Precies een week geleden kwamen we aan in het mooie Bali. We vlogen vanuit Amsterdam naar Singapore en vanuit daar vrijwel direct door naar Bali. Een reis van 16,5 uur met KLM. Een reis waar we al een hele lange tijd naar uitkeken. Het begon met het dromen over teruggaan naar Bali waar we in 2013 met z’n tweeën zo’n mooie tijd hadden gehad. Maar toen kwamen de kids en kwam het er niet meer van. Totdat ik vorig jaar zwanger was van Sen en toch echt wel heel erg graag weer naar Bali wilde gaan. Want als we het nu niet zouden doen dan kwam het er nooit meer van dachten we. We besloten even af te wachten hoe de bevalling van Sen zou gaan en hoe Sen het zou doen als kleine baby. Maar nadat Sen een maand oud was besloten we toch de knoop door te hakken en de tickets te boeken. Sen deed het heel goed en was een tevreden baby dus we hadden er alle vertrouwen in dat het goed zou gaan. De weken vlogen voorbij en voordat we het wisten stonden we op Schiphol met alle bagage. Heel veel bagage! We werden gebracht door mijn ouders en zelfs nog uitgezwaaid door vrienden die een paar dagen eerder net terug waren gekomen van een jaar lang reizen.

De reis naar Bali

Eenmaal door de douane (wat super snel ging dankzij onze Business Class tickets) zochten we de Baby Lounge op in de vertrekhal. Hier kon ik Sen even rustig voeden, hem verschonen en hij heeft er zelfs 15 minuten in een ledikant geslapen. Maar helaas, toen was het alweer tijd om naar de gate te lopen. Vanwege de kids en vanwege onze tickets mochten we direct doorlopen bij de gate richting het vliegtuig. Hier kregen we onze fantastische stoelen aangewezen en werden we verwelkomt met een glaasje champagne (voor papa) en een glaasje sap voor mama (lang leven de borstvoeding). Jaya installeerde zich al gauw op haar mega stoel en begon lekker te spelen met alle extra’s die we kregen van de stewardessen. Een tasje met een tandenborstel, tandpasta, ooglapje en noem het maar op, maar ook de afstandsbediening en de filmpjes op het scherm. Overigens waren de achterburen ook erg interessant voor haar dankzij hun kiekeboe spelletje.

De nachtvlucht

De reis verliep ontzettend goed, we werden heerlijk verwend met een drie gangen diner en drankjes. Na het diner gingen de lichten uit en vielen Jaya en Sen (gelukkig) in slaap. Het wiegje in het vliegtuig hebben we vrij weinig gebruikt. Sen is een baby die even een huilmomentje nodig heeft om in slaap te komen alleen had ik het geduld niet om hem te laten huilen in het vliegtuig. Die geïrriteerde blik van een mede-passagier uit de Business Class maakte mij toch een tikkeltje onzeker. Dus Sen heeft naast mij geslapen dankzij de full flat seats!

Na 8 uurtjes slaap (jaaaaa!) werden we wakker met een heerlijk ontbijtje die we met z’n vieren samen opaten. Het was zelfs een gezellige vlucht (zeldzaam!) en vloog dus voorbij ;-). In Singapore moet je helaas eventjes het vliegtuig uit vanwege het tanken waardoor je dus ook weer opnieuw de gate ruimte moet betreden. Hierdoor staan er dus mensen vrij lang in de rij vanwege de drukte. Wederom dankzij de kids en de business class seats mochten we doorlopen. Nog geen uurtje later zaten we alweer in het vliegtuig. De vlucht van Singapore naar Bali duurt twee uurtjes maar toch kregen we wederom te eten. Eenmaal aangekomen in Bali konden we vrij snel de bagage pakken, de paspoorten laten afstempelen en naar onze taxi chauffeur. Daar waren we dan… Bali!

Onze aankomst in Bali

Het voelde als een soort van thuiskomen gek genoeg. Het voelde niet vreemd, onwennig of nieuw maar gewoon als bekend en vertrouwd. De vertrouwde lucht van Azië, van de zee, van het Indonesische eten en de uitlaatgassen kwam ons tegemoet toen we eenmaal buiten stonden. Maar ook de enorme warmte, de klamheid en de moeheid van de reis viel over je heen. En dat allemaal in onze outfits uit Nederland (sokken, lange broeken etc.).

We zijn er nu precies een week en hebben al het e.e.a. gedaan zoals een bezoekje aan de Samadi Sunday Market, naar Echo Beach, naar Finn’s Beach Club, een beetje gewinkeld, geluncht bij Organic Cafe in Canggu en Cafe Bungalow. De dagen vliegen voorbij omdat je eigenlijk kleine periodes op een dag iets kan doen i.v.m. slaapjes van de kids. In de ochtend doen we vaak iets met een lunch er achteraan of in de middag. De middagslaapjes gebruiken we om even zelf bij te komen, af te koelen, te werken of even erop uit te gaan. Zo is Bas vandaag voor een massage weggeweest en ga ik morgen even shoppen in Seminyak.

   

Wil je meer zien van onze reis naar Bali? Volg ons dan op Instagram.

Tot de volgende keer! Liefs, Claudia

Zou je nou binnenkort naar Bali gaan met de kids dan geef ik hier nog een aantal tips! 

Met kinderen in Bali: tips voor de geïnteresseerden!

Maar goed, hoe is het nu echt met kinderen in Bali? De vliegreis viel ons dus reuze mee, maar hoe is het met kids in Bali zelf? Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden zoals bijvoorbeeld de zon en de warmte. Als we op pad gaan dan moet er eerst van alles gebeuren zoals het insmeren van de kids van top tot teen, hoedjes verzamelen, tas inpakken, even voeden, altijd drinken meenemen, een grote hydrofiel, zonnebrillen, zonnebrand en ook muggenspul.

Het is niet heel verschillend met wanneer je thuis op pad gaat alleen moet je hier dus meer aandacht besteden aan bescherming tegen de zon op allerlei manieren en tegen de muggen. De warmte kan ook vervelend zijn voor kinderen, al merken wij niks aan onze kids. Zo zit Sen altijd in de draagzak als we weggaan maar dit is natuurlijk wel warm. Ik probeer altijd iets aan te trekken met een hogere hals zodat hij niet met zijn gezicht plakt tegen mijn borst.

Jaya gaat lopend overal mee naar toe, ondanks dat we ook de buggy bij ons hebben. Het is druk in Bali dus het is wel oppassen geblazen. De buggy is ook niet overal te gebruiken omdat er maar weinig stoepen zijn, dus ik zou het waarschijnlijk niet eens adviseren om deze te gebruiken. Je kan je behoorlijk ergeren aan de slechte wegen met een buggy :-)

Vervoer met kleine kinderen kan op verschillende manieren. Zo kan je een taxi bellen, een auto huren, een auto met chauffeur huren, lopend gaan, een fiets huren (dit zou ik alleen doen op rustige plekken) of met de scooter gaan. Op de scooter met kinderen is typisch Indonesisch maar wanneer je je onveilig of onzeker voelt zou ik dit zeker niet doen. Tijdens onze wereldreis hebben we alles op scooters of schakelbrommers gedaan in Azië dus voor ons valt het mee. Maar desondanks rijden de Balinezen heel anders dan Nederlanders en blijft het spannend. We rijden rond de 30 km/u en ik zit constant van achter te roepen dat Bas langzamer moet rijden ;-) We zitten overigens samen op 1 scooter zodat Sen in de draagzak tussen ons in geklemd zit en Jaya kan voorin staan met een helm op. Nogmaals, alleen doen als je zeker van je zaak bent.

Het eten en drinken in Bali voor kids is dik in orde. Jaya eet met ons mee en Sen krijgt nog borstvoeding. Maar ook voor baby’s die hapjes krijgen is er voldoende te vinden. Zo zijn er Westerse supermarkten met allerlei potjes en hapjes of je maakt het gewoon zelf in de villa waar je verblijft. Overigens zijn er ook services die het vers voor je maken en afleveren op jouw adres.

Zou je nou nog vragen hebben over de tips of meer willen weten over onze reis? Laat dan hieronder een reactie achter :-)

Liefs, Claudia

Blijf op de hoogte van de laatste interieur, lifestyle en design trends op DesignClaud

 

Natuurlijke interieurs, reizen, een tikkeltje bohemian en persoonlijke notes van Claudia!

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte

Bedankt voor het inschrijven!