Victoriaanse architectuur in Australië: houten huis

by | mrt 16, 2016 | Interieur en Design, Interieur Inspiratie | 0 comments

Vaak vragen vrienden en familie ons of we blijven wonen waar we nu wonen, en of we ooit een huis willen kopen. We zijn na onze wereldreis eigenlijk vrijwel direct in dit huur huisje getrokken waar we nu zitten. Het is een houten huis, op een voormalig vakantie park, waar het gedoogd is om te wonen. Hier wonen dus ook alleen maar permanente bewoners. Het is hier zo fijn omdat het rustig is, je hele fijne buren hebt die altijd kunt vragen om hulp én omdat 20 meter verderop een grote plas ligt, namelijk de Maarsseveense plassen. Misschien heb je er wel eens van gehoord?

Een heerlijk natuurgebied waar je lekker kunt wandelen, fietsen, joggen, naar de spa kunt gaan, naar het strand in de zomer of gewoon op ons gras strandje kunt gaan liggen en zwemmen. Een ideale plek! Er rijden geen auto’s voor onze deur dus hartstikke veilig.

Als ik dan rondkijk naar huizen die te koop staan in en rondom Utrecht dan word ik eigenlijk een beetje verdrietig. Het is namelijk allemaal zo niet wat ik mooi vindt. Daarmee bedoel ik dat ik de charme van een houten huis heel mooi vindt en die graag in een koop woning zou willen terugvinden. Maar helaas zijn er niet veel houten huizen en staan deze al helemaal niet vaak te koop.

Daarom vind ik dit Victoriaanse huis in Australië ook zo mooi. Dit is nou echt een huis waar ik blij van wordt. Het hoeft niet groot te zijn, het hoeft niet veel land of tuin te hebben, als het maar vrijstaand is en gezellig!

Een houten huis in Victoriaanse stijl

De Victoriaanse architectuur kom je veel tegen in Australië. Daarnaast heeft Australië ook een klimaat waarbij veel houten gebouwd worden. Maar in Scandinavië zien we er ook hartstikke veel, dus waarom bouwen we in Nederland geen houten huizen?

Hoe dan ook, ik ga lekker wegdromen bij dit prachtig huis!

Afbeeldingen via InsideOut

Pin It on Pinterest

Share This

Blijf op de hoogte van de laatste interieur, lifestyle en design trends op DesignClaud

Met rubrieken zoals:

- Interieur en Tuin inspiratie

- "Wonen in een...." bijzonder huis/voertuig of ander bouwwerk

- Het dagboek van een moeder

En nog véél meer!

Bedankt voor het inschrijven!