Het is zeker geen geheim dat ik een groot fan van Scandinavisch design ben. Toen ik begon met studeren voor interieur architect, was Scandinavisch design al een grote inspiratiebron voor mij. De Scandinaviërs zijn ontzettend goed in het creeren van simpel en eerlijke ontwerpen, mede dankzij de materialen die ze gebruiken maar ook de vormen en kleuren. Je zult nooit teveel details in een ontwerp vinden, of details die er niet toe doen. Een tijdje geleden werd ik benaderd door Tove van Funky Doris, een nieuw merk uit Noorwegen. Ik krijg wel vaker emails van bedrijven die graag willen dat ik over hun producten schrijf maar vaak past het niet bij mijn stijl of bij DesignClaud. Bij Funky Doris was dit anders, dit past juist heel erg goed bij mijn stijl. Vandaar dat ik vandaag over dit Scandinavische merk schrijf.

Iets meer over Funky Doris..

Hun design filosofie is simpel: ze willen zichzelf omringen met mooie alledaagse producten met een goede en duurzame kwaliteit. Zij omschrijven hun stijl als ongecompliceerd, warm en humoristisch. Eén van hun uitspraken is dan ook bijvoorbeeld: “God invented the giraffe, the elephant, the cat. He has no real style. He just goes on trying things”, iets wat erg goed bij hun past.

Funky Dove werd opgericht door Tove Trydal en Grethe Bjørk. Tove is een designer, design manager en marketing manager van beroep. Ze heeft o.a. gewerkt voor Nordicform waar ze beddegoed, dekens, kussens en gordijnen ontwierp. Grethe runde de bekroonde winkel Harry Camping in Stavanger. Zij ontwierp en herontwierp kleding maar werkte ook als kostuum ontwerper voor diverse films. Sommige ontwerpen werden zelfs tijdens de Oslo Fashion Week tentoongesteld.

Hun ontwerpen en producten

Zoals je ziet zijn beide vrouwen erg goed in het ontwerpen van stoffen, materialen en producten. Dat is ook de reden waarom Funky Doris zo’n aantrekkelijk merk is. Het heeft een strakke, moderne en sfeervolle look! Vandaar dat mijn interieur natuurlijk niet mag achterblijven en ik ook graag zo’n mooi design in mijn huis wil laten zien!

Don deken en kussen

De Don collectie is gemaakt van gekamd katoen met een retro gedurfd grafisch motief. De deken is aan allebei de zijdes verschillend omdat de kleuren omgedraaid zijn. Ook het kussen heeft een prachtige grafisch patroon uit de jaren zestig.

Albert en Gunnar kussen

Als je van een zwart wit interieur houdt, dan spreken deze kussens je zeker aan. De Albert en Gunnar kussens hebben een sterk en minimalistisch design waardoor ze echt een statement in het interieur zijn.

Herdis kussen

Een van mijn favorieten is het Herdis kussen. Een prachtig monochroom kussen die ideaal is als basis voor een bank vol met sierkussens. Combineer dit kussen bijvoorbeeld met het Oskar kussen!

Herman kussen

Het design van het Herman kussen vind ik typisch Scandinavisch. Het is simpel maar wel stijlvol. De lijnen en het patroon dat ontstaat zie je wel vaker bij Scandinavische producten.

Vilma collectie

De Vilma collectie is een iets opvallendere lijn in het assortiment. Deze kussens en dekens vallen voornamelijk op door het gebruik van de kleuren maar ook door de vormen en het patroon dat ontstaat.

Oskar kussen

Mijn favoriet is het Oskar kussen. Een grafisch patroon van een honingraat in verschillende kleuren. Ideaal om te combineren met het Herdis kussen voor meer sfeer en diepte. Het is een opvallend, vrolijk en kleurrijk kussen maar tegelijkertijd ook simpel en elegant.

Funky Doris verkoopt ook nog dienbladen, lampen en accessoires voor in het interieur. Een van mijn favoriete lampen is het Draapen model. Een prachtig druppelvormige lamp gemaakt van messing of koper voor in een hedendaags en modern interieur.

Waar is Funky Doris verkrijgbaar?

In Nederland is Funky Doris op vijf verschillende plekken verkrijgbaar. Bij DR Wonen in Amsterdam, Ookinhetpaars in Zeist, Rachmaninoff Wonen in Utrecht, Kastanje Wonen in Groningen en Deense Kroon in Eindhoven.

Alle afbeeldingen in de woonkamer zijn van DesignClaud. De overige afbeeldingen van de producten zijn van Funky Doris.

Blijf op de hoogte van de laatste interieur, lifestyle en design trends op DesignClaud

 

Natuurlijke interieurs, reizen, een tikkeltje bohemian en persoonlijke notes van Claudia!

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte

Bedankt voor het inschrijven!