Deel 2 opknappen: het maken van gordijnen voor de camper

by | jan 11, 2016 | Het Hymer Camper avontuur, Lifestyle | 3 comments

Daar ben ik weer met een kleine update over onze Hymer camper. De laatste keer liet ik jullie zien hoe we het interieur van de camper helemaal wit schilderden en hoe we dit precies deden. Tips zijn altijd handig voor andere camper-liefhebbers heb ik gemerkt, dus vandaar dat ik vandaag jullie meer ga vertellen over het laatste project dat we voor de camper hebben gemaakt.

Vorige week woensdag had ik mijn allereerste naailes. Ik ben begonnen aan een cursus om te leren naaien omdat mij dat zo leuk lijkt en omdat ik denk dat ik het wel een beetje kan. De naailes verliep super goed en ik was al meteen niet meer zo bang voor de naaimachine. Die angst heb ik volgens mij vroeger opgelopen toen ik wat te hard op het pedaal drukte en alles vast liep, mijn moeder boos werd, mijn projectje kapot ging etc. Nou, het viel dus reuze mee! Al die jaren me druk gemaakt om niks ;-)

Ik leerde in de eerste les rechtdoor stikken, rondjes stikken, vierkantjes, driehoekjes etc. Super leerzaam want zo krijg je de machine echt onder de knie. Na de les was ik eigenlijk al meteen enthousiast om iets te gaan maken. Ik bestelde stof en a.s. woensdag begin ik in de les met een broekje voor Jaya.

Maar het enthousiasme groeide nog iets harder ;-) want ik bedacht me dat ik de gordijnen van de camper dan best wel zelf zou kunnen maken. Dat is toch alleen maar rechtdoor stikken (not…) en dat had ik nou net geleerd. Daarbij had ik ook nog eens achter een lockmachine mogen zitten en heeft mijn buurvrouw er ook eentje die ik zou mogen lenen. Nou, ik heb niet lang getwijfeld en ben zaterdag meteen op de markt in Utrecht stof voor de gordijnen gaan kopen.

Hoe ik begon aan het zelf maken van de gordijnen…

  1. Ten eerste heb ik de originele gordijnen opgemeten en heb ik bekeken hoe ze gemaakt waren. Hoeveel zoom er gebruikt werd en hoeveel gordijnband ik nodig zou hebben.
  2. Daarna heb ik alles uitgetekend op papier om te kijken wat de slimste manier was om de gordijnen uit het stof te kunnen halen en natuurlijk zo min mogelijk weg te hoeven gooien. Samen met wederom mijn buurvrouw kwamen we op 7 meter stof uit.
  3. Zaterdagochtend liep ik dan voor het eerst over de stofmarkt in Utrecht waar ik echt gordijnstof kocht voor €8 per meter.
  4. Ook kocht ik een schaar, garen, een tornmesje, spelden en een centimeter. Gordijnband en haakjes ben ik daar vergeten te verkopen maar schijnbaar kun je ze daar ook niet kopen. Uiteindelijk kocht ik ze bij de Leenbakker.
  5. Het stof was nogal scheef geknipt op de markt dus ik heb het eerst recht gemaakt.
  6. Daarna heb ik elk gordijn geknipt.
  7. Wanneer je alles geknipt hebt, kan het locken beginnen. Heerlijk hoe snel dat gaat!
  8. Er moesten een aantal stukken aan elkaar gelockt worden waardoor het naaien daarna nog sneller gaat.
  9. Na het locken begon ik aan het stikken van de zoom rondom.
  10. Tenslotte kun je dan de gordijnband erop naaien om de haakjes er aan vast te maken en het gordijn op te hangen. Deze stap moet ik nog uitvoeren.

Ik ben heel benieuwd naar het resultaat in de camper. Ik hoop dat het turquoise de camper iets meer frisheid geeft omdat het bruin zo donker en somber is. Er zitten nog een aantal bruine elementen in de camper zoals het frontje van de kachel, de onderkant van het hefbed en hier en daar wat bruin leer bij de keuken. Het blauw moet dit een wat jongere uitstraling gaan geven.

De originele gordijnen heb ik overigens bewaard, wie weet komen ze ooit nog van pas! Daarnaast ben ik ook begonnen met een vaste inventarisatielijst voor in de camper. Je wil immers het liefst direct weg als je daar zin in hebt. Dus ik wil een vaste inboedel in de camper zoals handdoeken, theedoeken maar ook alle vakantiespullen zodat je super snel weg kunt gaan.

Ik ben heel benieuwd wat jullie van de kleur van de gordijnen vinden (ook al is het niet helemaal correct op de foto’s) en lijkt het meer op deze kleur. Ga je ook wel eens kamperen? Wellicht heb je nog goeie tips voor het kampeerlijstje :-)

UPDATE 12-01-16: de gordijnen hangen! Wil je zien hoe het grootste gordijn het hefbed verbergt? Klik dan hier en bekijk de foto’s op mijn Instagram account!

Blijf op de hoogte van de laatste interieur, lifestyle en design trends op DesignClaud

 

Natuurlijke interieurs, reizen, een tikkeltje bohemian en persoonlijke notes van Claudia!

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte

Bedankt voor het inschrijven!