Op zoek naar inspiratie voor je droomhuis? Dan heb ik een prachtig project gevonden voor je. Dit gerenoveerde herenhuis in Antwerpen steelt de show! Niet alleen de inrichting is fantastisch maar voornamelijk de architectuur die we hier zien. Ik hou er wel van als iets nieuws en extreems gedaan wordt in een bestaand pand. Het contrast tussen oud en nieuw wordt dan juist groter waardoor er meer spanning ontstaat. Dit prachtige herenhuis in Antwerpen is gerenoveerd door architecten SCULP it. Een bureau uit Antwerpen met veel mooie projecten op hun naam.

LALO-by-SculpIT_dezeen_468_0
LALO-by-SculpIT_dezeen_468_1

LALO-by-SculpIT_dezeen_468_3
LALO-by-SculpIT_dezeen_468_4

De gehele achtergevel is verwijderd en vervangen door immens grote taats deuren van 4 ton en 6 meter hoog. Het gehele huis opent hierdoor in 1 beweging naar de tuin. De gelaagdheid van het huis komt goed naar voren doordat je alle verdiepingen ziet. De begane grond, de eerste verdieping en zelfs de tweede verdieping profiteert van het uitzicht.

LALO-by-SculpIT_dezeen_468_6
LALO-by-SculpIT_dezeen_468_8
LALO-by-SculpIT_dezeen_468_12

Het interieur van de keuken spreekt me ook erg aan. Het verplaatsbare keukeneiland, de stijl van de keuken in combinatie met accessoires. Zoals de SMEG koelkast (mijn favoriet), een echt fornuis, vrolijke kleuren, een KitchenAid mixer en de authentieke bakstenen muur met een wit likje verf.

LALO-by-SculpIT_dezeen_468_15
LALO-by-SculpIT_dezeen_468_16
LALO-by-SculpIT_dezeen_468_23

De tuin is typisch iets voor de stad Antwerpen. Klein en ondiep. De grote deuren zorgen voor een groot gebaar waardoor je optimaal gebruik kunt maken van het terras. Toch zou een beetje extra tuin niet heel vervelend zijn, niet waar?

LALO-by-SculpIT_dezeen_468_26
LALO-by-SculpIT_dezeen_468_31

Afbeeldingen via Dezeen

Pin It on Pinterest

Share This

Blijf op de hoogte van de laatste interieur, lifestyle en design trends op DesignClaud

Met rubrieken zoals:

- Interieur en Tuin inspiratie

- "Wonen in een...." bijzonder huis/voertuig of ander bouwwerk

- Het dagboek van een moeder

En nog véél meer!

Bedankt voor het inschrijven!