Deel 4 camper opknappen: Ondervloer + boiler + sierkussens +gordijnen!

by | mrt 10, 2016 | Het Hymer Camper avontuur, Lifestyle | 2 comments

Afgelopen januari schreef ik over de gordijnen die hingen! Althans, de gordijnen rondom het hefbed. Nu hangen ook alle kleinere gordijnen rondom de rondzit, achterin de camper. Het ziet er al meteen een stuk gezelliger uit! Maar we zijn er nog niet..

Twee weken geleden gingen we weer een dagje klussen. Ik maakte de ondervloer af en Bas begon met de boiler. De vloer in de camper was voorzien van vloerbedekking maar deze was natuurlijk niet meer heel erg mooi. Daarom besloten we om een ondervloer te leggen zodat we een pvc plakvloer kunnen (laten) leggen. Nou, de ondervloer ligt erin! Het was even passen en meten, en vooral veel zagen, maar het is gelukt!

De boiler was helaas stuk dus we hadden een nieuwe geregeld alleen deze moest wel nog ingebouwd worden. Omdat het een net iets ander model was, heeft Bas hier en daar nog wat aanpassingen moeten doen. Maar ook dit is gelukt! We hebben warm water in het keukentje en in de badkamer!

Tenslotte hingen we ook nog 2 spotjes op in de achterste hoeken van de camper en monteerden we plastic strips voor de gordijnen zodat het geheel er iets strakker uitziet!

De gordijntjes hangen maar we vinden het niet heel mooi dat je de rails kunt zien.

We plaatsen een simpele plastic strip voor de gordijnrails zodat je ze niet meer zo goed kunt zien.

In de hoek hangen ze netjes bij elkaar. Nu nog bandjes maken die de gordijnen op hun plek houden tijdens het rijden.

Hier zie je de ondervloer die we ook tegen de bank aan hebben bevestigd. Hier zat namelijk ook vloerbedekking in een vies bruin kleurtje.

Na deze klusjes wilden we wel eens het (bijna) eindresultaat zien, dus we ruimden alles op en richtte de camper in zoals het moest. Ik had nog een paar kussentjes gemaakt die bij de gordijnen passen maar helaas niet bij de bankkussens. Daarom wil ik de hoezen van de rondzit ook graag opnieuw gaan maken.

Wat willen we nog doen aan de camper?

Voordat we er in mei voor de eerste keer echt mee op pad gaan, willen we de volgende dingetjes nog doen:

  • Een PVC vloer laten leggen. We hebben er al eentje gekocht, nu nog iemand vinden die de vloer wil leggen.
  • Het tweepersoonsbankje laten lassen in de camper.
  • Lampje plaatsen boven de rondzit.
  • De camper inrichten met alle noodzakelijke spullen die je nodig hebt.
  • De camper van binnen helemaal poetsen!

Eigenlijk zijn dat de noodzakelijkste dingen die we er nog graag aan doen voordat we op vakantie gaan. Daarnaast wil ik in de zomer ook nieuwe hoezen gaan maken voor de kussens van de banken. Het groen vind ik absoluut niet mooi bij het blauw en het is ook niet onze stijl. Maar, de kussens zijn nog heel goed in orde dus voor de komende maanden is het prima.

Ik heb ook nog een waslijst aan leuke spullen die ik wil aanschaffen zoals bijvoorbeeld een prikkabel met lampjes voor buiten, een plastic vloerkleed voor buiten, en nog wat hebbedingetjes!

Het totaalbeeld van de rondzit zonder tafel. In het midden van de rondzit, tussen de twee kastjes, is plek voor een lamp. We zijn nog hard op zoek naar een leuk model!

Een mooie strakke ondervloer ligt erin en zit tegen de banken aan. We willen de nieuwe PVC vloer dus hier omhoog laten lopen tegen de kussens aan.

Beide stoffen, van de gordijnen en de kussens, komen van de lapjesmarkt in Utrecht.

De bovenkant van het keukenblok is nog origineel, het liefst wil ik dit nog beplakken met een folie zodat dit ook netjes en afgewerkt is.

We zijn weer een stapje verder en het begint steeds leuker te worden omdat je nu echt begint te zien waarvoor je het allemaal doet. Het zal onze allereerste camper trip worden met Jaya, spannend!

Nog een paar beslissingen die we moeten maken:

  • Welke kleur krijgen de bankkussens? Het is nu zo donker vind ik. Maar een donkere stof wordt wel minder gauw vies.
  • Wat gaan we maken zodat Jaya niet uit het hefbed kan vallen? Er zijn valnetten die je daar kunt monteren maar er zijn ook ouders die hun kind in een Deryan tentje op het hefbed leggen.

Tips zijn altijd welkom! :-)

Blijf op de hoogte van de laatste interieur, lifestyle en design trends op DesignClaud

 

Natuurlijke interieurs, reizen, een tikkeltje bohemian en persoonlijke notes van Claudia!

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte

Bedankt voor het inschrijven!