Het lijkt alweer maanden geleden dat we aankwamen in het prachtige Sestri Levante in Italië. De tijd gaat zo ontzettend snel wanneer je het naar je zin hebt. Een half jaartje geleden kregen we een uitnodiging voor een bruiloft in Italië (super vet) en besloten we er meteen onze zomervakantie van te maken. Ik was al jaren niet meer in Italië geweest en nu ik eindelijk weer lekker kon eten (na 12 weken zwangerschapsmisselijkheid) zag ik mezelf daar wel aan een pasta en een ijsje zitten!

De komende tijd zal ik een aantal posts schrijven over onze vakantie en wat ik echt zou aanraden om te bezoeken in de streken waar we geweest zijn.

Het begon allemaal in Zwitserland waar we de eerste paar nachten op een camping aan Lago di Maggiore stonden. Een prachtige omgeving waar je lekker van het meer kunt genieten, tripjes kunt maken naar Italië of andere streken in Zwitserland. We hadden het wel al verwacht dat Zwitserland aan de dure kant zou zijn. Niet een goedkope pasta voor een tientje maar voor twee tientjes. Och ja, het is toch vakantie!

Ik zal je overigens niet gaan vervelen met camping namen e.d. Zou je dit wel willen weten dan mag je mij natuurlijk altijd mailen. Wij vonden onze campings overigens altijd via ACSI. Dit is een handig kortingspasje voor in het voor- en naseizoen.

Sestri Levanti in Italië

We gingen naar deze regio omdat ik de kust altijd prachtig vindt maar ook omdat ik graag Cinque Terre wilde zien. Prachtige kleine dorpjes die tegen de steile rotswanden van de kust zijn aangebouwd. Hierover meer in een volgende post want daar heb ik zoveel mooie foto’s van die ik met jullie wil delen.

Terug naar het dorpje Sestri Levanti. Eigenlijk staat dit dorpje niet echt bekend om iets, maar het is wel ontzettend mooi en fijn! We sliepen op een camping in de bergen, ongeveer 10 minuten rijden van het centrum, genaamd Mare Monti. Top camping!

Het dorpje is prachtig, heeft een groot strand met ligbedden maar ook een klein verscholen strand genaamd Hidden Bay. Daar hebben we een heerlijke dag vertoefd, gezwommen en gespeeld. Rond de lunch hebben we onze kleedjes laten liggen en zijn we met de buggy het kleine centrum in gelopen om daar lekker te gaan lunchen! Echt een top dag, want Jaya besloot tijdens de lunch een dutje te doen in de buggy waardoor wij lekker konden genieten van het Italiaanse eten.

Heerlijk lunchen in Italië

Vraag me niet wat ik daar allemaal gegeten heb, maar het was verrukkelijk! Pasta, groentes, heerlijk vers brood en noem het maar op. Gelukkig nam ik wel nog een paar foto’s van de gerechten die op die mooie middag voorbij kwamen. Mijn gezicht spreekt hier voor zich geloof ik: ik genoot er volop van :-) (incl. rood aangelopen hoofd van de hitte en de hormonen…)

Kortom, een heerlijke plek om naar toe te gaan in de zomer of het naseizoen. We bezochten niet alleen Cinque Terre toen we hier een weekje op de camping stonden, maar ook Portofino en andere kleine dorpjes in de omgeving. Meer hierover binnenkort op de blog.

Voor nu, een fijne zondag gewenst!

Liefs, Claudia

Pin It on Pinterest

Share This

Blijf op de hoogte van de laatste interieur, lifestyle en design trends op DesignClaud

Met rubrieken zoals:

- Interieur en Tuin inspiratie

- "Wonen in een...." bijzonder huis/voertuig of ander bouwwerk

- Het dagboek van een moeder

En nog véél meer!

Bedankt voor het inschrijven!