Nooit gedacht dat ik dit oproepje zou plaatsen maar hier is ‘ie dan toch. Vanuit het mooie Bali! DesignClaud loopt al een tijdje lekker, dat wil zeggen: mijn webshop en poster business. Daarnaast doe ik ook nog andere werkzaamheden zoals het schrijven van artikelen voor interieur websites (check mijn tekstschrijver website) zoals makeover.nl, inboxstorage.nl, woonhome.nl en thestylebox.nl. Met name mijn poster business groeit steeds harder en wordt steeds groter ten opzichte van mijn andere werkzaamheden. Mijn hart ligt natuurlijk bij het ontwerpen van posters, kaartjes en nog veel meer. De teksten schrijven vind ik ook erg leuk werk maar, eerlijk is eerlijk, tekenen en ontwerpen is voor mij nummer 1.

DesignClaud is dus een zeer diverse business/eenmanszaak met allerlei werkzaamheden zoals:

 • Het ontwerpen en tekenen van posters, kaartjes, kalenders e.d.
 • Het schrijven van artikelen voor diverse websites zoals hierboven genoemd.
 • Het bijhouden van dit blog DesignClaud, waar eigenlijk wel wat meer content op mag komen.
 • Het managen van alle externe verkoopkanalen zoals Bol.com, Amazon en Markita.
 • Het opzetten van een geheel nieuwe webshop (hierover later meer!).
 • Het inpakken/verpakken van producten
 • En nog allerlei andere kleine werkzaamheden.
 • Vanaf de herfst wil ik ook de mogelijkheden bekijken om op een markt te gaan staan met zelfgemaakte producten zoals de Swan Market. Hier zou je ook mee naar toe kunnen gaan.

Deze dingen doe ik op het moment zelf maar ik zou het erg leuk vinden als een leuke en spontane stagiaire mij vanaf eind augustus/begin september zou willen komen versterken.

Wat zou je allemaal kunnen leren van mij en DesignClaud?

Dit is natuurlijk het belangrijkst want tijdens een stage behoor je iets te leren. Zo leerde ik ontzettend veel tijdens de 3 verschillende stages die ik liep en heb ik er ook leuke herinneringen aan overgehouden. Ten eerste leer je meer over het opzetten en runnen van een eenmanszaak. Hoe doe ik het, wat heb je er allemaal voor nodig etc. Daarnaast leer je meer over de online wereld zoals het online verkopen, het opzetten en behouden van een verkoopaccount op diverse kanalen, het omgaan met klanten, Facebook en Instagram onderhouden, de webshop inrichten, het ontwerpen van nieuwe posters, kaartjes en wellicht nog andere leuke dingen (ideeën zijn meer dan welkom!). Maar ook praktische werkzaamheden zoals het inpakken van orders, het bestellen van materialen en posters en het bijhouden van mijn magazijn (kantoortje). Daarnaast kan je ook meer leren over hoe je goede SEO teksten schrijft, hoe je blogs bedenkt en heb je de vrije hand in het bedenken en opzetten van blogs voor DesignClaud.nl. Het ontwerpen van nieuwe producten is ook een taak die je direct kan oppakken. Mij lijkt het ontzettend leuk om samen nieuwe posters te bedenken en uit te werken.

Het is dus een zeer divers pakket van werkzaamheden en leermomenten. Tegenwoordig is het ook niet meer zo realistisch dat je maar één soort onderwerp aansnijdt in een stage. Je leert juist veel meer door op allerlei vlakken mee te mogen kijken en werken.

Ik werkte voorheen altijd vanuit huis maar tegenwoordig heb ik een klein kantoortje in De Meern waar ik mijn voorraad beheer en ook werk. Ik zit hier samen met een ander bedrijf waar ook veel stagiaires werken en ander personeel van jonge leeftijd. Geen gebrek aan sociale contacten dus ;-)

Informatie: Uren, dagen, hoe lang etc

Hoeveel uren, dagen en maanden wil je stage lopen? Hoe lang moet je stage lopen van school? Je kan bij DesignClaud 3 dagen in de week stage lopen. Dit wil zeggen dat ik 3 dagen per week op kantoor zit en werk. De andere 2 dagen ben ik thuis met mijn twee kinderen. De maandag, woensdag en donderdag staan op dit moment ingepland als werkdagen. Dus zoek jij voor die 3 dagen een leuke, creatieve en afwisselende stageplek? Stuur dan een mailtje naar info@designclaud.nl

Naar wie ben ik op zoek?

Ben jij creatief, spontaan, ondernemend en leergierig? Kan jij foutloos Nederlands schrijven? Vind je het leuk om meer te leren over online business, creatieve producten bedenken en de blog wereld? Woonachtig in de omgeving Utrecht? Beschikbaar per eind augustus of begin september? Heb je affiniteit met interieur? Volg je een creatieve opleiding, grafische opleiding, journalistiek of communicatie? Of denk je dat jouw opleiding goed past bij deze stageplek? Dan zoek ik jou! Op dit moment ben ik in het buitenland t/m 27 juli. Vanaf dan kunnen er gesprekken plaats vinden en kunnen we kijken of we bij elkaar passen.

Stuur een mailtje naar info@designclaud.nl met de volgende gegevens:

 • Je volledige naam en leeftijd
 • De opleiding die je volgt
 • Jouw persoonlijke interesses
 • Waarom je graag stage zou lopen bij DesignClaud
 • Jouw woonplaats

Ik ben heel benieuwd naar de reacties en zie ze graag tegemoet!

Blijf op de hoogte van de laatste interieur, lifestyle en design trends op DesignClaud

 

Natuurlijke interieurs, reizen, een tikkeltje bohemian en persoonlijke notes van Claudia!

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte

Bedankt voor het inschrijven!