Vorige week schreef ik mijn eerste stukje over onze vakantie in Italië. Voordat ik op vakantie ga probeer ik via internet tips en informatie in te winnen over de regio waar ik naar toe ga. Maar niet altijd vind ik de gewenste informatie of vind ik helemaal niks. Zo vroeg ik mij bijvoorbeeld af of Cinque Terre goed te doen is met een kind van 1,5 jaar oud, of je een buggy zou meenemen of toch maar een kinderdrager, of er plekken zijn waar je even kunt uitrusten (niet op een overvol terras) en of het te doen is voor een zwangere vrouw :-)

Nou, dan moet ik nu nadat we er zijn geweest, ook antwoord geven op deze vragen vind je niet?

Tips voor Cinque Terre met kinderen / zwangere

Ten eerste hebben wij gekozen om niet de buggy mee te nemen en dat was een goed besluit. Dan blijf je dat ding maar trappen op en af tillen in de vijf dorpjes, dat is geen doen. Neem het kind dus lekker mee op de rug of buik.

Jaya heeft zich die dag goed vermaakt, maar ze zat natuurlijk ook wel veel in de kinderdrager. Omdat er veel trapjes en hellingen zijn zou ik jonge kinderen niet zo gauw echt alleen laten rondlopen.

Uitrusten… Tjaa, er staan hier en daar bankjes in de dorpjes maar je bent toch vooral aangewezen op de terrasjes. Die overigens ook vrij krap zijn op veel plekken waardoor een kinderstoel niet echt past. Maar je redt je wel!

Het wandelen tussen de dorpjes hebben wij niet gedaan omdat er een aantal routes gesloten waren. Wel heb ik 1 route zien liggen en die had ik wellicht kunnen lopen. Het ging niet heel steil omhoog en het leek ook niet heel ver. Wel was het tijdens onze vakantie erg warm daar waardoor dat mij erg tegenviel.

Vervoer naar Cinque Terre

Vanaf de camping in Sestri Levanti zijn we met de auto naar het station gereden en hebben hier de trein naar Levanto genomen. Hier namen we de trein naar de vijf Cinque Terre dorpjes. De trein is een goed vervoermiddel maar denk er wel aan dat het in de ochtend erg druk is richting deze toeristische plek. Ook gaat niet elke trein naar elk station waardoor we wel 4x van trein gewisseld zijn. Laat je dus goed informeren!

Lees ook meer over Sestri Levanti, een prachtig plekje dat iets minder toeristisch is maar wel in de buurt van Cinque Terre ligt.

Blijf op de hoogte van de laatste interieur, lifestyle en design trends op DesignClaud

 

Natuurlijke interieurs, reizen, een tikkeltje bohemian en persoonlijke notes van Claudia!

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte

Bedankt voor het inschrijven!