Het heelal, de sterren, de maan, de standen van de maan, noem het maar op. Het zijn allemaal afbeeldingen die steeds populairder worden voor aan de wand. Bekijk bijvoorbeeld eens de maan posters in mijn shop of kijk eens op Instagram. Daar is al snel te zien dat ze super populair zijn. Heilige geometrie is ook een onderdeel van die trend van wanddecoratie en posters met bijzondere figuren. Als je niet helemaal bekend bent met Heilige Geometrie (Sacred Geometry) dan zal ik een korte uitleg geven.

Deze geometrische symbolentaal werkt met vormen, patronen en beelden. Dit wordt gezien als kosmische bouwstenen van het universum. Het is de taal van het licht. Het universum is volgens vaste verhoudingen gevormd. Van de bloemen in onze tuinen tot de piramides in Egypte. Maar ook het menselijk lichaam en de groepering van sterren. Het hele universum is op een zelfde manier opgebouwd. Zo zijn er vijf platonische vormen die in de levensbloem terug te vinden zijn zoals de driehoek, de kubus en nog drie andere. Deze vijf vormen zijn verbonden met de elementen: vuur, aarde, lucht, ether en water. Alle vormen hebben gelijke zijden en raken op alle punten de omliggende bol. Ze vormen de basis van alles op aarde en in ons universum.

Heilige Geometrie Posters voor in het interieur

Nou, zoals je leest kan het behoorlijk ingewikkeld worden. Ondanks dat ik niet alles helemaal begrijp over de Heilige Geometrie vind ik de vormen wel fascinerend. Vandaar dat ik besloot om posters te maken met een aantal symbolen uit de Heilige Geometrie.

Bekijk alle Heilige Geometrie posters hier!

Afbeeldingen 1 & 2: energymuse.com | Etsy.com – de andere afbeeldingen zijn van DesignClaud.

Blijf op de hoogte van de laatste interieur, lifestyle en design trends op DesignClaud

 

Natuurlijke interieurs, reizen, een tikkeltje bohemian en persoonlijke notes van Claudia!

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte

Bedankt voor het inschrijven!