De laatste tijd speur ik steeds vaker het internet af op zoek naar dat perfecte droomhuis voor ons. Wat dat precies inhoudt zijn we nog niet helemaal over uit maar het moet sowieso een huis zijn in de stijl van een woonboerderij. Het liefst een carré boerderij maar die vind je helaas niet rondom Utrecht. Ons droomhuis heeft een ruime tuin, ligt vrij in de natuur (maar wel dichtbij alle faciliteiten), heeft voldoende slaapkamers, ruimte voor een werkkamer en het liefst ook nog een bijgebouw voor een gastenverblijf. Genoeg eisen dus!

Op zoek naar ons droomhuis

Ik bekijk vaak boerderijen rondom Utrecht, wat mij opvalt is dat de meeste woningen op de eerste verdieping een schuin dak hebben. Dat is absoluut niet erg maar dat betekent wel dat je er extra ramen in moet laten zetten. Ik kan namelijk absoluut niet tegen donkere ruimtes en wil zoveel mogelijk licht naar binnen laten vallen. Een oplossing voor deze oude boerderijen en de donkere slaapkamers is dan natuurlijk een dakraam zoals een dakraam van VELUX bijvoorbeeld! In de zomer wordt het snel warm in zo’n oude boerderij, vooral de kamers met schuine daken! Het lijkt me dan geen overbodige luxe om een zonwering te hebben die de warmte tegenhoudt. We merken dit nu ook al op ons klein zoldertje in het huurhuis waar we nu wonen. De warmte is binnen no-time niet meer buiten te houden. Zo’n buitenzonwering systeem zie ik dus wel zitten. Het houdt 90% warmte tegen maar het laat wel licht door. Dus geen donker hol maar wel een lekker koele kamer ;-)

Ik ging eens op zoek naar inspiratie voor zolderkamers, kamers met schuine daken en kamers met dakramen voor in ons toekomstig droomhuis.

Een zolder met een dakraam

Wat mij direct opvalt als ik kijk naar de voorbeelden van een zolder met dakraam, is dat er niet alleen veel meer licht naar binnen komt maar de ruimte ook groter lijkt. Daarnaast zijn er ook zoveel verschillende opties wat dakramen betreft. Kijk maar eens naar hoe ze de ramen hebben toegepast in de volgende zolders.

Zoveel mogelijkheden…

Van enkel een raam in het schuine dak, tot twee onder elkaar, tot een doorlopend raam of zelfs een raam dat te openen is tot een deur/balkonnetje. Op deze manier zie ik die mooie oude boerderijen wel heel mooi en licht worden op de eerste verdieping. Mogelijkheden zat dus!

Kijk voor meer interieur inspiratie eens op Pinterest waar ik de laatste jaren veel inspirerende foto’s heb verzameld.

Blijf op de hoogte van de laatste interieur, lifestyle en design trends op DesignClaud

 

Natuurlijke interieurs, reizen, een tikkeltje bohemian en persoonlijke notes van Claudia!

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte

Bedankt voor het inschrijven!