis maar ook voor op kantoor!

Grote ramen en schuifpuien

Wat ga je voor een raamdecoratie voor de schuifpui hangen? Het moet gemakkelijk te bedienen zijn want je gebruikt de schuifpui bijna dagelijks. Paneelgordijnen zijn de ideale raambekleding: schuif de panelen opzij wanneer je de schuifpui open zet. En schuif ze weer dicht als je meer privacy wilt. Wil je fel zonlicht weren? Plaats ze dan in de juiste positie om die straal zonlicht te weren.

Wist je dat paneelgordijnen ook goed te combineren zijn met een hor?

Omdat paneelgordijnen op grote afmeting leverbaar zijn kun je de grootste ramen voorzien van deze raambekleding. Je bedient een paneelgordijn met de hand maar ook met een koordje.

De verschillende soorten stoffering

Behalve alle functionaliteiten is de uitstraling ook erg belangrijk. Paneelgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren én in verschillende stofsoorten. Kies voor een paneel wat geheel aansluit op jouw smaak en interieurstijl. Wist je dat je zelfs kunt varieren in transparantie? Door te kiezen voor een verduisterende of juist transparante stof.

Afbeeldingen: Decorette.nl

Blijf op de hoogte van de laatste interieur, lifestyle en design trends op DesignClaud

 

Natuurlijke interieurs, reizen, een tikkeltje bohemian en persoonlijke notes van Claudia!

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte

Bedankt voor het inschrijven!