In elk klein stadje of dorpje vindt je wel een massage plek. Je kan kiezen tussen veel verschillende soorten massages in Laos maar de meest populaire zijn de Traditionele Lao Massage, de Olie Massage en een Herbal Stoom Massage. Sommige massage plekken hebben een paar matrassen op de grond liggen, een handdoekje, een klein gordijntje en hier en daar een schimmeltje op de muur. Andere spa’s zijn wat luxer met mooie bedden, schone handdoeken, een muziekje en een geconcentreerde masseuse. Onthoud goed; je krijgt de kwaliteit waarvoor je betaald. Iedereen weet dat een massage wonderen kan doen voor je lichaam maar dan moet je wel ontspannen zijn. Zowel lichamelijk als geestelijk. Natuurlijk hangt het ook af van de ervaring die de masseuse heeft. De meeste masseuses spreken geen of slecht engels dus probeer goed duidelijk te maken wat je fijn vindt en wat vooral niet.

Verschillende Soorten Massages In Laos

Traditionele Lao Massage

Tijdens deze massage zal de masseuse druk uitoefenen op druk punten in jou lichaam. Dit doet ze met een ritmische herhaling. Ze gebruiken hierbij hun eigen lichaamsgewicht om extra druk uit te oefenen op jou lichaam. Tijdens deze massage zal je of in je eigen kleding blijven of ze reiken je een pyjama aan die je mag dragen. Ze starten bij je voeten met een reflexologie en gaan zo verder naar je hoofd. Een goede massage duurt minimaal een uur maar als je ergens last hebt kan je het ook verlengen tot anderhalf of twee uur.

De prijs voor deze massage ligt meestal tussen de 30,000 en 60,000 kip per uur.

De Olie Massage

Als je kiest voor een olie massage zal je je moeten uitkleden en jezelf inwikkelen met een handdoek die zij je geven. De olie massage is vooral gericht op het wrijven en strelen en lijkt een beetje op een Europese massage. Naderhand zal je huid nogal olieachtig aanvoelen en zal je zeker even een douche kunnen gebruiken. Het beste is om een olie massage op het einde van de dag te nemen of wanneer je even kan douchen.

De prijs voor deze massage ligt meestal tussen de  50,000 – 80,000 KIP per uur.

De Herbal Stoom Massage

Een herbal stoom massage wordt gedaan door middel van verwarmde doek kompressen ter grote van een grapefruit. Ze zijn gevuld met verschillende aromatiserende kruiden. De masseuse drukt deze kompressen op je huid. Het werkt erg goed voor een verkoudheid of een andere soort van opstopping of ophoping.

Specifieke Delen Massage

Je kan er ook voor kiezen om een massage te nemen voor je hoofd en schouders of een voeten massage. Let op, deze voet massage kan nogal pijnlijk zijn.

Een Fooi Geven?

Het geld wat je op het einde betaald gaat direct naar de eigenaar of baas van de massage plek. Als je jou masseuse graag een fooi wil geven zorg er dan voor dat zij dit ook krijgt! Ze waarderen het enorm!

Het nemen van een massage in het buitenland is een ervaring op zich. Ze zijn ten eerste zo anders dan bij ons thuis en het beste van alles is dat het in Zuid Oost Azie zo goedkoop is om een massage te nemen dat je het niet kan weerstaan. Ze zijn wel allemaal totaal verschillend van elkaar. Zo is een massage in Laos geheel anders dan een massage in Vietnam.

Blijf op de hoogte van de laatste interieur, lifestyle en design trends op DesignClaud

 

Natuurlijke interieurs, reizen, een tikkeltje bohemian en persoonlijke notes van Claudia!

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte

Bedankt voor het inschrijven!