Heb je er ook wel eens over nagedacht om in een hangmat de wereld rond te reizen? Een vakantie door te brengen in een hangmat? Een middagje in een hangmat te liggen met je favoriete tijdschrift of boek? Daadwerkelijk een hangmat kopen en die in je woonkamer, slaapkamer, tuin, zolder of tuinhuisje te hangen? Ik heb er zo vaak aan gedacht toen ik thuis was. Hoe relaxed het zou zijn om zo’n onwijs toffe hangmat te hebben in je woonkamer of op ons dakterras. Maar het kwam er nooit van. Ik bleef telkens steken bij.. Maar aan welke twee haken of twee palen hang ik hem dan op?

Eigenlijk is dit een beetje denken in beperkingen niet? Ik heb geen twee palen of haken dus ik vergeet het maar.. Nou, ik ben er achter dat je echt geen twee palen of haken nodig hebt voor een hangmat. In Zuid Oost Azië hang je hem gewoon onder je vrachtwagen, als je pauze hebt, in je tuk tuk als je wacht op je volgende klant of aan je eetkraam als het toch rustig is. En gek genoeg.. ze blijven allemaal hangen. Aan wat voor een lullig paaltje ze ook vast gemaakt zijn, de Aziaten luieren er heerlijk op los.

Dus het is helemaal niet zo belangrijk of je daadwerkelijk zo’n sterke kolom in je kamer hebt staan. Je muurtje houdt het heus wel!

Dus nu dat probleem is opgelost kunnen we er op los gaan en onszelf inspireren wat betreft de meest fantastische en heerlijkste hangmat allertijden!

Hangmat inspiratie

Aziatische hangmatten stijl. De bovenste foto is van Luke Duggle. De Tuk Tuk foto komt van Spencers Magic en de Aziatische tuin is van Pinterest. Vooral in Cambodja zag ik veel mensen ‘wonen’ in hun hangmat. Kleine baby’s groeien er in op.

Een hangmat in Nederland

Door dit gezien te hebben ben ik geïnspireerd geraakt door de hangmat. Ik wil zeker weten een hangmat in mijn huis of tuin zodra ik terug ben. Er zijn diverse shops te vinden voor leuke hangmatten. Mijn favoriet op het moment is Hangmat Voor Thuis die precies weten wat ik wil maar ook Tuintime verkoopt vele diverse goedkope hangmatten. Naast hangmatten verkopen ze ook een Hangstoel, muggen netten of 2 Persoons Hangmatten. Dus, als je echt geen plek hebt voor een hangmat, kan je altijd een mooie Hangstoel aanschaffen! Hier zijn een aantal voorbeelden van het hangen in een hangmat-idee!

Ik weet zeker dat deze hangmat ideeën ook comfortabel zijn. En het beste hiervan is, je kan ze overal plaatsen waar je wil en ook gemakkelijk verplaatsen. Wat vind je van de baby hangmat? Schattig toch? Naast dat het ontzettend comfortabel voor je baby is, is het ook ontzettend handig. Denk maar eens aan het omdraaien van je baby in het bedje. Dat kan in een hangmat niet. Daarnaast laat het schommelen ze in slaap vallen! Kijk hier naar nog meer baby hangmatten!

Een Hangmat In Je Eigen Tuin

Als je wel genoeg plek hebt voor een hangmat, een grote boom, een dikke kolom of paal dat de hangmat enigszins kan houden dan zou ik zeker eens nadenken om er eentje aan te schaffen! Kijk eens hoe leuk het kan zijn…

Ziet het er niet super relaxed uit? Lekker samen hangen en schommelen in je hangmat. Een krantje of boek lezen in de schaduw op een prachtige zomerdag. Ik vind het heerlijk! Je kan er zelfs eentje op je balkon hangen!

Geen Tuin, Balkon Of Dakterras?

Dan hangen we er toch gewoon eentje binnen in je woonkamer of ergens anders! Geen probleem! Er zijn genoeg opties zoals je hier kan zien..

Ik weet niet helemaal zeker of ik nou mijn hangmat zo boven het trapgat zou hangen maar het ziet er wel fantastisch uit! Zeker voor mensen die een klein appartement of kamertje hebben. Gebruik de ruimte en de hoogte van je kamer!

Nou, ik ben helemaal overtuigd van de hangmat! Hopelijk jij ook :-) Ik hoor graag van jullie of je er eentje hebt of er misschien wel een gaat aanschaffen!

Voor meer foto’s van hangmatten en andere mooie afbeeldingen; bekijk mijn Pinterest bord eens hier –> Pinterest Hammocks Board.

Claudia xx

Blijf op de hoogte van de laatste interieur, lifestyle en design trends op DesignClaud

 

Natuurlijke interieurs, reizen, een tikkeltje bohemian en persoonlijke notes van Claudia!

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte

Bedankt voor het inschrijven!