Zo betrek je de keuken bij de woonkamer

Zo betrek je de keuken bij de woonkamer

Tegenwoordig is de keuken niet langer alleen een plek waar we maaltijden bereiden, maar een centraal punt in het huis waar we samenkomen en ontspannen. Veel mensen kiezen er dan ook voor om de keuken bij de woonkamer te betrekken. In dit artikel zullen we bespreken waarom het betrekken van de keuken bij de woonkamer een goed idee is en hoe je dit het beste kunt doen. Laat je inspireren!

Waarom de keuken bij de woonkamer betrekken?

Er zijn verschillende redenen waarom het betrekken van de keuken bij de woonkamer een goed idee kan zijn. Hieronder vind je enkele redenen:

  • Meer ruimte: Het betrekken van de keuken bij de woonkamer zorgt voor meer ruimte in het huis en creëert een open en ruimtelijk gevoel.
  • Gezelligheid: Het samenvoegen van de keuken en woonkamer maakt het mogelijk om gemakkelijk contact te maken met familie en vrienden tijdens het koken en ontspannen.
  • Functionaliteit: Het betrekken van de keuken bij de woonkamer maakt het mogelijk om gemakkelijk eten en drinken te serveren tijdens feestjes en bijeenkomsten.

Hoe betrek je de keuken bij de woonkamer?

Er zijn verschillende manieren om de keuken bij de woonkamer te betrekken en een naadloze overgang tussen deze twee ruimtes te creëren. Hieronder vind je enkele tips:

  1. Een open indeling – Een open indeling is een van de meest populaire manieren om de keuken bij de woonkamer te betrekken. Dit kan door middel van een open keuken of door het verwijderen van de muur tussen de keuken en woonkamer.
  2. Kleurcoördinatie – Het gebruik van kleurcoördinatie kan helpen om de keuken en woonkamer visueel samen te laten smelten. Kies bijvoorbeeld voor dezelfde kleuren op de muren, vloer en meubels.
  3. Meubilair – Het gebruik van hetzelfde meubilair in de keuken en woonkamer kan helpen om eenheid te creëren. Kies bijvoorbeeld voor dezelfde stoelen, zoals de mooie eetkamerstoelen bij Join.nl
  4. Licht – Goede verlichting kan helpen om de keuken en woonkamer samen te voegen. Zorg voor voldoende licht in beide ruimtes en gebruik eventueel dezelfde verlichting in beide ruimtes.
  5. Accessoires – Het gebruik van dezelfde accessoires in de keuken en woonkamer kan helpen om de ruimtes samen te voegen. Denk bijvoorbeeld aan dezelfde kussens op de bank en stoelen.

Het betrekken van de keuken bij de woonkamer is een fijne manier om een open en ruimtelijk gevoel te creëren in huis. Met deze tips kun je ervoor zorgen dat de keuken en woonkamer naadloos in elkaar overlopen en kun je optimaal genieten van deze belangrijke ruimte in je eigen woning.

 

Kinderkamer met organische vormen aan de wand

Kinderkamer met organische vormen aan de wand

De kinderkamer van Sen was weer eens toe aan een leuke update. Sen is een enorme verzamelaar en neemt alles wat hij vindt mee naar zijn kamer. Stenen, schelpen, verren, takjes, afval wat hij vindt en interessant vindt en ga zo maar door. Ondertussen heeft hij een aantal kisten vol met verzamelingen. Wat betreft zijn kamer is hij ook vrij duidelijk wat hij wel en niet wil. Daarbij komt kijken dat hij in sommige hoeken van de kamer niet wil slapen omdat hij vanuit daar de deur niet goed kan zien. Dus het bed staat daar waar hij evt ook naar de deur kan kijken wanneer hij dit graag wilt. Af en toe verander ik wel eens iets maar dan weet ik dat ik in de avond het weer terug kan zetten. Dus dat doen we maar niet meer ;-) Wat ik wel geregel verander zonder dat het hem stoort is de wanddecoratie. Van een nieuwe poster, schilderijtje met een tekening van hemzelf tot deze nieuwe organische vormen aan de wand. Ook wel muurovalen of wandovalen genoemd.

Organische vormen voor op de kinderkamer

Het leuke aan deze vormen vind ik dat ze altijd goed bij elkaar passen, welke vorm je ook neemt. Ik ga altijd voor een oneven aantal omdat dit speelser is. Een even aantal kan vaak symmetrisch en saai overkomen. In plaats van foto’s koos ik voor Sen zijn kamer een aantal illustraties die bij hem en zijn kamer passen. Hij is een grootte fan van dieren, de zee, de ruimte en noem het maar op. Dus die thema’s lopen bij hem een beetje door elkaar. Iets anders op een organische muurovaal? Een eigen foto op wandovaal maak je bij Fotocadeau ook heel gemakkelijk. Denk aan een leuke foto van het gezin, van jouw kindje zelf of misschien wel van zijn favoriete huisdier.

Dieren kinderkamer met natuurlijke kleuren

Ik probeer zoveel mogelijk natuurlijke kleuren bij Sen op de kamer te gebruiken. Af en toe duikt er wel eens op waar ik niet helemaal blij van wordt en dat komt dan vaak in zijn lades onder het bed terecht. Denk aan alle speelgoed, de vele knuffels en verkleed kleren. Ideaal om alles weg te stoppen en het bed is gemakkelijk uit te schuiven tot een tweepersoonsbed. De klamboe is een echte uitkomst. Ten eerste benut ik hiermee een klein beetje de hoogte van zijn kamer (ooit zal er wel een stapelbed in komen vrees ik..) maar hij vindt de geborgenheid ook erg fijn tijdens het slapen.

Spanten in de kinderkamer

Sen heeft 1 groot spant in zijn kamer die we helemaal kaal hebben laten schuren. Er zaten zoveel verflagen op dat we het zelf niet schoon kregen. Nu heeft hij er lampjes omheen hangen én een schommelstoel die nog veels te groot is voor hem. We zijn nog op zoek naar een leuke schommel voor in de plaats.

Blank houten meubels in de kinderkamer

Tenslotte hebben we aan de andere kant van de kinderkamer een houten bureau hangen voor hem, een houten commode die nog altijd erg handig is voor zijn speelgoed en boeken en verderop zijn kledingkast. Een antieke kast die ik een blauw tint heb gegeven om het groen iets te onderbreken. Het bureau is ideaal om spulletjes op te verzamelen en aan te spelen. Een klein werkplekje voor hemzelf.

Wil je nog meer wanddecoratie zien voor in huis? Zoals foto’s op andere materialen bijvoorbeeld? Een foto op canvas, zoals die van Topdoek, als klassieke wanddecoratie vind je hier.

Een led strip in je interieur?

Een led strip in je interieur?

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel mogelijkheden op het gebied van verlichting. En met het jaar komen er mooiere, betere en duurzamere oplossingen bij. Wanneer je een bijzonder en opvallend effect wilt creëren in je interieur dan is een led strip een fraai idee. Met een led strip accentueer je een vorm, geef je meer licht op bepaalde plekken of zorg je juist voor diffuus licht waar je dat wilt. Wil je een led strip in de woonkamer, keuken of liever in de badkamer? Het is allemaal mogelijk en verkrijgbaar.

Led strips in de woonkamer

De ruimte waar de meeste led strips worden toegepast is in de woonkamer. Hoe pas je het toe in de woonkamer? Denk eens aan het verlichten van een koof met behulp van een verlaagd plafond. Een led strip achter de TV om een donkere nis uit te lichten of in een vitrinekast, als zelfgemaakte lamp of verwerkt in een audio/video meubel. Wanneer je een mooie inbouwkast laat maken, is het ook erg mooi om er over na te denken of je inbouw verlichting kunt toepassen in de vorm van led strips. Een led strip onder de kast of juist boven de kast. Als verlichting in de kast? Er zijn veel mooie en creatieve oplossingen te bedenken!

De keuken inrichten met een led strip

Ook in de keuken worden led strips veel toegepast in de vorm van stijl verlichting maar ook als sfeervolle verlichting. Zo zie je vaak verlichting terug komen boven en onder de keukenkasten. Zo wordt er vaak een lang stuk verlicht waardoor het een mooi effect in de keuken geeft. Wanneer je op zoek bent naar werkverlichting dan kan een led strip erg mooi zijn boven het aanrecht onder de kastjes, onder een plank of een randje.

Badkamer verlichting

De meeste mensen denken niet direct bij badkamer verlichting aan een led strip. Toch kan dit een erg mooie oplossing zijn want het geeft de badkamer net wat extra luxe. Zo accentueert led strips de strakke vormgeving van een badkamer en ontstaan er strakke lichtlijnen in de badkamer. Wist je dat het ook het effect van zweven kan versterken? Wanneer je bijvoorbeeld een plint onder het bad maakt waar de ledstrip bevestigd wordt dan lijkt het bad te zweven. In een badkamer moet je altijd de IP65 led strips kiezen. Deze led strips zijn namelijk bescherm tegen vocht. Vind hier ook meer interieur gerelateerde blog posts voor meer inspiratie.

Led strips op andere plekken in en rondom huis

De woonkamer, keuken en badkamer zijn de meest voorkomende plekken in huis waar led strips gebruikt worden. Maar ook de tuin, de trap of zelfs in een boot of caravan worden led strips toegepast. In de tuin kies je uiteraard voor verlichting die geschikt is om buiten te gebruiken. De waterdichtheid is van groot belang zodat je er lang van kan genieten. De randapparatuur zoals de adapter, dimmer of controller moet uiteraard ook waterdicht zijn. Zo zijn er spat waterdichte led strips maar ook speciale tuinverlichting led strips die hiervoor geschikt zijn.

 

Gasveren in je woning

Gasveren in je woning

Wij hebben het vrijwel alleen maar over toepassingen en objecten die iets met je woning doen. Meer sfeer, meer persoonlijkheid, minder energiekosten en ga zo maar door; het hoort er allemaal bij. Toch is er meer dan dat, er kan meer gedaan worden met je woning dan dat we je al hebben verteld in de blogs die we tot nu toe voor je hebben geschreven. Zo bestaan er gasveren, die kun je heel goed gebruiken voor allerlei dingen in je woning. Welke dingen dit zijn, dat lees je hier natuurlijk. In slechts 500 woorden wordt jou duidelijk gemaakt wat gasveren zijn, waar je ze voor kunt gebruiken en waar je op moet letten met het kopen van een gasveer (hint: dit heeft iets met Newton te maken). Je komt het allemaal te weten in deze blog en hierna kun jij aan de slag gaan met je gereedschapskist en wat gasveren om bijvoorbeeld een leuke kast te maken. Veel leesplezier toegewenst!

Keuken-gasveer-kastjes-diy

Wat zijn gasveren?

Uiteraard wil je misschien eerst wel eens weten wat gasveren zijn. Logisch, want anders kun je er niets mee en sta je voor een behoorlijke verrassing als je hier eenmaal mee aan de slag gaat. Niet veel mensen weten wat gasveren zijn, maar toch kom je ze overal tegen (daarover later meer). Gasveren zijn cilinders waar een zuiger in bevestigd is. In de cilinder zit gas en dit gas wordt vervolgens onder hoge druk in de cilinder samengeperst. Kortom; er vindt een verende werking plaats. Dat klinkt als een behoorlijk uitgebreid en technisch verhaal, maar dat is het eigenlijk niet. Het komt erop neer dat een beweging van een voorwerp soepeler en efficiënter gaat. In plaats van dat een deurtje met een klap openvalt, gaat dit bijvoorbeeld geleidelijk. Je komt dit vaker tegen dan je denkt en daar hebben we het hieronder ook over met je, maar eerst eens iets anders!

Newton

Newton? Wat is dat dan? Nou, je kunt beter vragen wie dat is. Newton is een natuurkundige die in de 17e en 18e eeuw heeft geleefd. Naast natuurkundige was hij ook nog eens wiskundige, astroloog en nog veel meer, maar dat terzijde. Het gaat erom dat hij met een slimme berekening een bepaalde druk heeft kunnen berekenen; de Newtonmeter. De Newtonmeter, die vaak bij een gasveer wordt aangegeven, zegt iets over de kracht die een object van 1 kilo nodig heeft om met 1 meter per seconde te versnellen. Dit is belangrijk voor je gasveer, daar moet je dus ook letten.

Waar vind je het?

Gasveren vind je overal en ook heel veel in industriële omgevingen, maar jij kunt het gaan gebruiken voor je huis en de omgeving daarvan! Een deurtje maken voor de kliko, een kast maken; het is allemaal mogelijk en een gasveer maakt het ontwerp vele malen beter. Dit zorgt voor een soepele toepassing van je hele project en je kunt er dus heel goed mee uit de voeten als je een DIY project hebt waar dit van pas kan komen.

Blijf op de hoogte van de laatste interieur, lifestyle en design trends op DesignClaud

 

Natuurlijke interieurs, reizen, een tikkeltje bohemian en persoonlijke notes van Claudia!

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte

Bedankt voor het inschrijven!