De kinderkamer van Sen was weer eens toe aan een leuke update. Sen is een enorme verzamelaar en neemt alles wat hij vindt mee naar zijn kamer. Stenen, schelpen, verren, takjes, afval wat hij vindt en interessant vindt en ga zo maar door. Ondertussen heeft hij een aantal kisten vol met verzamelingen. Wat betreft zijn kamer is hij ook vrij duidelijk wat hij wel en niet wil. Daarbij komt kijken dat hij in sommige hoeken van de kamer niet wil slapen omdat hij vanuit daar de deur niet goed kan zien. Dus het bed staat daar waar hij evt ook naar de deur kan kijken wanneer hij dit graag wilt. Af en toe verander ik wel eens iets maar dan weet ik dat ik in de avond het weer terug kan zetten. Dus dat doen we maar niet meer ;-) Wat ik wel geregel verander zonder dat het hem stoort is de wanddecoratie. Van een nieuwe poster, schilderijtje met een tekening van hemzelf tot deze nieuwe organische vormen aan de wand. Ook wel muurovalen of wandovalen genoemd.

Organische vormen voor op de kinderkamer

Het leuke aan deze vormen vind ik dat ze altijd goed bij elkaar passen, welke vorm je ook neemt. Ik ga altijd voor een oneven aantal omdat dit speelser is. Een even aantal kan vaak symmetrisch en saai overkomen. In plaats van foto’s koos ik voor Sen zijn kamer een aantal illustraties die bij hem en zijn kamer passen. Hij is een grootte fan van dieren, de zee, de ruimte en noem het maar op. Dus die thema’s lopen bij hem een beetje door elkaar. Iets anders op een organische muurovaal? Een eigen foto op wandovaal maak je bij Fotocadeau ook heel gemakkelijk. Denk aan een leuke foto van het gezin, van jouw kindje zelf of misschien wel van zijn favoriete huisdier.

Dieren kinderkamer met natuurlijke kleuren

Ik probeer zoveel mogelijk natuurlijke kleuren bij Sen op de kamer te gebruiken. Af en toe duikt er wel eens op waar ik niet helemaal blij van wordt en dat komt dan vaak in zijn lades onder het bed terecht. Denk aan alle speelgoed, de vele knuffels en verkleed kleren. Ideaal om alles weg te stoppen en het bed is gemakkelijk uit te schuiven tot een tweepersoonsbed. De klamboe is een echte uitkomst. Ten eerste benut ik hiermee een klein beetje de hoogte van zijn kamer (ooit zal er wel een stapelbed in komen vrees ik..) maar hij vindt de geborgenheid ook erg fijn tijdens het slapen.

Spanten in de kinderkamer

Sen heeft 1 groot spant in zijn kamer die we helemaal kaal hebben laten schuren. Er zaten zoveel verflagen op dat we het zelf niet schoon kregen. Nu heeft hij er lampjes omheen hangen én een schommelstoel die nog veels te groot is voor hem. We zijn nog op zoek naar een leuke schommel voor in de plaats.

Blank houten meubels in de kinderkamer

Tenslotte hebben we aan de andere kant van de kinderkamer een houten bureau hangen voor hem, een houten commode die nog altijd erg handig is voor zijn speelgoed en boeken en verderop zijn kledingkast. Een antieke kast die ik een blauw tint heb gegeven om het groen iets te onderbreken. Het bureau is ideaal om spulletjes op te verzamelen en aan te spelen. Een klein werkplekje voor hemzelf.

Wil je nog meer wanddecoratie zien voor in huis? Zoals foto’s op andere materialen bijvoorbeeld? Een foto op canvas, zoals die van Topdoek, als klassieke wanddecoratie vind je hier.

Blijf op de hoogte van de laatste interieur, lifestyle en design trends op DesignClaud

 

Natuurlijke interieurs, reizen, een tikkeltje bohemian en persoonlijke notes van Claudia!

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte

Bedankt voor het inschrijven!