Als groot liefhebber van tapijten en vloerkleden, wordt mijn aandacht altijd getrokken door interieurs met wat moois op de vloer. Ik vind namelijk dat een vloerkleed sfeer geeft aan de ruimte op de plek waar je het nog mist. Daarom kan het zo zijn dat je meerdere vloerkleden in één ruimte hebt liggen. Geen enkel probleem zelfs! De nieuwste trend is om vloerkleden met elkaar te combineren door ze over elkaar heen te leggen. Een super leuk idee! Dit soort ideeën en inspiratie vind ik vaak op Instagram. Ik geloof dat ik ondertussen wel verslaafd er aan ben. Overal waar ik ben neem ik foto’s die ik (eventueel) kan gebruiken voor mijn feed op Instagram. Het leuke ervan is dat je ook kunt bladeren door de foto’s van anderen waarmee jij iets gemeen hebt. Zo kwam ik terecht bij BolletjesKleed. Door een gedeelde passie voor Zuid Oost Azië, vrolijke kleuren en interieur koppelde Instagram mij aan hun feed. Een goede match want ik was direct verliefd op hun collectie vloerkleden.

BolletjesKleed-in-mijn-interieur--9

Waar komt BolletjesKleed vandaan?

BolletjesKleed.nl verkoopt vloerkleden gemaakt van vilten bolletjes in allerlei vrolijke kleuren. Het leuke van deze kleden is dat ze handgemaakt zijn en dus 100% uniek zijn. Het wol dat gebruikt wordt voor de vloerkleden is afkomstig uit Nieuw Zeeland. Een plek waar veel wol vandaan komt omdat men daar zo’n 21 miljoen schapen heeft. Een prachtig en fascinerend land om te reizen. De 100% wolle bolletjes worden gekleurd met kleurstoffen die niet giftig, anti-allergeen en vrij zijn van AZO. Dit is super belangrijk omdat de mensen die ermee werken hierdoor ook niet bloot gesteld worden aan chemische rotzooi. BolletjesKleed heeft in Kathmandu, Nepal, twee werkplaatsen opgezet. Hier werken vrouwen die de vilten bolletjes maken of de bolletjes aan elkaar zetten tot vloerkleden. Veel van deze vrouwen hebben thuis ook nog kinderen die ze moeten onderhouden en verzorgen, daarnaast zijn velen van hun ook nog eens analfabeet. Iets wat ze kwetsbaar maakt in de maatschappij. Doordat ze het werk voor BolletjesKleed.nl ook thuis kunnen doen, hebben ze veel flexibiliteit en kunnen ze toch comfortabel leven en hun kinderen naar school sturen.

BolletjesKleed-in-mijn-interieur--4 BolletjesKleed-in-mijn-interieur--13

Het inspirerende Nepalese team

Elke vrouw die aan een vloerkleed werkt wordt vermeldt op het label van het desbetreffende kleed. Het mooie van dit systeem is dat je haar persoonlijk kunt bedenken voor jouw handgemaakte kleed. Op de website van BolletjesKleed staan alle werknemers van het bedrijf met hun persoonlijke email adressen. Ik zou zeggen, ontmoet het prachtige team dat achter deze unieke vloerkleden zit.

BolletjesKleed-in-mijn-interieur--3

Stel je eigen BolletjesKleed samen!

Er zijn kleurrijke en effen ronde en rechthoekige vloerkleden verkrijgbaar bij BolletjesKleed.nl maar je kunt ook zelf je kleuren kiezen. Ik ben van plan mijn BolletjesKleed op de kinderkamer te leggen, vandaar dat ik gekozen heb voor een wit vloerkleed. De inrichting van de kinderkamer is kleurrijk waardoor ik met het witte vloerkleed iets meer rust en sfeer wil oproepen.

BolletjesKleed-in-mijn-interieur--14 BolletjesKleed-in-mijn-interieur--12BolletjesKleed-in-mijn-interieur--15 BolletjesKleed-in-mijn-interieur--17BolletjesKleed-in-mijn-interieur--18BolletjesKleed-in-mijn-interieur--16

Maar natuurlijk heb ik het vloerkleed ook eventjes hier en daar neergelegd om te zien hoe het overal staat in combinatie met ons interieur. Zoals bijvoorbeeld in onze woonkamer waar veel blauw te vinden is. Eigenlijk komen er steeds meer kleurtjes in onze inrichting dus een wit vloerkleed komt altijd goed van pas.

BolletjesKleed-in-mijn-interieur--2 BolletjesKleed-in-mijn-interieur--6BolletjesKleed-in-mijn-interieur--5 BolletjesKleed-in-mijn-interieur--11

Heb jij nou juist een neutraal interieur en zoek je wat meer kleur? Dan is zo’n kleurrijk rond of rechthoekig vloerkleed juist iets voor jou!

BolletjesKleed-in-mijn-interieur--10BolletjesKleed-in-mijn-interieur- BolletjesKleed-in-mijn-interieur--7BolletjesKleed-in-mijn-interieur--8

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor een Bolletjeskleed? Kijk dan eens bij de inspirerende beelden van klanten die hun vloerkleed al besteld hebben.

Dit is een sponsored post. Ik schrijf enkel over producten die ik mooi en uniek vindt. Ben je geïnteresseerd in een sponsored post op DesignClaud? Kijk dan eens op mijn PR pagina

Blijf op de hoogte van de laatste interieur, lifestyle en design trends op DesignClaud

 

Natuurlijke interieurs, reizen, een tikkeltje bohemian en persoonlijke notes van Claudia!

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte

Bedankt voor het inschrijven!