Het is alweer dinsdagavond, wat is het lange weekend voorbij gevlogen. Jaya ging een lang weekend logeren bij de opa’s en oma’s en wij gingen met Sen een weekendje weg naar Makkum. We hadden een super leuke AirBnB gevonden die gelukkig nog beschikbaar was want hun agenda stond al aardig vol voor de komende maanden. Het leukste aan deze AirBnB vond ik natuurlijk het interieur, maar ook de ligging was ideaal. Zeker in de zomer is dit een top plek om met kinderen naar toe te gaan. Binnen een paar stappen sta je aan het strand van het IJsselmeer. Heerlijk!

Makkum zelf vond ik niet zo heel erg bijzonder om eerlijk te zijn. Het was er heel erg rustig, niet heel veel winkels maar wel een mooi haventje en een mooi strand. We gingen de volgende dag nog naar Harlingen en Sneek om te shoppen en bootjes te kijken. Dat is het voordeel van Makkum, je bent overal heel dichtbij. Leeuwarden is bijvoorbeeld maar 40 minuutjes rijden. Het valt me ook op dat de mensen in Friesland zo aardig zijn. Een genot als je uit de randstad komt waar het soms wel eens wat bot kan zijn ;-) Althans zo ervaar ik dat soms als meisje met een zachte G!

Het Scandinavisch interieur van de AirBnB

Zoals ik al zei, het interieur van ons huisje was echt prachtig. Connie heeft er ontzettend veel energie in gestoken en dat zie je overal in terug. Heel gezellig, schoon, ruim, licht en van alle gemakken voorzien maar ook veel opvallende details en kleine decoraties die je het gevoel geven dat je thuis bent. Een standaard vakantiehuisje kan je dit echt niet noemen!

Vanuit het huisje loop je zo naar het strand tussen de andere vakantiehuisjes door. Niet heel ideaal met een kinderwagen overigens maar perfect met peuters, kleuters of met een draagdoek. Het lijkt me heerlijk vertoeven hier tijdens de zomerdagen wanneer het lang licht is en je nog kan gaan zwemmen na het avondeten.

Het leuke van dit weekend was dat ik een aantal foto’s op Instagram had geplaatst en ik vrij snel daarna allemaal leuke en handige tips kreeg voor wat we konden doen op zondag in Friesland. (Wederom aardige Friezen!) Naar Sneek gingen we dus! We lunchten bij dit mooie restaurant Het Hof in Sneek. Een prachtig gebouw!

Ook bezochten we Harlingen nog eventjes om te kijken naar de boten die binnen kwamen, de haven en natuurlijk om poffertjes te eten! Hmmmm… jammie!

Een super weekend wat veels te gauw voorbij is gevlogen. Ondanks dat we heerlijk hebben genoten van Sen was het natuurlijk ook fijn om Jaya weer te zien. Al geloof ik dat zij ook prima nog wat nachtjes bij de opa’s en oma’s had kunnen blijven.

Veel liefs, Claudia

Blijf op de hoogte van de laatste interieur, lifestyle en design trends op DesignClaud

 

Natuurlijke interieurs, reizen, een tikkeltje bohemian en persoonlijke notes van Claudia!

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte

Bedankt voor het inschrijven!