Het dagboek van een moeder

Onze familie fotoshoot met Lott’s

Vorige week was het zover, na maanden wachten was het tijd voor onze familie fotoshoot met Lotte van Lott's. Ik keek er al weken naar uit, nee al jaren eigenlijk. Zo lang volg ik haar Instagram al en bewonder ik haar fotostijl. Ze heeft oog voor ongedwongen, spontane...

Mijn eerste eigen kantoor(tje)

Een paar weken geleden was het zover: ik trok met al mijn posters, kokers, stickers, enveloppen en weet ik het wat in mijn eerste eigen kantoortje. Het is een kleine ruimte maar groot genoeg om in te kunnen werken én om de voorraad posters op te slaan. Het werd thuis...

Een weekend vol met sneeuw!

Ondanks dat ik toch wel genoeg heb van de kou, geeft de sneeuw wel prachtige plaatjes! Een mooi wit landschap maakt bijna iedereen blij... toch?! ;-) Ons tenminste wel! Zaterdagochtend gingen we meteen naar buiten met Jaya en Sen (in de draagdoek). Lekker door de...

Een winterse wandeling

Wat was het toch heerlijk weer vorige week! Zonnig en goed koud: de perfecte winterse combinatie wat mij betreft. Tijd om lekker de deur uit te gaan met de kids. Eindelijk ook tijd om onze nieuwe Joolz Duo eens uit te testen. Als we namelijk met de auto ergens naar...

Van 1 naar 2 kids: BIG change

Zoals met wel meer dingen hoor je vaak van tevoren allemaal verhalen maar wil je ze eigenlijk niet horen. Goed bedoelde adviezen zijn niet altijd fijn om te krijgen want het kan soms ook een beetje teveel zijn, je kan er bijvoorbeeld nog niet klaar voor zijn of je...

“Hee, hoe is het?”

Het is zaterdagmiddag, natte sneeuw valt uit de lucht, onze kids liggen eventjes op bed: tijd dus om even snel een berichtje hier achter te laten. Het is alweer een tijdje geleden dat ik tijd had voor een blogpost. Dit zal ook geen ontzettend lang bericht worden maar...

Chocolade Oreo Cake

Bakken is de laatste jaren een hobby geworden. Van muffins, cakes en taarten tot gezonde broodcakes. In mijn 38ste week van mijn zwangerschap kocht ik nog wat nieuwe bakvormen bij de Xenos die nog ontbraken in mijn collectie. Een van deze vormen was een siliconen...

Het mooiste wiegje ooit – Design Dua

Hihi, ik geloof dat de hormoontjes weer bezig zijn hier hoor… Ik ben weer online aan het shoppen voor onze kleine jongen die we over ongeveer 11 weken verwachten. Met Jaya had ik hier de laatste maanden ook erg veel ‘last’ van ;-) Ik stuitte vandaag op een PRACHTIG (jaaa hoofdletters) wiegje/mand voor de baby. Echte beauties die ik met jou moet delen!

De wiegjes/manden van Design Dua zijn handgeweven in Ghana en zijn het perfecte cadeau voor een kers verse moeder, een babyshower of als kraamcadeautje. Het is niet alleen een heel erg mooi item, het is ook nog eens erg praktisch. Toen ik net bevallen was van Jaya merkte ik dat ik ontzettend slecht sliep samen met haar op 1 kamer. Ik werd van elk zuchtje wakker en sliep hierdoor heel slecht. Hierdoor sliep Jaya al snel op haar eigen kamertje. Maar als je nog in de fase er tussen zit dan is zo’n mand ontzettend handig!

Zeker wanneer het warm is, je baby even in een andere kamer moet slapen of wanneer jij bezig bent met je andere kind, dan is dit handige mandje een uitkomst. Een veilige plek voor de baby om te kunnen slapen! Daarnaast kan je de mand ook overal mee naar toe nemen. Niet alleen voor logeerpartijtjes ergens anders maar ook wanneer je ergens lekker buiten wil ontspannen.

Wanneer de baby eruit gegroeid is kan de mand gebruikt worden als opbergmand voor speelgoed of bijvoorbeeld als wasmand! Een prachtige eyecatcher voor in huis.

Onze vakantie in Italië: Cinque Terre met kinderen

Vorige week schreef ik mijn eerste stukje over onze vakantie in Italië. Voordat ik op vakantie ga probeer ik via internet tips en informatie in te winnen over de regio waar ik naar toe ga. Maar niet altijd vind ik de gewenste informatie of vind ik helemaal niks. Zo vroeg ik mij bijvoorbeeld af of Cinque Terre goed te doen is met een kind van 1,5 jaar oud, of je een buggy zou meenemen of toch maar een kinderdrager, of er plekken zijn waar je even kunt uitrusten (niet op een overvol terras) en of het te doen is voor een zwangere vrouw :-)

Nou, dan moet ik nu nadat we er zijn geweest, ook antwoord geven op deze vragen vind je niet?

Tips voor Cinque Terre met kinderen / zwangere

Ten eerste hebben wij gekozen om niet de buggy mee te nemen en dat was een goed besluit. Dan blijf je dat ding maar trappen op en af tillen in de vijf dorpjes, dat is geen doen. Neem het kind dus lekker mee op de rug of buik.

Jaya heeft zich die dag goed vermaakt, maar ze zat natuurlijk ook wel veel in de kinderdrager. Omdat er veel trapjes en hellingen zijn zou ik jonge kinderen niet zo gauw echt alleen laten rondlopen.

Uitrusten… Tjaa, er staan hier en daar bankjes in de dorpjes maar je bent toch vooral aangewezen op de terrasjes. Die overigens ook vrij krap zijn op veel plekken waardoor een kinderstoel niet echt past. Maar je redt je wel!

Het wandelen tussen de dorpjes hebben wij niet gedaan omdat er een aantal routes gesloten waren. Wel heb ik 1 route zien liggen en die had ik wellicht kunnen lopen. Het ging niet heel steil omhoog en het leek ook niet heel ver. Wel was het tijdens onze vakantie erg warm daar waardoor dat mij erg tegenviel.

Pehr Designs – De leukste baby producten

Ben je op zoek naar leuke baby producten zoals slaapzakken, swaddles, doeken, lakentjes en nog veel meer? Kijk dan zeker eens op de website van Pehr Designs. Hier vind je een assortiment van moderne maar ook een tikkeltje klassieke ontwerpen gemaakt van duurzame materialen. Pehr Designs werd in 2010 opgericht door de vriendinnen Jennifer en Rebecca.

Naast de leuke baby items vind je ook interieur accessoires in hun webshop!

Experiment: Van camper naar caravan

Misschien heb je op Facebook al iets voorbij zien komen, maar we verkopen onze camper! :-( Snik…. Maar het is niet anders. Hij staat te koop op Marktplaats, neem maar eens een kijkje. We hebben er een leuke tijd mee gehad maar met een kleintje plus nog een baby onderweg vinden wij het toch niet zo handig om met een camper te reizen. Het viel ons een beetje tegen dat je alleen maar op je fiets aangewezen bent maar ook dat de indeling van camper zo is ingericht dat tijdens het rijden, een van ons achterin moet zitten.
Dus hij gaat ons weer verlaten….
Gelukkig wel met een mooi likje verf, nieuwe gordijntjes, nieuwe kussens, nieuwe lampen en een hele mooie nieuwe vloer!
Bekijk hier de posts die ik destijds schreef over het opknappen van de camper.

De tijd vliegt!

Jeetje, wat vliegt de tijd zeg. Ik zie nu dat ik een maand geleden had beloofd om weer regelmatig iets te gaan poster hier op DesignClaud. Ik denk dat dit mijn eerste echte break is geweest op DesignClaud sinds 2012. Opeens kwam er ook zoveel werk op me af wat was blijven liggen als je je even een paar weken niet lekker voelt. Dus vandaar dat mijn blog dan op de achtergrond verdwijnt. Erg eigenlijk he. Dan doe je dat wat je het leukst vindt pas op het laatst. En waarom? Omdat je eerst die dingen moet doen waarmee je geld verdient. Zo gaat het gewoon…

Ik heb gewerkt aan een website voor een verloskundigenpraktijk. Ik maak normaal gesproken alleen mijn eigen websites en doe dit absoluut niet vaker (want dat durf ik niet haha…) maar een vriendin vroeg mij en ik kon geen nee zeggen. Gelukkig is het helemaal goed gekomen! Kijk maar eens op Vita Verloskundigen.

Daarnaast heb ik nog heeeeeel veel teksten geschreven voor MakeOver.nl. Daar schrijf ik alle blogposts voor, dus als je hier niks vindt, kijk dan maar eens daar. De rest van mijn werkzaamheden zijn niet zo heel boeiend.

Dus, daar is mijn maand juni en halve maand juli aan ‘op’ gegaan. Wat hebben jullie allemaal uitgespookt? Ben je al op vakantie geweest? Moet je nog gaan? Voor het weer hoef je in ieder geval niet thuis te blijven… (grrrrr..)

Wij gaan in september een aantal weken naar Italië met de camper. Overigens ons laatste tripje met de camper want daarna gaat de camper in de verkoop. We kunnen helaas niet met twee kids in de camper omdat er te weinig gordels in zitten. Jammer he! We hebben er veel aan opgeknapt maar spijt hebben we niet. Het was een super idee, een mega leer proces qua wat je wil en kan in een camper en we hebben hem veel mooier gemaakt dan dat ie was!

Dus als je nog iemand weet die op zoek is naar een gezellige mooie camper, let me know!

Tot gauw, liefs Claudia

Zwanger + Mijn Excuses

Jeetje, wat is het alweer een hele tijd geleden dat ik hier op DesignClaud mezelf heb laten horen. I know… schandalig! De laatste keer was toen ik die leuke hangstoel verlootte. Dat is helemaal goed gekomen! Bij ons thuis hangt de stoel ook nog steeds in de woonkamer, we genieten er dus volop van.

Die laatste keer was ook ongeveer rond de tijd dat we er achter kwamen dat we weer zwanger waren! Super blij natuurlijk want het was wel gepland (achteraf gezien hadden we beter een maandje kunnen overslaan want ik ben met kerst uitgerekend… OEPS!). Maar na 1,5 week was voor mij de pret alweer voorbij want met 5,5 week kwam de misselijkheid als een rot vaart opzetten. Gadverdamme… Aangezien ik wel ervaring ermee had van tijdens mijn zwangerschap van Jaya, wist ik dus maar al te goed wat mij te wachten stond. Nou, ik heb het niet lang volgehouden hoor voordat ik de huisarts heb gebeld voor pilletjes. Wat een opluchting zeg dat er pilletjes zijn tegen dat ellendige gevoel. Ondertussen is de misselijkheid weer bijna helemaal weg en kan ik ook weer bijna alles eten, een bezoekje aan de supermarkt brengen (wat een hel kan dat zijn) en zelf koken (ook dat lukte niet).

Lees meer …

Hippe geboortekaartjes in het zwart wit

Een tijdje geleden ontving ik een mail van Joanne met de vraag of een geboorteposter uit mijn shop ook gebruikt kon worden als geboortekaartje. Ik had wel al eens nagedacht over het maken van geboortekaartjes maar nog nooit uitgevoerd. In principe is het ontwerpen van een geboortekaartje niet veel anders dan een geboorteposter. Je hebt alleen te maken met andere papiersoorten en afmetingen.

Ik mailde Joanne terug dat ik de geboorteposter ook kon omzetten in een geboortekaartje voor hun. Zo gezegd zo gedaan. Een aantal weken later werd hun zoon Kees geboren en was het tijd om de geboortekaartjes te laten drukken. Een spannend moment dat kan ik je wel zeggen. Ik heb mijn bestelling bij de drukker wel 4x gecheckt of ik alles juist had besteld.

Het resultaat is heel mooi geworden, al zeg ik het zelf :-) Ik vond het kaartje misschien nog wel leuker dan hetzelfde ontwerp als poster. Het zag er in het klein zo schattig uit! Samen met de enveloppen (+ een klein extraatje als cadeautje) gingen de kaartjes op de post naar Joanne.

Een weekendje weg naar zee

Twee weken geleden besloten we op vrijdagavond dat we zin hadden om er even uit te gaan dat weekend. Het zou lekker weer worden dus tijd om ervan te genieten! Ik merk dat als je dan toch thuis blijft, je verzeilt raakt in dagelijkse dingen in en rondom het huis. Ik vind het moeilijk om stil te zitten thuis omdat ik dan wel weer iets zie wat gedaan kan worden. Buiten de deur, tijdens een weekendje weg naar zee bijvoorbeeld, is dat juist veel gemakkelijker en is stilzitten heerlijk!

Naaiwerkstuk #2 – Zomerpakje wit & geel gestreept

Sinds begin dit jaar ben ik begonnen met een naaicursus. Het leek me altijd al leuk om te kunnen naaien maar nooit had ik er daadwerkelijk over nagedacht om een cursus te gaan volgen. Totdat Jaya kwam en ik uurtjes had die ik kon invullen met creatieve bezigheden zoals naaien dus. Ik begon met het maken van een harem broekje voor Jaya en al gauw volgde dit tweede naaiproject. Een zomerpakje voor een meisje of jongetje. Eerst even gecheckt of dit niet te hoog gegrepen was voor mij, maar volgens mijn lerares zou ik dit zeker kunnen maken. Daar begon ik dan…

Zelf bakken: Gezonde eierkoeken zonder suiker!

Lekker snoepen vinden we allemaal heerlijk! Zo ook mijn dochtertje, het liefst eet ze koekjes, ontbijtkoek en eierkoeken in plaats van avondeten maar ja dat kan natuurlijk niet he. Ze is niet zo’n liefhebber van avondeten, en dan bedoel ik, echt geen liefhebber. De mond gaat niet eens open… Frustrerend.

Maar goed, als ze dan toch zo af en toe een eierkoek krijgt dan wil ik wel dat het een gezonde eierkoek is. De eierkoeken die je bij de supermarkt koopt zitten vol met E-nummers en natuurlijk suiker. Niet echt gezond! Dus, ik ging op zoek naar een gezonder recept voor een eierkoek. Het liefst zonder suiker.

Mijn favoriete Snowboard Outfit met Duifhuizen tassen & koffers: North Face Duffel Bag

Jaaa.. Over een paar weken is het dan zo ver: Wintersport! De laatste keer dat ik ben gaan snowboarden was in Japan (ook niet heel vervelend ;-)) in 2013. Het wordt dus tijd om weer op de plank te gaan staan! Dit keer is het iets anders want we hebben natuurlijk Jaya. Aangezien ze nog veel te klein is om mee op wintersport te gaan, en er ook daadwerkelijk iets aan te hebben, hebben we besloten om 5 dagen te gaan en haar thuis te laten bij haar opa’s en oma’s. Best wel een dingetje hoor, want als ik er nu al aan denk om haar achter te moeten laten voor VIJF!!!!! dagen dan springen de tranen in mijn ogen. Pff, ik hoop maar dat ik het leuk ga hebben in Oostenrijk.

Onrust – Wat doet het nieuwe jaar met jou?

De eerste dinsdag van het jaar, ik zit met een half oog een film te kijken en door mijn telefoon te scrollen. Of het nou het gekke, herfstachtige (in Utrecht tenminste) weer is, de donkere dagen of het nieuwe jaar.. Ik ben mega onrustig. Heel af en toe heb ik van die momenten dat ik denk; Is dit het nou? Is dit wat ik de rest van het jaar ga doen? Komt er nog een avontuur op mijn pad of kabbelt het leven gewoon zo door?

ByeBye 2015, Hallo 2016!

Wat vliegt de tijd voorbij zeg. Het is gewoon alweer 4 januari 2016. Voor mijn gevoel zijn de afgelopen twee weken voorbij gevlogen! Je stapt in een soort van intercity die je door de kerstdagen zoeft, je even laat uitstappen met Oud en Nieuw en je dan weer thuis afzet. Alles binnen een super snel ritje van een paar uur, althans zo voelde het. Daarom is het dan ook zo’n domper als het opeens 4 januari is, alles voorbij is, je weer een jaar moet wachten op die gezellige dagen en je de boom weer aan het afbreken bent.

Nieuw & fijn: Bamboe kleding & items voor mama!

Sinds dat we de camper hebben gekocht ben ik op zoek naar leuke spulletjes voor erin. Ik stuit op de gekste dingen die mij wel leuk lijken zoals hangers voor plantjes (“Gaan we plantjes in de camper ophangen?!”) of leuke opbergmandjes, spiegels, memo bordjes en super cool servies. Daarnaast ben ik een tijdje geleden ook weer begonnen met yoga (na 2 jaar niks doen..) en was ik op zoek naar comfortabele kleding. Kortom, ik was aan het surfen naar van alles en niks. Je kent het wel, de ene verleiding na de andere en uiteindelijk doe je helemaal niks. Een tijdje geleden werd ik geattendeerd op bamboe kleding door een vriendin en daarvoor viel me op dat moment een e-mail op die binnenkwam. Een mailtje van Bamboo Daddy of ik graag een paar producten van ze zou willen testen en beoordelen. Het ligt niet helemaal in het straatje van DesignClaud maar wel in mijn persoonlijke ‘straatje’ zoals je hierboven las.

Mama ‘issues’ #1

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik schreef over het moederschap. Mijn allereerste post was 7 weken nadat Jaya geboren werd. Wat vond ik haar toen al groot! Maar nu, 7 maanden na haar geboorte, lijkt ze al bijna een tiener. De tijd gaat zo ontzettend snel. Het...

Tijd voor verandering!

Al meer dan drie jaar schrijf ik hier op mijn blogje. Het begon allemaal toen Bas en ik vertrokken op wereldreis en het groeide uit tot een uitlaatklep waar ik mijn ei kwijt kan over interieurs, design, reizen en lifestyle. Eigenlijk best veel onderwerpen maar ze zijn ook zo nauw met elkaar verbonden. We kwamen op reis prachtige interieurs tegen, vernieuwend design en r

Doen wat goed voelt…

Ik schrijf mijn blog normaal gesproken in het Engels en Nederlands maar af en toe schrijf ik een post als ik er behoefte aan heb om even mijn ei kwijt te kunnen. Mijn gedachten te laten gaan en even iets op papier te zetten. Soms belanden deze posts online en soms...

Aiii, einde zwangerschapsverlof!

Over een week is het zo ver, dan is mijn zwangerschapsverlof afgelopen. 16 Weken verlof, wat gaat dat snel! Het klinkt super cliche, maar zo is het wel. Als je er nog middenin zit dan denk je "ohh heerlijk ik heb nog 8 weken" maar die zijn zo voorbij! Einde...

Wakker in bedje leggen

Daar zit ik dan, aan de keukentafel, tussen de rommel met een baby in de draagdoek. Heerlijk aan het slapen, zolang ze maar bij mama is. Vandaag heb ik een paar pogingen gedaan tot het wakker wegleggen in het bedje. Als je kinderen hebt, dan heb je hier vast wel eens...

Zara Mini Collectie

Te schattig om de collectie voor de lente van Zara Mini te negeren. Wat een leuke dingetjes hebben ze weer! Allemaal lieve en stoere kleding voor kinderen vanaf 0 tot 12 maanden. My dad is a star sweatshirt Sweet jacket Flecked tie trousers Smile sweater Blue stars...

Lekkere recepten: Gezonde Pate

Weer een lekker en gezond recept op de blog vandaag. Lekkere en gezonde pate! Zonder gekke lever of andere chemische toevoegingen. Een vegetarische pate, ook geschikt voor zwangeren, met maar 3 ingrediënten! Wat heb je nodig voor deze vegetarische paté? 15 - 20...

Me, myself and I

Het blijft soms moeilijk om geregeld iets meer te schrijven over mijn dagelijks leven. Vaak zie ik prachtige interieurs voorbij komen die ik veel interessanter vindt dan het delen van mijn dagelijks leven. Maar nu wordt het toch wel tijd want de afgelopen weken waar...

Gezond & lekker: Groene Smoothies

Naast het schrijven op mijn eigen blog schrijf ik ook voor anderen zoals bijvoorbeeld GreenYourself. GreenYourself is een bedrijf met een website en blog waar je veel meer te weten kunt komen over vitale voeding en gezond leven. Zo staan er recepten, leuke informatie...

Een (baby) nieuwtje!

Hallo! Na zo'n lange tijd. Ik geloof niet dat ik ooit zo lang afwezig ben geweest op mijn blog. Hoe was je zomer? Hopelijk heb je heerlijk kunnen genieten van een zonnetje en rust, een feestje of een lekkere vakantie in een ander land. Hopelijk ben ik je niet verloren...

Het dagboek van een moeder

Het moederschap is niet zomaar iets, je maakt de meest gekke, indrukwekkende maar ook moeilijkste dingen mee zodra je moeder wordt. Hoe bereid je je hierop voor? Bijna niet want elke moeder doet het weer anders en elk kind is ook anders. Maar een beetje lezen over hoe moeders het ervaren kun je natuurlijk wel doen. Daarom deel ik zo af en toe een verhaaltje over mij, mijn moederschap en de dingen die ik hierin meemaak!

Blijf op de hoogte van de laatste interieur, lifestyle en design trends op DesignClaud

 

Natuurlijke interieurs, reizen, een tikkeltje bohemian en persoonlijke notes van Claudia!

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte

Bedankt voor het inschrijven!