Maar waarom is dit zo’n mijlpaal voor mij? Omdat ik vanaf nu thuis mag bevallen! Voor de 37 weken ben ik altijd bezig met het feit dat ik naar het ziekenhuis moet, maar na die 37 weken dan weet ik dat het niet hoeft. Tenzij het moet… maar daar ga ik niet vanuit natuurlijk ;-) Met Jaya wilde ik ook graag thuis blijven en dat beviel ons heel erg goed.

Maar goed, je weet niet hoe het zal lopen dus als ik toch nog naar het ziekenhuis moet dan is het zo. Ik merk dat iedereen hier overigens heel verschillend over denkt. De ene vrouw voelt zich juist heel veilig in een ziekenhuis en hoeft er geen moment over na te denken waar ze wil bevallen. De ander weet het niet zo goed en laat het op z’n beloop of weer een ander blijft liever thuis. Hoe dan ook, zolang je je maar op je gemak voelt toch? Dat is het allerbelangrijkste!

Wat doe je in je zwangerschapsverlof?

Ik kan me nog herinneren dat toen ik zwangerschapsverlof had van Jaya ik echt ervan genoot. Lekker in huis rommelen, dingetjes bakken en het hele huis opnieuw inrichten. Nu is het verlof ietsje anders. De dagen dat Jaya naar het KDV gaat zijn natuurlijk wel heel relax. De dagen dat we samen zijn blijven we vooral thuis. Leuke dingetjes doen zoals schilderen, een rondje op het fietsje, spelen met haar speelgoed, kleuren, pepernoten bakken en gezellig en warm binnen blijven.

Op stap samen met Jaya is niet meer heel erg fijn voor mij omdat we alles met de auto moeten doen vanuit ons huis. Dat betekent dus ook: Jaya in de auto tillen, de kinderwagen erin tillen, dan alles er weer uit, er weer in en thuis er weer uit. Nou, dan ben ik echt kapot. Dus, we blijven lekker rondom huis deze dagen. Gelukkig is het wel ontzettend mooi winters weer!

zwangerschapsverlof-37-weken-01 zwangerschapsverlof-37-weken-02 zwangerschapsverlof-37-weken-03

De slaapkamer met baby hoekje

Nog een paar kiekjes van onze slaapkamer die we deels hebben ingericht als babykamertje. Een klein hoekje in de slaapkamer heeft plaats gemaakt voor de baby. Het wiegje in een hoekje, mijn werkplek zal als commode dienen en mijn plankjes als opbergruimte. Bye bye werkplek ;-) Maar die komt wel weer terug, want boven is het echte kinderkamertje waar hij kan slapen zodra zijn nachten iets langer zullen worden.

zwangerschapsverlof-37-weken-04 zwangerschapsverlof-37-weken-05 zwangerschapsverlof-37-weken-06

Leuke bezigheden voor tijdens je verlof met een peuter

In het wiegje heb ik nog een soort van kussentje gemaakt die vast gestrikt zit aan het houten rekje vanwege de kou die vanuit de wand naar binnenkomt. De nadelen van een (slecht geïsoleerd) houten huis…

zwangerschapsverlof-37-weken-07

Ook maakten we deze week gezonde pepernoten samen. Hmmmm… zo jammie! Ik had ze wel iets te lang in de oven laten liggen waardoor ze iets te hard waren geworden maar goed, wij vonden ze lekker. Het recept voor de gezonde pepernoten heb ik via The Holy Kauw gevonden.

zwangerschapsverlof-37-weken-08

En afgelopen weekend was het natuurlijk tijd voor het optuigen van de kerstboom! Met z’n drieën hebben we de boom opgetuigd en is het een mooie bonte kermis geworden. Binnenkort meer foto’s van de kerstboom!

Veel liefs en tot volgende week!

Claudia

Blijf op de hoogte van de laatste interieur, lifestyle en design trends op DesignClaud

 

Natuurlijke interieurs, reizen, een tikkeltje bohemian en persoonlijke notes van Claudia!

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte

Bedankt voor het inschrijven!