Beetje bij beetje laat ik jullie hoekjes en delen van het nieuwe appartement zien. Vooral omdat ik eigenlijk nog niet tevreden ben met de rest van ons interieur en er hier en daar nog van alles moet gebeuren. Waar ik wel heel erg tevreden mee ben is deze prachtige buffetkast uit de jaren 60 gevuld met woonaccessoires zoals ons servies uit Vietnam. Drie dozen met 90 stuks hebben we vanuit Hoi An naar huis gestuurd waarvan 85 stuks de reis overleefd hebben.

Woonaccessoires-Vietnamees-servies

Woonaccessoires uit Nederland en Azië

De buffetkast is een gelukkige vondst in het huis van mijn ouders. De voormalige bewoners lieten de kast staan voor ons. Dit is al jaren geleden maar de kast heeft altijd staan wachten totdat ik een plaatsje voor hem had.

Woonaccessoires-Vietnamees-servies

De prent op de kast heb ik zelf ontworpen toen we op reis waren. De prent is ook te bestellen op Etsy of Markita. Andere woonaccessoires die je hier ziet zijn handgemaakte en beschilderde manden uit Bali. De knopjes die ik op de kast heb gezet komen uit een interieur winkeltje uit Utrecht.

Woonaccessoires-Vietnamees-servies
Woonaccessoires-Vietnamees-servies

Vietnamezen houden van koffie. Het is een uitdaging voor koffieliefhebbers zoals ons. Het is een krachtige en zoete koffie met een aroma van mokka en chocolade. De koffie wordt in Vietnam aan de tafel bereidt. Ze gebruiken hiervoor een Franse cafetière. Hierdoor wordt de koffie erg sterk van smaak. Om de koffie lekker zoet te maken voegen de Vietnamezen gecondenseerde melk toe aan de koffie. De cafetière die wij gekocht hebben staan rechtsboven in de kast (foto).

Woonaccessoires-Vietnamees-servies
Woonaccessoires-Vietnamees-servies
Woonaccessoires-Vietnamees-servies

Als pronkstuk hebben we één grote serveerschaal gekocht waarop ons fruit en andere leuke dingetjes liggen.

Woonaccessoires-Vietnamees-servies

Ga jij naar Vietnam of wil je zelf zo’n servies? Dan kun je het heel gemakkelijk laten opsturen vanuit de winkels die ze in de grotere steden hebben. Zo zijn ze in Hoi An gewend dat toeristen veel stuks kopen en het willen laten verzenden. De verzendkosten liggen meestal rond de 60 euro per doos (30 stuks willekeurig servies) en duurt ongeveer 3 maanden per boot.

Vind jij zo’n buitenlands servies ook een mooie aanvulling op jouw woonaccessoires? 

Pin It on Pinterest

Share This

Blijf op de hoogte van de laatste interieur, lifestyle en design trends op DesignClaud

Met rubrieken zoals:

- Interieur en Tuin inspiratie

- "Wonen in een...." bijzonder huis/voertuig of ander bouwwerk

- Het dagboek van een moeder

En nog véél meer!

Bedankt voor het inschrijven!