Gordijnen zijn verreweg de meest bekende soort raambekleding die er is. Maar er zijn veel meer opties waar je uit kan kiezen als het gaat om raambekleding. In dit artikel bespreken we nog maar een gedeelte van alle gordijnsoorten. 

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen vallen omlaag en kunnen omhoog worden getrokken waarbij ze niet oprollen maar opvouwen, vandaar de naam. Ook deze gordijnen zijn transparant, verduisterend en lichtdoorlatend verkrijgbaar. Net zoals de rolgordijnen zijn vouwgordijnen veel kant en klaar te koop maar kunnen ze op maat worden gemaakt. Dan heb je ook nog de keuze uit tal van kleuren en motieven zodat er zeker iets bij zit wat in jouw kamer past.

Voordeelgordijnen-3

Inbetweens

Inbetweens zijn dunne gordijnen die veel licht doorlaten, zij zitten tussen normale gordijnen en vitrage in. Het voordeel is dat je wel privacy hebt omdat niet iedereen naar binnen kan kijken maar dat je wel het daglicht van buiten binnen krijgt. Ze zijn dikker dan vitrage en dunner dan normale gordijnen.

Voordeelgordijnen-1

Vitrage

Bij vitrage krijgen sommige mensen flashbacks naar de gerimpelde kanten kunstwerken die oma voor het raam had hangen. Vitrage is een dun gordijn die je privacy geeft maar veel licht doorlaat. Tegenwoordig zijn er tal van stoffen en kleuren om uit te kiezen, oma’s kanten gordijn is dus niet meer hét voorbeeld van vitrage.

Voordeelgordijnen-2

Rolgordijnen

Naast gewone gordijnen zijn er ook veel verschillende rolgordijnen verkrijgbaar, zowel kant en klaar met vaste afmetingen of op maat gemaakt. De rolgordijnen trek je met een koord naar boven of beneden waarbij het gordijn oprolt. Ze zijn vaak in een gewone en verduisterende variant verkrijgbaar of zelfs in de versie van duorolgordijn waarbij een en hetzelfde gordijn of wel openheid of voor privacy zorgt.

Waar raambekleding kopen?

Wanneer je op zoek bent naar raambekleding kijk dan is op Voordeelgordijnen.nl! Zij bieden een ruim assortiment aan vouwgordijnen, inbetweens en vitrage. Binnenkort bieden ze ook rol gordijnen op maat aan.

Blijf op de hoogte van de laatste interieur, lifestyle en design trends op DesignClaud

 

Natuurlijke interieurs, reizen, een tikkeltje bohemian en persoonlijke notes van Claudia!

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte

Bedankt voor het inschrijven!