Er zijn een aantal interieur stijlen die we al jaren terug zien en vaak ook tijdloos aanvoelen. Denk aan de natuurlijke interieurs maar ook het industriële interieur. Een industrieel interieur is een stijl waarbij we veel stoere materialen in hun pure vorm zien terugkomen. Maar ook stoere elementen gemaakt van ruw hout, metaal of staal bijvoorbeeld. Hoe richt je een industrieel interieur in? Ik geef een aantal inspirerende tips voor je interieur.

Industrieel-interieur-1

Stoere en onbehandelde balken geven een interieur een industriële uitstraling

De basis van een industrieel interieur

Alles begint met een goede basis van materialen. Kijk eens naar de grotere uitstraling van de ruimte: hoe zijn mijn wanden afgewerkt? Wat voor een vloer ligt er? Wat kan ik doen met de kozijnen het plafond? Baksteen is een veel terugkomend materiaal in industriële interieurs. Is er een wand waar je de stuc vanaf kunt bikken om tot de bakstenen te komen? Wanneer je dit niet kunt creëren dan is er nog altijd het baksteen behang als alternatief.

Bakstenen, hout en een gietvloer: goede basis voor industrieel interieur

Industrieel-interieur-5

Een antiek bad geeft de ruimte een mooie blikvanger

De grootste blikvangers in de ruimte

Welke ruimte in huis wil je industrieel inrichten? Wordt het een industriële woonkamer bijvoorbeeld? Dan is vaak de loungebank een blikvanger in de ruimte. Het is belangrijk dat deze bank een industriële uitstraling heeft. Denk aan zwart stalen pootjes, een stoere stof of een mooie cognac kleurige zitbank. Bij Woonwinkel HACO zijn bijvoorbeeld diverse industriële banken te vinden voor in de woonkamer. Combineer zo’n toffe bank met een mooie salontafel in hetzelfde zwarte stalen profiel en onderstel.

Ruwe materialen met elkaar afwisselen geeft een speels en stoer karakter. Zoals deze bijzondere vloer van hout en mozaïek

De styling van een industrieel interieur

De grootste meubelen zijn uitgekozen en nu is het tijd voor de styling van het interieur. Denk aan raamdecoratie, vloerkleden maar ook de woonaccessoires en planten zijn van belang. Wordt het interieur je iets te stoer of industrieel? Ga dan voor een wat zachtere of warmere woonaccessoires die meer warmte brengen in het interieur. Goud is een prachtige kleur en materiaal om te gebruiken. Gouden woonaccessoires zoals een toffe gouden tijger voor op een plankje of salontafels met een gouden accent.

Een toffe retro radio of een mooi industrieel lampje geeft al direct sfeer

Industrieel gecombineerd met goud is een toffe manier om te varieren met stijlen

Blijf op de hoogte van de laatste interieur, lifestyle en design trends op DesignClaud

 

Natuurlijke interieurs, reizen, een tikkeltje bohemian en persoonlijke notes van Claudia!

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte

Bedankt voor het inschrijven!