Je hebt een nieuwe woning gevonden en gaat verhuizen! Je droomhuis kun je helemaal zelf indelen en aanpassen naar jouw wensen. Heb je altijd al van eenvoud gehouden? Dan voel jij je helemaal thuis in een minimalistische badkamer. Om je te inspireren en op ideeën te brengen voor je nieuwe badkamer, laten wij je zien hoe je jouw badkamer een minimalistische uitstraling geeft.

De uitstraling

Eenvoud is het belangrijkste kenmerk van een minimalistische badkamer. Ga je verhuizen en wil je het in je nieuwe woning graag simpel houden? Door de eenvoud van de badkamer kom je helemaal tot rust. Je gaat namelijk helemaal terug naar de basis: niets meer en niets minder. Wit wordt daarom het meest gebruikt in een minimalistische badkamer. Door het gebruik van wit lijkt de badkamer ruimer en krijg je een hele lichte en open ruimte. Een ander kenmerk is het strakke design dat vaak wordt gebruikt. Dit design is van hoge kwaliteit en straalt in combinatie met wit een bepaalde luxe en klasse uit.

minimalistische badkamer

Een eyecatcher

Is de badkamer een ruimte waar jij je fijn in voelt? Plaats een echte eyecatcher in je badkamer en zorg er zo voor dat jij je helemaal thuis voelt. Je kunt ontzettend veel kanten op met deze eyecatcher. Denk bijvoorbeeld aan een groene plant. De groene kleur staat namelijk erg goed tegen een witte achtergrond. Hierdoor valt de plant op, waardoor de eyecatcher ook echt haar werk doet. Andere voorbeelden zijn een mooie vaas, een cluster van zeepjes of een kaars die je kunt aansteken als je in bad gaat. Dit zorgt voor extra sfeer! Let wel op dat je het liefst één of maximaal twee eyecatchers gebruikt om de minimalistische stijl te behouden.

minimalistische-badkamer

Zorg voor zo min mogelijk rommel

De minimalistische badkamer heeft niet alleen een mooie en strakke uitstraling, maar is ook heel opgeruimd. De sleutel voor het behouden van een minimalistische uitstraling is dat je alles netjes opruimt en zorgt voor zo min mogelijk rommel. Zet bijvoorbeeld alleen de spullen neer die je dagelijks gebruikt en creëer voor iedere bewoner een eigen plek in een lade of mand. Zoek er een vaste plek voor. Berg niet dagelijks gebruikte spullen op uit het zicht zoals een scheerapparaat, haarverf en verschillende crèmes. Zo voorkom je een rommelige uitstraling.

De handdoeken opbergen

Heb je een hoop handdoeken in je badkamer liggen, maar gebruik je ze nooit allemaal? Probeer dan eens het minimale aantal handdoeken in het zicht te leggen en berg de rest netjes op. Zo behoud je de minimalistische uitstraling in je badkamer. Laat je wel eens een handdoek in je badkamer slingeren? Dit is nu verleden tijd! Voor een extra luxe uitstraling kun je de handdoeken oprollen in een cilindervorm. Speel met de kleuren van je handdoeken om een vrolijke uitstraling aan je badkamer te geven.

minimalistische-badkamer

Regel je verhuizing

Ben je overtuigd van de rustgevende en luxe uitstraling die deze stijl uitstraalt? Regel snel je verhuizing en lees verschillende verhuistips om je verhuizing zo snel mogelijk te laten verlopen. Op deze manier kun je sneller genieten van je nieuwe minimalistische badkamer! Geef je adreswijziging zo snel mogelijk door aan familie en vrienden, zodat zij meteen een kijkje kunnen nemen in je droombadkamer.

Blijf op de hoogte van de laatste interieur, lifestyle en design trends op DesignClaud

 

Natuurlijke interieurs, reizen, een tikkeltje bohemian en persoonlijke notes van Claudia!

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte

Bedankt voor het inschrijven!