Wat word ik toch gelukkig van minder spullen! Jup, minder spullen.. niet meer! Wij wonen in een klein huisje en het lijkt elke week voller te worden. Voor elke fase die een baby of jong kind doormaakt, heb je weer nieuwe spullen nodig. En als je dan ook nog eens denkt aan een tweede, dan gooi je die spullen dus niet zomaar weg. Maar goed, zo staat er dus een zolder vol met maxi cosi’s, kinderzitjes, draagzakken, een badje, een emmer, twee grote bakken met meisjes kleding en ga zo maar door.

Het huis raakt ontzettend vol met al die spullen. Dan besluit mama ook nog op naaicursus te gaan dus verzamel je weer stoffen, een naaimachine en andere tools in huis. Dan loop ik weer tegen een goed boek aan in de kringloop en ga zo maar door. Je kunt je huis blijven vullen met spullen maar waar gaan naartoe hiermee? Wat is het doel hiervan?

Het ontspullen begon eigenlijk al toen we in 2012 besloten voor een aantal jaren op reis te gaan. Alles moest dus in dozen, maar ja, je kunt niet alles bewaren. Dus toen hebben we al eens goed opgeruimd. Toen we terugkwamen van onze wereldreis, gebeurde hetzelfde want toen opeens realiseerden wij ons hoeveel kleding we hadden. We hadden 2 jaar lang uit een backpack geleefd en je komt thuis waar 20 dozen vol met kleding staan. Dat is toch absurd?

Dus toen ging er ook al veel de deur uit, maar zoals ik al zei, met een kleintje verzamel je weer heel veel en gebeurd het tegenovergestelde. Nou, daar heb ik dus genoeg van! Wat word ik een potje chagrijnig van rommel zeg, en dan is ons huis niet eens echt opgeruimd wanneer ik vind dat het opgeruimd is.

Tijd om te ontspullen! Maar wat ga je wegdoen? En waar ga je ermee naar toe? Dat is nog het belangrijkste, want vaak zijn het spullen die eigenlijk nog heel goed kunnen dus weggooien vind ik echt zonde.

Wat doe ik met spullen die weg mogen?

  • Naar de kringloop (en zorgen dat er niks anders aan je vingers blijft plakken tijdens je bezoekje aan de kringloop)
  • Naar buren (we hebben een hele handige app waarin we altijd even laten weten als iemand iets handigs heeft wat weg mag)
  • Naar vrienden (dit gebeurd nauwelijks)
  • Op Marktplaats (dit doe ik alleen met echt kostbare spullen)
  • Voor aan de straat (vaak wordt het dan ook meegenomen)
  • Tenslotte, als ik het niet kwijt kom dan toch maar in de kliko. Zonde!

Het is overigens wel echt een trend aan het worden om te gaan ontspullen. Het is ook wel de voorjaarsschoonmaak! Uiteindelijk geven veel spullen allemaal maar troep en het kost energie. Weinig spullen geeft ruimte, mogelijkheden en rust!

“Meer leven met minder”

Ik ben ook wel heel erg benieuwd naar het boek Opgeruimd! van Marie Kondo, die moet ik nog even bestellen!

Ben jij al begonnen met deze nieuwe trend? Het wegdoen van overbodige spullen? Opruimen in huis zodat je meer rust en ruimte creëert?

Blijf op de hoogte van de laatste interieur, lifestyle en design trends op DesignClaud

 

Natuurlijke interieurs, reizen, een tikkeltje bohemian en persoonlijke notes van Claudia!

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte

Bedankt voor het inschrijven!