De herfst is officieel begonnen en dat is meteen te merken. De dagen worden frisser en korter maar daarentegen komen er ook veel mooie herfstkleuren tevoorschijn en schijnt het zonnetje op den duur. Zeker tijdens die dagen dat het mooi weer is en je lekker buiten kunt zitten met een dikke trui, is de herfst op zijn best. Heerlijk genieten van je tuin die aan het veranderen is met prachtige bladeren in herfstkleuren aan een mooie teakhouten tuintafel.

Herfst-tafels

Zodra de herfst begint, gaat iedereen er weer op uit om op zoek te gaan naar kastanjes, mooie grote bladeren, nootjes en andere mooie decoraties voor in herfststukjes. Het maken van herfststukjes voor op de tafel wordt steeds populairder nu de DIY trend weer helemaal terugkomt. Maar zo’n mooi herfststukje heeft natuurlijk ook een mooi plekje nodig.

De herfst tuin met teak tuintafels

Tijdens de herfst zit je niet zo gauw in je tuin maar als de kans er is, dan is het heerlijk om aan een tuintafel te kunnen zitten. Zoals bijvoorbeeld aan een unieke teak tuintafel. Het voordeel van teak is dat de natuurlijke oliën in het hout, de tafel beschermen tijdens het natte weer. Daarom is het helemaal niet erg als je de set de gehele winter buiten laat staan. Wil je het toch een beetje beschermen dan kun je natuurlijk altijd een hoes of zeil eroverheen leggen.

Er zijn talloze massieve teak tuintafels verkrijgbaar maar wij wilden graag iets unieks, iets met een verhaal, iets wat anders dan anders is. Zo kwamen we de tuin kloostertafel tegen. Gemaakt van teak hout van het Indonesische eiland Java. Kenmerkend voor kloostertafels zijn de massieve houten tafelpoten zoals je ze hier ziet.

teak-tuintafels

De tuin kloostertafel is een robuuste en royale tafel voor in de tuin. De tafel is ook verkrijgbaar in 200 – 250 en 300 cm. Heb je iets minder ruimte dan zijn er natuurlijk ook kleinere versies teak tuintafels zoals de volgende modellen.

teak-tuintafels

De mammoet teak tuintafel is kenmerkend vanwege de sterke belijningen en strakke vormen. De maten van deze tafel variëren van 200 tot 300 cm. Het hout uit Indonesië is meestal al eens eerder gebruikt voor een ander doeleinde. Zo werden vroeger de lokale huizen op het eiland Java gebouwd van teak hout. Teak is tropisch hardhout, groeit in Indonesië en is dus gemakkelijk te verkrijgen voor de indonesiers. Jaren later bleek dat het teakhout ook goed geschikt is om er meubels van te maken zoals massieve teak tuinmeubelen.

teak-tuintafels

Teak tuintafels zijn verkrijgbaar in allerlei vormen en maten zoals je kunt zien. De ronde teak tuintafel is verkrijgbaar in 100 – 120 – 140 en 160 cm waardoor je er met veel gasten aan kunt zitten.

Teakhout is een materiaal dat goed te verwerken is waardoor je er alle kanten mee op kunt. Het is sterk, zeer duurzaam, het splintert niet én het krimpt bijna niet.

teak-tuintafels

Het hout komt heel mooi tot zijn recht in een Nederlandse tuin zoals je in het laatste voorbeeld kunt zien. De warme sfeer van het hout en de tekening van de nerven geeft het meubilair een uniek karakter. Deze tafel is verkrijgbaar vanaf 80 bij 80 cm dus je kunt zelfs je balkon of dakterras inrichten met een mooie teak tuintafel.

Heerlijk van de herfst genieten in je eigen tuin aan een teak tuintafel. Genoeg plek voor een leuk herfststukje met de kastanjes en nootjes uit het bos!

Blijf op de hoogte van de laatste interieur, lifestyle en design trends op DesignClaud

 

Natuurlijke interieurs, reizen, een tikkeltje bohemian en persoonlijke notes van Claudia!

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte

Bedankt voor het inschrijven!