Zoals je wellicht wel weet zijn we vorig jaar begonnen met het verbouwen van onze woonboerderij. We zijn een heel eind gekomen maar nog lang niet klaar. Want wat is het plan? De Deel (schuur) verbouwen tot B&B en vergaderlocatie. Hier behoren twee nieuwe badkamers, wellicht wel 4 nieuwe badkamers, toe. De eerste badkamer zal behoren tot de master bedroom en wordt voor ons prive. De andere drie worden voor de B&B slaapkamers en de vergaderlocatie. Nogal wat denkwerk dus voor de inrichting en uitstraling van deze nieuwe badkamers en het badkamermeubilair.

Voor welke badkamer sfeer ga je?

Met trendy badkamer accessoires bepaal je direct de sfeer in de badkamer. Badkamer accessoires die niet alleen mooi maar ook praktisch zijn. Accessoires die de badkamer comfort bieden zijn een must have voor het toilet, de douche, het bad en wastafel.

Badkamermeubilair-3

Een nieuw wastafelmeubel


Een wastafel is uiteraard onmisbaar in de badkamer. Een wastafel gebruik je voor het scheren, je handen te wassen, het tandenpoetsen en het opmaken. Alleen een wastafel is een mogelijkheid maar met een passend badmeubel heb je sneller een afgewerkt resultaat. Daarnaast heb je zo ook alle spullen binnen handbereik. Bij badkamer meubilair zijn de hoogte, de juiste wasbak en de juiste diepte van het meubel erg belangrijk.  Normaal gesproken is het laagste punt van de wasbak op 70 cm hoogte gemonteerd. Ik vind het zelf het mooist wanneer een wastafel zwevend gemonteerd is. Hierdoor blijft de vloer vrij en krijg je een ruimtelijker effect. Overigens is de vloer zo ook gemakkelijker schoon te maken. Er zijn inbouw- en opbouwwastafels beschikbaar voor diverse badkamermeubels.

Welk materiaal kies je?

Weer zo’n lastige vraag en keuze om te maken. MDF wordt veel gebruikt voor badkamermeubilair. Zo wordt dan voor de fronten melanine gebruikt of gelakt materiaal bij hoogglans meubels. Dit behoudt zijn kwaliteit lang en is ook nog eens mooi om te zien. De fronten zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, zelfs houtlook behoort tot de mogelijkheden. Vanwege het intensieve gebruik van een badkamermeubel is techniek ook belangrijk. Zo hebben badkamermeubels meestal lade geleiders of soft-close sluiting.

Een zwevend badkamermeubel

Met een zwevend badkamermeubel creëer je een gevoel van ruimte en schoonmaak gemak. Is de badkamer niet erg groot? Gebruik dan een grote spiegel om de ruimte groter te laten lijken. De kleur van het badkamermeubel maakt ook het verschil in een ruimte. Kies je voor een licht meubel dan oogt de badkamer ruimer. Kom je opbergruimte te kort in jouw badkamer? Kies dan voor een spiegelkast of kolomkast. Een dubbele lade biedt ook uitkomst bij het tekort aan opbergruimte.

Badkamermeubilair-1

Details en accessoires

Badkamer accessoires maken het baden nóg comfortabeler. Denk eens aan een badkussen en een badrekje die je op het bad kunt plaatsen. Zeker must haves voor in onze B&B straks! Er zijn ook rekjes beschikbaar die je tegen de wand bevestigt. Zeepdispensers met verschillende shampoos. De badkamer accessoires zijn verkrijgbaar in allerlei materialen. Douche accessoires zoals rekjes, antislip matten, douchewissers met ophangsysteem en handdoek rekken verrijken de badkamer ook met een meer luxe gevoel.

Tip: Met mooie passende accessoires maak je de badkamer helemaal af. Afhankelijk van het budget is de keuze enorm en is er altijd wel iets naar wens te vinden. Zorg in ieder geval dat badkamer accessoires niet overheersend zijn.

 

Blijf op de hoogte van de laatste interieur, lifestyle en design trends op DesignClaud

 

Natuurlijke interieurs, reizen, een tikkeltje bohemian en persoonlijke notes van Claudia!

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte

Bedankt voor het inschrijven!