Ga je op reis naar Laos en je twijfelt nog of je naar het zuiden zal gaan dan kan ik je dit zeker aanraden. Behalve de 4000 eilanden is er nog meer te zien! Bijvoorbelde de Kong Lo Grot in de buurt van Tha Khet. Het is een 7,5 km lange grot die onder grote karst gebergten doorgaat. In de grot loopt een rivier en alles ligt in het Phu Hin Bun nationaal park.

Kong Lo Cave

In Laos noemen ze het de Tham Kong Lo. Door de grot loopt de Nam Hin Bun rivier die op sommige plekken wel 6m diep is. Het fantastische aan deze grot is dat het hoogtes bevat van 100m. Plafonds die je niet eens kan zien met je zaklamp. Alles is pikken donker maar met je zaklampje kan je heel veel! Het voelt nogal spannend en misschien wel eng aan maar het is zeker de moeite waard!

Hoe Kom Je Bij De Kong Lo Grot?

Vanuit Vientiane en Tha Khet gaan er tour organisaties richting deze plek. Bijvoorbeeld Green Discovery organiseert tours incl. lunch en een wandeling na de lunch. Een andere optie is om bij het toeristen centrum in Tha Khet een tour te boeken in een mini-van plus chauffeur en guide. Wij zijn met 3 personen gegaan en betaalden ieder 600,000 KIP. Een lunch is hierbij inbegrepen!

Zou je het heel goedkoop willen doen en je hebt de tijd dan kan je een motor of brommer huren in Tha Khet en de hele ronde doen. Dit houdt in dat je ongeveer 3 dagen onderweg bent en alle grotten rondom Tha Khet kan bezoeken. Er zijn er nogal veel en ook een aantal heel bijzondere zoals de Kong Lo grot.

Zodra je aan komt bij de grot betaal je 100,000 kip voor de boot en 5,000 kip per persoon als entree geld. Zij nemen je mee de grot in en varen je tot aan de andere kant. Hier heb je een stop van een kwartier bij een houten hutje wat versnaperingen verkoopt en neem je dezelfde weg terug door de grot naar de andere ingang. Halverwege stoppen ze bij stalactieten en stalagmieten.

Bekijk hier de video van de mysterieuze grot en de enorme ingang hiervan!

Kong Lo Cave – Laos from DesignClaud on Vimeo.

Safe travels!

Claudia

Blijf op de hoogte van de laatste interieur, lifestyle en design trends op DesignClaud

 

Natuurlijke interieurs, reizen, een tikkeltje bohemian en persoonlijke notes van Claudia!

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte

Bedankt voor het inschrijven!