De laatste weken zie ik overal de kerstmarkten weer opduiken, kerst afdelingen opgebouwd worden en zelfs al hier en daar een kerstboom staan (jaaaa… bij een van onze buren o.a.). Ondanks dat Sinterklaas het land nog niet uit is, begint bij mij ook al het e.e.a. te kriebelen. De kerstdozen staan al klaar om naar beneden gehaald te worden. Daarom ging ik vandaag even naar de Ikea om daar deze super leuke kerstlampjes te scoren! Niet zomaar kerstlampjes maar een snoer dat heel veel lijkt op zo’n mooie prikkabel. Alleen dan in het wit!

ikea-kerstlampjes

Kerst posters als decoratie? Yes!

Ik merk overigens ook dat de kerst posters uit mijn shop opeens super hard gaan. Ik heb er dit jaar weer een aantal gemaakt en toegevoegd aan het assortiment. Kerst posters met een kerst spreuk bijvoorbeeld of een grafische kerst poster met een kerstbal of kerstboom. Maar ook iets heel anders zoals bijvoorbeeld de leuke adventskalender poster. Mag ik even opscheppen en zeggen dat ik echt super blij ben met het uiteindelijke ontwerp? Soms heb ik van die dagen dat het in 1x goed gaat en dat ik tevreden ben met het ontwerp van een poster, maar er zijn ook van die dagen dat ik eindeloos kan variëren met figuren, kleuren, randjes, letters, cijfers en noem maar op. Om gek van te worden ;-)

adventskalender-poster-designclaud

Moderne adventskalenders

Vroeger telden we altijd af met zo’n chocolaatjes kalender, jammie! Tegenwoordig zijn er zoveel leuke ideeën om met het gehele gezin af te tellen naar kerst. Deze adventskalender poster is in eerste instantie een mooie interieur poster die je ophangt in een lijstje, op een klembord of met washi tape. Je kan er ook een leuke adventskalender van maken door er kleine papieren cadeau zakjes aan toe te voegen. Hang bijvoorbeeld hier en daar een papieren zakje waarin je wat lekkers doet, plak met washi tape een klein berichtje op de kalender of hang een klein envelopje op elke dag met iets kleins erin. Elke dag die je aftelt haal je het envelopje of papieren zakje weg en zie je de poster tevoorschijn komen.

Vorig jaar schreef ik een aantal keren over kerst decoraties, de houten kerstboom of printbaar kerst cadeaupapier. Dit jaar maakte ik overigens ook al een gratis downloadbaar kerst cadeaupapier voor jullie. Je vindt het design en de link naar de download hier.

Veel liefs,
Claudia

Afbeeldingen: 1. Ikea.nl | 2. DesignClaud.nl

Blijf op de hoogte van de laatste interieur, lifestyle en design trends op DesignClaud

 

Natuurlijke interieurs, reizen, een tikkeltje bohemian en persoonlijke notes van Claudia!

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte

Bedankt voor het inschrijven!