Stil zitten is al niet mijn sterkste kant – er is altijd wel iets te doen. En dan heb ik het niet zozeer over de badkamer poetsen maar over de leukere dingen in en rondom huis. Want huis is waar we nu zoveel mogelijk moeten blijven. Deze Corona tijd is een bizarre tijd maar het biedt ook zoveel moois. Zo geniet ik echt van het samenzijn met het gezin. Alle kids zijn thuis en spelen super goed samen, tussen de ruzies door ;-) Maar ook manlief werkt vanuit huis en luncht bijvoorbeeld elke dag mee én is lekker op tijd voor het avondeten. Geen files meer!

Ik las een stukje laatst over hoe men de Corona crisis ervaart en hoe dit een verschil kan maken voor introverte en extroverte personen. Tot welke groep behoor jij denk je? Niemand is natuurlijk 100% introvert of 100% extrovert. Ik denk zelf dat ik de laatste jaren meer naar het introverte ben gegaan. Ik geniet nu echt van het thuis zijn, thuis bezig zijn en rust en ruimte. Sociale contacten en afspraken vind ik erg gezellig maar soms ook teveel. Zeker als mijn man in het weekend elke dag ergens op bezoek wilt gaan dan is dat vaak voor mij al teveel.

Thuis-in-corona-tijd-bakken-tuinieren-8

De Clematis die ik vorig jaar op verschillende plekken in de tuin plantte begint te groeien.

Thuis-in-corona-tijd-bakken-tuinieren-8

Prachtige sneeuwbollen – jammer dat ze zo snel weer weg gaan

Bezig blijven in de Corona tijd

Ten eerste hebben we echt mega geluk gehad met het zonnige weer in april. Ook al is het niet goed voor de droogte die er al was. Nu met een paar dagen regen merk je dat de tuin opeens weer hard begint te schieten overal. En dan ben ik ook meteen bij één van de twee onderwerpen waarmee ik vooral bezig ben in deze tijd. Want bezig blijven is niet alleen leuk, wat in mij zit maar ook wat denk ik nodig is in deze periode.

Thuis-in-corona-tijd-bakken-tuinieren-8

Thuis-in-corona-tijd-bakken-tuinieren-8

Voorraad hout dat nog gezaagd en gekloofd moet worden door manlief

Tuinieren: moestuin en grote tuin

Tuinieren; jup ik ben er wel een beetje verslaafd aan het raken. Moet ook wel met zo’n grote tuin! Maar de moestuin van dit jaar, de 2e keer, ziet er nog beter uit dan die van vorig jaar. Een stukje groter, meer aandacht aan de indeling besteedt en nog meer ideeen voor wat ik nog meer zou kunnen doen. Tuinkas, verhoogde bakken etc etc. Tijdens droge dagen is in de tuin werken echt een aanrader. Even uit huis, frisse lucht, met je handen bezig zijn én vooral niet in de buurt van telefoon of computer zijn. Het is zelfs zo erg dat ik soms helemaal geen zin meer heb om mijn telefoon nog te bekijken daarna. Niet heel handig met een eigen zaak ;-)

Thuis-in-corona-tijd-bakken-tuinieren-8

Het begin van de groentetuin

Wat betreft de groentetuin: hier wil ik nog een blogpost over schrijven met uitleg en mijn uitgedacht plan.

Bakken; mijn andere bezigheid tijdens deze dagen. En van al dat bakken kom je misschien ook wel iets aan en dus is tuinieren dan weer een must ;-) Gezonde bananenbrood, muffins, cakejes, cake.. Alles wat de kinderen lekker vinden gaat hier de oven in. Wat zal dat wennen zijn als 1 van de 3 straks weer naar school mag.

Verse eitjes van de kippen

Ik hoop dat mijn bezigheden jou ook een beetje hebben kunnen inspireren. Ik ben heel benieuwd hoe jullie deze periode doorkomen en wat je wellicht wel hebt ontdekt aan jezelf!

Liefs Claudia

Blijf op de hoogte van de laatste interieur, lifestyle en design trends op DesignClaud

 

Natuurlijke interieurs, reizen, een tikkeltje bohemian en persoonlijke notes van Claudia!

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte

Bedankt voor het inschrijven!