Over de inrichting van een werkplek heb je waarschijnlijk al duizenden artikels gelezen. Aan inspiratie is er geen gebrek. Maar in een thuiskantoor is niet alleen het visuele aspect belangrijk. Er is ook een praktische kant. Want met een gebruiksvriendelijke inrichting werk je veel efficiënter.

Dit zijn mijn tips

#1 Vermijd afleiding

Ik geef het toe: ik ben snel afgeleid. Dat is niet ideaal als er nog een hoop werk ligt te wachten. Daarom probeer ik afleiding zoveel mogelijk te vermijden.

Hoe ik dat doe? Simpel: door af en toe eens grondig op te ruimen. Alle overbodige spullen worden opgeborgen zodat ze niet zichtbaar zijn. Een proper, bijna minimalistisch bureau zorgt voor een betere concentratie.

#2 Voldoende licht op de juiste plek

Elke werkplek heeft voldoende verlichting nodig. Standaard plafondverlichting is vaak niet genoeg. Daarom is een bureaulamp een must-have. Die kan je makkelijk richten – of je nu aan een computer zit of enkele ideetjes op papier neerpent.

Zo’n bureaulamp is ook decoratief een meerwaarde. In elke stijl is er een overvloed aan keuze. De Artemide Tolomeo is bijvoorbeeld een echte klassieker met een traditionele uitstraling. De Tizio van hetzelfde merk ziet er dan weer veel moderner uit.

Qua lichtkleur kiest men in een thuiskantoor meestal voor warm wit. De meeste mensen willen in hun thuiskantoor namelijk net zo’n huiselijk licht als in de rest van hun woning. Hoewel, het is bewezen dat een koel witte lichtkleur je concentratievermogen verhoogt. Nog beter is dat je de lichtkleur kan aanpassen doorheen de dag. Daar kan het ingenieuze Philips Hue systeem wellicht helpen.

#3 Kantoorspullen bij de hand

Frustrerend toch, om tijd te verspillen met het zoeken naar de juiste spullen? Daarom houd ik het belangrijkste kantoormateriaal steeds bij de hand.

Wat belangrijk is, verschilt van persoon tot persoon. Voor mij is dat een set pennen, enkele potloden, een markeerstift, een nietjesmachine en een perforator. Een prullenmand mag natuurlijk ook niet ontbreken.

#4 Een degelijke bureaustoel

Vele uren stilzitten is niet bepaald gezond voor je lichaam. Daarom hebben zoveel mensen met een kantoorbaan last van een pijnlijke rug en schouders. Een comfortabele bureaustoel zal dit probleem enigszins oplossen.

Bij de aankoop van een nieuwe bureaustoel moet je rekening houden met de ‘aanpasbaarheid’. Een ergonomische stoel laat zowel de zithoogte als de rugleuning en armleuningen aanpassen. Enkel zo vind je de perfecte zithouding.

#5 Praktisch kan ook mooi zijn

Gebruiksgemak en design gaan hand in hand. Planten zorgen bijvoorbeeld voor een sfeervolle toets, terwijl ze het concentratievermogen verhogen (dat is wetenschappelijk bewezen). En een muur met zwarte krijtverf is niet alleen praktisch, maar zorgt ook voor wat contrast. Een praktisch kantoor hoeft immers geen saaie ruimte te zijn.

Bron foto’s: Abitaz.com

Blijf op de hoogte van de laatste interieur, lifestyle en design trends op DesignClaud

 

Natuurlijke interieurs, reizen, een tikkeltje bohemian en persoonlijke notes van Claudia!

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte

Bedankt voor het inschrijven!