Bohemian interieur ideeën – LOVE!

by | jan 31, 2016 | Interieur en Design, Interieur Inspiratie | 0 comments

Hou jij ook wel van een beetje gedurfd en expressief? Dan vind je de bohemian woonstijl misschien ook wel net zo leuk als ik. Een interieur met leuke kleuren, vintage spulletjes, vondsten uit andere landen en toch ook een licht en fris interieur. Althans, die variant van een bohemian interieur vind ik mooi.

Al is mijn eigen interieur niet echt bohemian te noemen, toch zou ik het graag transformeren naar deze leuke woonstijl. Maar hoe doe je dat? Dat vroeg ik mezelf af, dus ging ik op onderzoek uit! Dit zijn de ideeen en tips die ik tegenkwam om een boho interieur te creëren.

Bohemian interieur en kleuren

Allereerst wil ik je vertellen welke kleuren ik vaak zie terugkomen in boho interieurs. Azuurblauw, groentinten, warme tinten die geïnspireerd zijn op specerijen, maar ook aubergine is een mooie boho kleur!

Bohemian interieur en materialen

Eigenlijk kun je bohemian ook wel eclectisch noemen. Dus alles mag eigenlijk wel! Materialen die veel gebruikt worden zijn: hout, aardewerk, gebruikt hout, stoffen uit verre landen.

Bohemian interieur en patronen

Een boho interieur is ook wel exotisch te noemen. Dit komt mede dankzij de vele invloeden vanuit andere landen zoals Oosterse prints.

Bohemian interieur must-haves

Als je accessoires en elementen wilt kopen die in een bohemian interieur thuis horen dan kun je beginnen met de volgende items:

  • Kelims
  • Houten schalen
  • Hangplanten
  • Sierkussens met borduursel
  • Exotische planten
  • Aardewerk
  • Stoffen uit Oosterse landen
  • Tadelakt/kalkverf

 

 

Vintage meubelen, vondsten van een rommelmarkt of kringloop, natuurlijke materialen, linnen of stoffen met mooie prints, manden en riet, ruw beton of een mooie grote palm voor in de woonkamer. Het zijn allemaal onderdelen die een interieur tot een bohemian interieurstijl maken.

Zoals ik al zei, ik hou wel van een lichte en frisse ruimte, daarom is het fijn om een witte en neutrale basis te gebruiken om een bohemian interieur in te creëren. Boho wonen kan namelijk best wel donker en druk overkomen, dus een lichte basis is verfrissend.

Ik ben op zoek gegaan naar leuke bohemian accessoires voor in een bohemian interieur. Ik kwam vooral veel kleur tegen gecombineerd met veel natuurlijke materialen. De volgende items vind ik leuk om in een bohemian interieur te plaatsen. Voor meer informatie over de producten, kun je op de afbeelding klikken!

Mijn inspiratie voor het moment. Wat is jouw favoriete interieur stijl?

(Afbeeldingen van het interieur via Hervé Goluza Photography voor Glamour Frankrijk)

Blijf op de hoogte van de laatste interieur, lifestyle en design trends op DesignClaud

 

Natuurlijke interieurs, reizen, een tikkeltje bohemian en persoonlijke notes van Claudia!

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte

Bedankt voor het inschrijven!