Een zomerse DIY en om blij van te worden: je eigen ontwerp op een T-shirt. Stempelen met een appeltje, of een ander soort fruit.

stempelen-met-fruit

Vind jij het ook zo leuk om DIY projectjes te maken? Ik wel, alleen heb ik er nog geen tijd voor gehad sinds ik 5 weken geleden terug thuis kwam na een lange reis. Gelukkig heeft Gaby van Piece of Make wel tijd om super leuke DIY projecten te maken. Haar blog staat vol met DIY projecten voor binnenshuis, cadeau ideeen, DIY voor kinderen en nog veel meer! Gaby heeft een DIY project gemaakt over het stempelen met fruit.

stempelen-met-fruit

Wat heb je nodig voor stempelen met fruit?

  • T-shirt
  • Textielverf
  • Een appel (doormidden gesneden)
  • Een stuk plastic (of een plastic zak)
  • Kwast
  • Bordje (om verf op te mengen)

Hoe stempel je een T-shirt met fruit?

Leg een stuk plastic in het T-shirt om doordrukken van de verf naar de achterkant van het shirt te voorkomen. Meng nu de textielverf in de kleur(en) die je wilt. Smeer met een kwast de platte kant van de appel in met verf. Je kunt het beste eerst even proefstempelen op papier. Stempel uiteindelijk op het T-shirt.

stempelen-met-fruit

stempelen-met-fruit

Om een mooi, gelijkmatig resultaat te krijgen, kun je de appel het beste voor elke afdruk opnieuw insmeren met de textielverf. Let op dat je ook het steeltje voorzichtig mee kunt stempelen, voor een echt ‘appel’effect.

Gebruik voor elke kleur die je gebruikt een nieuwe (halve) appel. Als je ook blaadjes aan de appelsteeltjes wilt, kun je dit doen door met een echt dun blaadje (uit de tuin) te stempelen. Laat de textielverf goed drogen.

stempelen-met-fruit

stempelen-met-fruit

stempelen-met-fruit

Een Tip van Piece of Make

Stempelen met fruit kan ook met ander fruit, bijvoorbeeld met een halve citroen of een halve peer.

stempelen-met-fruit

Piece of Make! 

Wat vind jij van het DIY project ‘stempelen met fruit’ van Piece of Make? Wij vinden het heel erg leuk en origineel. Dit is zeker een goede DIY om met kinderen te doen. Of er dan zo’n mooie appeltjes op het t-shirt komen is de vraag, maar dan hebben ze het wel zelf gemaakt.

Hopelijk hebben jullie genoten van deze DIY want wij denken er over om meer DIY van Piece of Make op DesignClaud te laten zien.

Piece of Make heeft ook een eigen webshop waar je alle benodigdheden kunt bestellen zoals de textielverf maar ook andere leuke knutselspulletjes en hebbedingetjes.

Tot de volgende keer, Claudia

Pin It on Pinterest

Share This

Blijf op de hoogte van de laatste interieur, lifestyle en design trends op DesignClaud

Met rubrieken zoals:

- Interieur en Tuin inspiratie

- "Wonen in een...." bijzonder huis/voertuig of ander bouwwerk

- Het dagboek van een moeder

En nog véél meer!

Bedankt voor het inschrijven!