Eén van mijn favoriete interieur stijlen is de bohemian interieur stijl. De nonchalante vibe van deze stijl, de spontaniteit en de durf spreken mij heel erg aan. Maar ik vind het tegelijkertijd ook een ingewikkelde stijl om te realiseren in mijn eigen interieur. Ik wil namelijk niet All The Way gaan… maar gewoon een klein beetje bohemian toevoegen. Dit prachtige huisje in West Australië is het perfecte voorbeeld van een bohemian interieur of van bohemian style wonen.

Het is een bonte mix van kleuren, patronen en materialen uit allerlei hoeken van de wereld. Het is een verzamel stijl waarin je alles kunt verzamelen wat jij maar wilt. Ik kan ontzettend veel must haves opnoemen voor deze stijl maar eigenlijk vertellen de volgende 30(!) foto’s van dit huisje in Australië veel meer!

Bohemian interieur – Bohemian style wonen

De entree van het bohemian / kitsch huis

Normaal gesproken zou ik zoveel foto’s niet op zo’n grote manier weergeven op de blog maar deze foto’s moeten er groot op staan want je wil alles in detail kunnen zien! Alle kleuren, patronen, materialen, meubels en de manier van styling, heerlijk!

Wie woont hier eigenlijk?

In zo’n inspirerend interieur woont altijd een inspirerend persoon.. tenminste dat is vaak zo.

Naam: Rebecca Williams, eigenaresse van Naughty Shorts en stylist bij Sugarshack Styling Co.
De locatie: Dunsborough in West Australië
Grootte: 80 m2
Sinds: drie jaar woont Rebecca in dit huurhuis.

Het huisje is een mix van kitsch, vintage, de jaren 50 en de surf stijl uit de jaren 70. Als je aan komt rijden zie je dit direct terug in de kleur van huis (roze), de olijf groene Volkswagen bus uit 1972, de surfboards tegen de deur en alle plantjes en potjes. Super uitnodigend!

Welkom in de bohemian keuken…

We beginnen in de keuken. De keuken heeft veel uitgesproken kleuren die er al op zaten. Rebecca besloot om het nog iets aan te dikken door er een gek behang bij te voegen tegen de keuken muren. De keuken staat vol met vintage keuken accessoires, glazen, borden, schaaltjes en noem maar op!

Je kunt wel zien dat Rebecca het leuk vindt om te laten zien dat ze van vintage en tweedehands vondsten houdt. Alles wordt tentoongesteld in de keuken. Overigens is Rebecca een liefhebber van rommelmarkten en kringloopwinkels waar ze deze leuke dingetjes tegen het lijf loopt.

Ze is eigenaresse van Naughty Shorts, een bedrijfje dat vintage jurken verkoopt. Ze maakt ze zelf door gebruik te maken van een enorme collectie van vintage lakens en stoffen die ze verzamelde. Daarnaast werkt ze ook als styliste en verhuurt ze haar huisje voor foto shoots.

 

De rest van het huis in bohemian stijl…

Laten we gauw verder kijken naar de rest van het huis want alles, maar dan ook alles, is ingericht in de bohemian style. Nergens is iets anders te vinden of te zien, dan die mix van kitsch, vintage, jaren 50 en jaren 70! Dat vergt ook veel doorzettingsvermogen en discipline. Althans, ik zou het moeilijk vinden omdat ik ook zoveel andere interieur stijlen mooi vindt. De bohemian style zit in je hart en nieren denk ik…

Dit huisje is maar 80 m2 groot maar toch voelt het heel open, licht en ruimtelijk. De betonnen vloeren die overal in het huis liggen, bieden de perfecte basis voor een boho interieur.

Dit kleine huisje heeft zelfs ook een eetkamer / eetgedeelte. Hier zie je bijvoorbeeld een oude kerkbank staan met een vintage ladder en mooie hangplanten. De rest van de ruimte is afgeschermd door middel van een room divider die ze gebruikt om mooie tassen en sjaals aan te hangen.

De bohemian woonkamer

Achter deze room divider bevindt zich de woonkamer waar je heerlijk kunt vertoeven in het binnenvallende daglicht. De bank in de woonkamer werd gemaakt door haar vriend en ze decoreerde de bank zelf met allerlei leuke kussens.

De bohemian slaapkamer

Haar slaapkamer is een verzameling van allerlei kleuren en patronen, dekens, stoffen, kussens en noem het maar op! Maar het meest opvallende in haar slaapkamer zijn haar vintage jurken. Een enorme collectie hangt daar in een open kast te pronken samen met vintage schoenen en vintage koffers.

 

De bohemian kinderkamer

Rebecca heeft ook een dochter waar ze mee samenwoont. Haar kamertje sluit perfect aan bij de rest van het bohemian interieur. Ze decoreert haar gehuurde huisje met de meest goedkope en innovatieve materialen, zoals bijvoorbeeld een schilderijtje van een oud stukje vintage stof, een leuke gehaakte slinger, gordijnen etc.

 

De bohemian badkamer

De badkamer is heel simpel, eenvoudig en functioneel maar toch weet ze hier ook weer die boho vibe in terug te brengen.

 

De bohemian tuin

Ook de kleine tuin met terras heeft een bohemian sfeer. Ze decoreerde haar terras met leuke rotan stoelen, een plastic vloerkleed en een aantal accessoires.

 

 

De stijl van Rebecca: Retro, gypsy, kitsch, rommelmarkt/kringloop stijl met een soort van surf vibe. Elke dag verandert ze wel iets aan haar interieur, dit kan je volgen via haar Instagram account.

Inspiratie: Ze haalt haar inspiratie uit de materialen waarmee ze werkt, de vintage stoffen, mix en matchen van patronen. Ook tweedehands meubelstukken kunnen haar ontzettend inspireren.

Favoriete element in het interieur: de betonnen vloeren en de grote ouderwetse ramen. Haar favoriete toevoegingen aan het interieur zijn de vintage behangetjes.

Haar grootste uitdaging: Het huis netjes houden terwijl je ontzettend veel spullen hebt, een bedrijfje runt vanuit thuis een vijf jarige dochter hebt rondlopen.

Advies voor een bohemian interieur

  • Als het goed voelt, gewoon doen.
  • Neem de tijd om je huidige spullen te gebruiken voordat je nieuwe spullen gaat kopen.
  • Nieuwe spullen hoeven overigens ook niet altijd nieuw te zijn, het kan ook oud of tweedehands zijn.

Ik hoop dat je hebt genoten van dit prachtige huisje!

Bron afbeeldingen: apartmenttherapy

Blijf op de hoogte van de laatste interieur, lifestyle en design trends op DesignClaud

 

Natuurlijke interieurs, reizen, een tikkeltje bohemian en persoonlijke notes van Claudia!

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte

Bedankt voor het inschrijven!