Er zijn heel veel verschillende soorten tegels. De hele grote van 1 bij 1 meter. De normale grote van 60 bij 60 cm. De standaard tegels van 25 bij 25 cm en de kleinere van 10 bij 10 cm. Een paar weken geleden vond ik prachtige tegels in het Koninklijk paleis van Phnom Penh. De hoofdstad van Cambodja. Ik was naar ze aan het staren toen ik tot de ontdekking kwam dat ik tegels eigenlijk super mooi vindt. Ik besefte dat ik overal naar de tegels kijk, dat ik een Pinterest Tegels Board heb en dat ik ook al heel zeker weet dat ze later in mijn huis komen! Hoe fantastisch is Pinterest trouwens om te ontdekken wat je interesses en stijl zijn?

Royal-palace

Koninklijk Paleis in Phnom Penh

In Azië zijn tegels veel gebruikelijker dan in Europa. Wij gebruiken ze in onze keuken of badkamer. De natte ruimtes ook wel genoemd. Sommige gebruiken ze ook in hun woonkamer, entreehal en wellicht hun slaapkamer maar meestal wordt er een tapijtje op gelegd voor de warmte en sfeer. Tegels kunnen erg koud zijn, zeker als je geen vloerverwarming hebt. Dus wanneer is dit nou fijn in ons klimaat? Die 2 weken als het heel warm is in de zomer? Dit is nou juist de reden waarom ze in Azië veel tegels gebruiken. De warmte! Het is heerlijk om op koude tegeltjes te lopen.

Verschillende Tegels

Naast de verschillende afmetingen zijn er ook grote verschillen in de type tegels. Zeker in Europa en andere westerse landen krijg je ontzettend veel verschillende designs. Bijvoorbeeld in de nieuwbouw huizen worden tegenwoordig grote tegels gelegd. Zo groot als ze maar kunnen leggen. Meestal in een effen kleur, licht of donker getint. De tegels die je in oudere huizen meestal vindt zijn de kleinere en vaak gedecoreerde tegeltjes. Tegels die je in een patroon legt en die op elkaar moeten aansluiten.

De trend is om zo’n soort kleinere tegels met decoraties niet in een nieuwbouw huis te gebruiken. Maar andersom gebeurd het wel vaker. De grotere nieuwe tegels worden wel vaak in oudere huizen gelegd.

Social-Club

Zijn Mijn Favorieten Ook Jou Favorieten?

Bekijk de volgende voorbeelden eens. Hopelijk vind jij ze net zo mooi als ik ze vind. Prachtige tegels met patronen, kleuren en verschillende manieren van toepassingen.

Connecting

 

Deze oude, patroon tegels zijn zo onwijs mooi! Zelfs als ze een beetje beschadigd zijn is het prachtig. Het geeft een verhaal. Je kan er in wegdromen als je er naar kijkt en overheen loopt. Wat een plezier! Vooral de tegels in het blauw, misschien wel delfts-blauw zijn prachtig.

Gekleurde Of Effen Tegels?

Ben je op zoek naar iets meer pit in je huis? Deze grappig gekleurde en gecombineerde tegels zouden het voor je kunnen doen. Bijvoorbeeld het tegelen van 1 muur kan heel bijzonder zijn maar zorg er wel voor dat je niet teveel kleur verder toevoegt aan je interieur want het kan nogal druk worden.

Als zoveel kleurtjes teveel voor je zijn dan ben je misschien meer geïnteresseerd in effen tegels zoals deze. Wit vierkant of zelfs wit in de vorm van een wiebertje/ruit! Ziet dat er niet ontzettend speciaal en vernieuwend uit?

Een goede plek om tegels te bekijken en wellicht kopen is Mosa. Een fabriek die in het zuiden van het land ligt, Maastricht. Maar ze hebben ook meerdere showrooms. Zij verkopen veel speciale tegels zoals modellen met verlichting en de hele grote tegels.

Welke tegels hebben jou voorkeur en waar zou jij ze gebruiken? Op je muur, vloer, meubel of ergens anders?

Claudia xx

Blijf op de hoogte van de laatste interieur, lifestyle en design trends op DesignClaud

 

Natuurlijke interieurs, reizen, een tikkeltje bohemian en persoonlijke notes van Claudia!

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte

Bedankt voor het inschrijven!