Verticaal tuinieren is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en is een uitkomst voor veel mensen met een kleine tuin. Maar verticaal tuinieren kan ook ideaal zijn voor gezinnen of voor bewoners van een flat of bovenwoning. Doordat je de hoogte in gaat, gebruik je weinig oppervlakte van je balkon of terras waardoor je meer ruimte over houdt. Natuurlijk wil ik je ook nog een aantal leuke en bruikbare tips voor verticaal tuinieren geven.

Tip #1 Stapelen

Je kunt nog meer ruimte creëren doordat je plantenbakken stapelt. Hierdoor houdt je meer ruimte over en heb je toch veel plek voor leuke plantjes.

verticaal-tuinieren-01

verticaal-tuinieren-05

Tip #2 De hoogte in

Een verticale tuin is natuurlijk zo leuk doordat je de hoogte in gaat. Maar probeer eens écht de hoogte in te gaan tot bijvoorbeeld twee meter. Hierdoor heb je een gehele wand met ruimte voor de leukste plantjes.

verticaal-tuinieren-06 verticaal-tuinieren-03 verticaal-tuinieren-02

Tip #3 Oude Pallets

Een leuke manier om een verticale tuin te creëren op je balkon, terras of tuin is met een oude palet. Zoals je ziet kun je met pallets de leukste dingen doen én ze zijn ook nog eens hartstikke goedkoop! Kijk ook eens bij de nieuwste producten voor in je tuin. Wellicht doe je daar nog inspiratie op voor een DIY tuin idee.

verticaal-tuinieren-07

Tip #4 Fruit kistjes

Je kent ze wel, de populaire fruit kistjes. Dit voorbeeld is niet alleen super handig maar ook origineel. Een simpele houten wand zorgt ervoor dat je deze leuke fruitkistjes kunt ophangen en kunt inrichten met mooie vet planten, hangplantjes of vrolijke bloemetjes.

verticaal-tuinieren-08 verticaal-tuinieren-04

Tip #5 Goedkope oplossingen voor verticaal tuinieren

Oude regenpijpen of oude buizen dienen ook goed als verticale tuin. Oude plantenpotjes bevestigd met ringen aan een oude pallet of stuk hout. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is wel geschikt voor verticaal tuinieren.

Voor meer leuke ideeën over verticaal tuinieren en andere tuin inspiratie kun je terecht op mijn Tuin Pinterest Board.

Blijf op de hoogte van de laatste interieur, lifestyle en design trends op DesignClaud

 

Natuurlijke interieurs, reizen, een tikkeltje bohemian en persoonlijke notes van Claudia!

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte

Bedankt voor het inschrijven!