Het groeien van je eigen groente en kruiden wordt steeds populairder. Waarom? Omdat we het allemaal lekker vinden als we iets eten uit de eigen DIY groentetuin, omdat het gezond is en omdat we op deze manier weten wat we eten. Je kunt je natuurlijk afvragen welke zaden je het beste kunt gebruiken en wat daar dan weer in zit, maar vandaag gaan we het alleen hebben over de plantjes die al groeien. Mijn eigen groentetuin staat op het balkon. Het is geen bijzonder groot balkon maar er past wel een kleine kas op.

DIY-groentetuin

We zijn nog maar pas verhuisd naar dit apartement omdat we 21 maanden op reis rondom de wereld zijn geweest. Na zo’n lange periode van reizen is het heel fijn om weer een eigen plekje te hebben. Het appartement heeft dus een klein balkonnetje waar ik een een kas heb gezet. Deze kas was een cadeautje van vrienden voor ons nieuwe huisje. Super mooi cadeau!

Een kas perfect voor kruiden en groente. Zelfs staat er ook wat fruit! Heerlijk om een beetje te wroeten in de grond en te tuinieren met plantjes en potjes.

Mijn DIY groentetuin op het balkon

DIY-groentetuin DIY-groentetuin

Er staat prei, bieslook, twee type sla, peterselie en basilicum in de kas. Ik hoop dat ze het gaan overleven en veel groente en kruiden produceren maar dat is afwachten natuurlijk. Ik heb ze in aparte potjes geplant zodat ze wat groter kunnen worden. Zou dit goed zijn?

DIY-groentetuin DIY-groentetuin

Daarnaast vraag ik me af wanneer je het huisje open laat staan en wanneer je de kas dicht doet?

DIY-groentetuin

Naast de kas staan zes potten met drie potten met aardbeien plantjes en drie potten met tomaten planten. De tomaten planten zijn al wat groter maar de aardbeien plantjes hebben nog wel wat zon en water nodig.

DIY-groentetuin

Groei jij je eigen groente en kruiden in een DIY groentetuin?

Blijf op de hoogte van de laatste interieur, lifestyle en design trends op DesignClaud

 

Natuurlijke interieurs, reizen, een tikkeltje bohemian en persoonlijke notes van Claudia!

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte

Bedankt voor het inschrijven!