Een wijntje, zachte lichten en een romantische, intieme sfeer. In de nazomer is het heerlijk om te ontspannen in een romantische tuin. Die romantische tuin heeft veel weg van de Engelse tuinstijl: natuurlijk en landelijk. We hebben een aantal tips voor je opgesomd voor romantiek in je tuin.

romantische-tuin

De natuurlijke tuin

In de romantische tuin mag de natuur haar gang gaan. De bomen en planten in de tuin mogen aanwezig zijn, maar zorg daarbij wel dat het een verzorgd geheel blijft. Neem bijvoorbeeld het gazon. Een mooi gazon mag in de romantische tuin niet ontbreken, en heeft daarom styling nodig.

Het groen is een van de belangrijkste elementen in de romantische tuin, maar dat betekent niet dat bestrating geen optie is. Een natuurstenen slingerpaadje of een kleine rotonde in de tuin geeft juist een extra dementie aan de romantische tuin.

romantische-tuin-natuurlijk

Bloemen en planten kiezen

Bloemen en planten horen in de romantische tuin. Rozen bijvoorbeeld! Ze staan met stip op nummer één als het gaat om romantiek. Maar ook lavendel, geraniums en floxen zijn geschikt. In deze nazomer staan nog veel bloemen in bloei. Roze, rode, witte of pastelkleurige herfstbloeiers zijn de: zilverkaars, herfstchrysant, hemelsleutel, leliegras, schildpadbloem, monnikskap en de herfstaster. Heb je hoge bomen of planten in de tuin? Deze versterken de intieme sfeer.

romantische-tuin-bloemen

Aankleding van de romantische tuin

Met klassieke tuinmeubelen en accessoires geef je een final touch aan je romantische tuin. Kies bijvoorbeeld een houten bankje voor twee of ga voor gevlochten tuinmeubelen van riet of wicker. Het liefst in naturel of frisse, lichte kleuren. Met accessoires, zoals kaarsen, kussens en plaids kleed je de tuin verder aan. Zo kun je warm genieten van de nazomer en je romantische tuin.

Blijf op de hoogte van de laatste interieur, lifestyle en design trends op DesignClaud

 

Natuurlijke interieurs, reizen, een tikkeltje bohemian en persoonlijke notes van Claudia!

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte

Bedankt voor het inschrijven!