Bakken is de laatste jaren een hobby geworden. Van muffins, cakes en taarten tot gezonde broodcakes. In mijn 38ste week van mijn zwangerschap kocht ik nog wat nieuwe bakvormen bij de Xenos die nog ontbraken in mijn collectie. Een van deze vormen was een siliconen tulband om een cake in te maken. Ik had nog geen recept dus ging ik op zoek naar iets lekkers voor rondom de feestdagen. Een week later beviel ik van onze zoon Sen en was er dus geen tijd om de cake te maken. Maar na een paar dagen na de bevalling kon ik niet meer stil zitten en besloot ik die cake toch te maken. Ik had immers alles al in huis gehaald…

Het is niet echt een gezonde keuze maar deze chocolade Oreo cake is wel echt de beste cake die ik ooit geproefd heb. Het recept vond ik op de website van Laura’s Bakery. Een erg leuke site om lekkere recepten op te vinden. Haar cake ziet er echt perfect uit, mijne is iets robuuster geworden ;-)

Wat heb je allemaal nodig voor de Chocolade Oreo Cake?

 • 70 gram cacaopoeder
 • 170 gram pure chocola
 • 180 ml kokend water
 • 250 gram zure room
 • 210 gram bloem
 • 1 tl baking soda
 • snuf zout
 • 150 gram boter
 • 450 gram lichtbruine basterdsuiker
 • 1 el vanille extract
 • 5 eieren
 • 15 Oreo’s

En voor de topping van de Chocolade Oreo Cake

 • 175 gram witte chocola
 • 4-5 Oreo’s

Wil je graag weten hoe je deze verrukkelijke cake maakt? Kijk dan even op de website van Laura voor het gehele recept en super handige foto’s tijdens het proces.

Smullen maar!

Blijf op de hoogte van de laatste interieur, lifestyle en design trends op DesignClaud

 

Natuurlijke interieurs, reizen, een tikkeltje bohemian en persoonlijke notes van Claudia!

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte

Bedankt voor het inschrijven!