Waarom niet je tuin inrichten als het vakantieresort in Bali, Indonesië, Thailand of Java? Met teak tuinmeubelen haal je de sfeer van deze prachtige landen in je achtertuin. De houtsoort teak is van oorsprong namelijk afkomstig uit Zuidoost-Azië en mag daarom niet in je tropische tuin ontbreken.

teak

Duurzame tuinmeubelen

Met teak tuinmeubelen haal je niet alleen de tropische, oosterse sfeer in je tuin, maar profiteer je ook van langdurige kwaliteit.Teak is namelijk erg goedbestand tegen vele weersomstandigheden. In een land zoals Nederland is dat erg handig. Teakhout is robuust, sterk, heeft een warme uitstraling en goede eigenschappen.

Eén van die goede eigenschappen is het hoge gehalte van oliën en rubberbestanddelen. Deze zijn van nature aanwezig en vormen de beschermlaag van het hout. Teak tuinmeubelen zijn daardoor gemakkelijk om te onderhouden. Wel raden we je aan om teak om het halfjaar te behandelen met een speciale teakolie. Zo blijft de houtkleur goed behouden. Wil je het echte resortgevoel in je achtertuin? Maak het plaatje dan compleet met donkergroene en tropische planten, zachte, lichtgekleurde stoffen kussens en kleden. Als je een overkapping in de tuin hebt staan, kunnen semi-transparante witte gordijnen ook erg mooi staan.

teak-meubelen

Teak tuin inrichten

Je kunt met tuinmeubelen van teak alle kanten op. Wil je het liefst in je tuin ontspannen met vrienden en familie? Een loungeset van teak is dan de uitkomst! Houd je er meer van om uitgebreid te dineren? Een royale teak tuintafel is dan een goed idee. Daarnaast is het in de nazomer fijn als je een extra warmtebron hebt, om een gezellige avond buiten zorgeloos te kunnen verlengen. Een teak terrashaard is deze dagen daarom een goede oplossing. Geniet tot in de late uurtjes rondom het vuur in tropische sferen.

Blijf op de hoogte van de laatste interieur, lifestyle en design trends op DesignClaud

 

Natuurlijke interieurs, reizen, een tikkeltje bohemian en persoonlijke notes van Claudia!

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte

Bedankt voor het inschrijven!