Zoals met wel meer dingen hoor je vaak van tevoren allemaal verhalen maar wil je ze eigenlijk niet horen. Goed bedoelde adviezen zijn niet altijd fijn om te krijgen want het kan soms ook een beetje teveel zijn, je kan er bijvoorbeeld nog niet klaar voor zijn of je bent gewoon nog niet in die fase waar anderen op doelen. Zo ook de adviezen en verhalen over het krijgen van een tweede kind. De afgelopen maanden was ik daar natuurlijk wel wat meer mee bezig, want hoe doe je dat met 2 kids? Als de ene huilt en de andere heeft aandacht nodig, welke geef je dan als eerste aandacht? Of hoe ga je op pad met 2 kids in je eentje? Slapen ze tegelijk of om de beurt? En wanneer schrijf ik mijn blogs? Wanneer pak ik mijn bestellingen in? Wanneer teken ik nieuwe posters? Mijn business is in 2016 verdubbeld en dat maakt mij ontzettend gelukkig. Niet alleen omdat het een business aan het worden is waarvan ik kan gaan leven maar ook omdat ik het zo leuk vindt! Maar goed, 2017 wordt natuurlijk een heel ander jaar want met nog een kleintje erbij is er minder tijd om lekker aan de business te werken.

Maar goed, terug naar van 1 naar 2 kids. Ok, de verhalen kloppen: van 1 naar 2 kids is een grote verandering. Het lijkt mij ook een grotere verandering dan van 2 naar 3 kids. Het is natuurlijk ook een verschil als je een kind hebt van onder de 2 of al ouder wanneer je de tweede erbij krijgt. Gelukkig is Jaya precies oud genoeg om alles een beetje te snappen wanneer ik haar uitleg dat ze eventjes moet wachten. Maar het blijft een uitdaging!

Zo moest ik maandag plotseling in plaats van met Sen met ze allebei naar het consultatiebureau. Iets waar je je van tevoren misschien druk over maakt maar wat achteraf ontzettend bleek mee te vallen. De sleutel tot succes is: rustig aan doen & alles meenemen wat je nodig hebt en dit van tevoren allemaal al klaar zetten. Het viel dus reuze mee maar goed, ik spring nu niet direct met ze beide in de auto om lekker de stad in te gaan ;-)

Ook de slaapjes zijn interessant overigens. Sen slaapt natuurlijk nog veel maar Jaya lijkt haar middagslaapje even te skippen de laatste tijd. Dat gaat dus mooi niet gebeuren! Ik blijf volhouden en haar in bed leggen want dat middagslaapje is toch wel heel erg fijn! Deze week heb ik 20 minuten even voor mezelf gehad. Mijn heerlijke latte was nog warm toen de eerste alweer wakker werd :-)

Dus in plaats van te bloggen begeef ik me nu vooral op Instagram! Daar volg je een beetje hoe het hier aan toe gaat en daar volg ik zelf ook veel leuke en inspirerende moeders.

Veel liefs, Claudia

Blijf op de hoogte van de laatste interieur, lifestyle en design trends op DesignClaud

 

Natuurlijke interieurs, reizen, een tikkeltje bohemian en persoonlijke notes van Claudia!

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte

Bedankt voor het inschrijven!