Het kiezen van een pedaalemmer voor in de keuken is altijd een lastige klus. Er zijn zoveel leuke prullenbakken verkrijgbaar maar het gaat er uiteindelijk om of de prullenbak effecient, functioneel en gemakkelijk te gebruiken is. Onze nieuwste aanwinst in de keuken is de Retro Bin van Brabantia. De Retro Bin is onderdeel van de Mineral Collectie van Brabantia en is zeker een must have in je keuken!

Ik kwam deze mooie pedaalemmer een aantal weken geleden tegen via Pinterest. Eigenlijk heb ik erg veel geluk gehad want ik heb deze pedaalemmer uiteindelijk gewonnen! Ik ben er super blij mee en wil natuurlijk mijn enthousiasme met jullie delen.

Mijn ervaringen met de Retro Bin van Brabantia

Het design van de Retro Bin is heel simpel en is voorzien van een moderne coating met een lichte structuur. De pedaalemmer is verkrijgbaar in meerdere kleuren zoals roze en zwart. Ik ben een liefhebber van de kleur die je hier ziet, mint.

Ik ben wel een voorstander van pedaalemmers want een prullenbak die je met de hand moet openen vind ik een beetje onhygiënisch en daarnaast worden ze ook veel sneller vies. Het pedaal van de Retro Bin werkt erg goed waardoor de deksel niet meteen open schiet maar rustig en zachtjes omhoog gaat.

Brabantia-retro-bin-pedaalemmer-mint-20L-01

De capaciteit van de Retro Bin is 20 liter, een perfecte inhoud voor een keuken prullenbak. Als je voor een groter model gaat, kan er weliswaar meer in maar dan blijft het afval dus ook langer in je prullenbak en dus in je keuken staan. De geur die er dan kan ontstaan is niet zo heel fris. Daar heeft Brabantia overigens ook iets aan gedaan. Ze zijn met een nieuwe oplossing gekomen voor stinkende prullenbakken, namelijk de Perfume Your Bin starterskit.

In deze starterskit zit een houder voor een geurtablet die de prullenbak een aantal weken een frisse geur geeft. De Perfume Your Bin starterskit zit gratis bij een nieuwe prullenbak maar je kunt ze ook apart kopen voor je huidige prullenbak.

Brabantia-perfume-your-bin

Zo werkt de Perfume Your Bin starterskit:

#1 Haal de houder uit de verpakking.

#2 Open de houder.

#3 Verwijder het lipje op het geur tablet.

#4 Verwijder het papier op de sticker zodat je de houder aan de binnenkant van de deksel kunt plakken.

Brabantia-retro-bin-pedaalemmer-mint-20L-07

Nog een aantal foto’s van mijn nieuwste aanwinst in ons nieuwe huisje. Brabantia en Meet The Blogger, ontzettend bedankt voor deze mooie Retro Bin!

Brabantia-retro-bin-pedaalemmer-mint-20L-08 Brabantia-retro-bin-pedaalemmer-mint-20L-01-2

Wil jij ook graag zo’n mooie Retro Bin? Kijk dan op deze website voor meer informatie.

Afbeeldingen van DesignClaud

Blijf op de hoogte van de laatste interieur, lifestyle en design trends op DesignClaud

 

Natuurlijke interieurs, reizen, een tikkeltje bohemian en persoonlijke notes van Claudia!

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte

Bedankt voor het inschrijven!