Een tijdje geleden stuitte ik op het merk Pampa via Instagram. Pampa is een bedrijf dat in Byron Bay (Australië) ligt. Pampa werd opgezet door twee fotografen, een uit Argentinië en de ander uit Australië. Samen hebben ze de meest inheemse gemeenschappen uit Argentinië bezocht met hun camera om het te documenteren. Tijdens deze reizen zoeken ze naar de moeste vloerkleden en kussens die handgeweven worden met traditionele materialen en technieken.

De waarden van Pampa

Als je producten uit het buitenland haalt, en al helemaal bij inheemse gemeenschappen, dan moet je hier natuurlijk ook echt respect voor hebben. Pampa gelooft in een wereld van etnisch gemaakte producten op een fairtrade manier. Ze betalen een eerlijke prijs voor de vloerkleden en ze garanderen werk voor de gemeenschappen. Het geld dat de gemeenschap verdient aan de vloerkleden wordt gebruikt voor hun dagelijks leven zoals het kopen van eten, het betalen van scholen, medische zorg en het zoeken naar nieuwe materialen.

De collectie van Pampa

De producten van Pampa zijn nou echt producten die ik in mijn droomhuis zou willen zien liggen. De prijzen van deze artikelen zijn vrij hoog maar je weet dan wel dat je iets koopt dat eerlijk gemaakt is, de gemeenschap in Argentinië steunt en ook nog eens handgemaakt is.

Kijk voor de gehele collectie op de website van Pampa.

Afbeeldingen via Pampa

Blijf op de hoogte van de laatste interieur, lifestyle en design trends op DesignClaud

 

Natuurlijke interieurs, reizen, een tikkeltje bohemian en persoonlijke notes van Claudia!

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte

Bedankt voor het inschrijven!