Onrust – Wat doet het nieuwe jaar met jou?

by | jan 5, 2016 | Het dagboek van een moeder, Lifestyle | 0 comments

De eerste dinsdag van het jaar, ik zit met een half oog een film te kijken en door mijn telefoon te scrollen. Of het nou het gekke, herfstachtige (in Utrecht tenminste) weer is, de donkere dagen of het nieuwe jaar.. Ik ben mega onrustig. Heel af en toe heb ik van die momenten dat ik denk; Is dit het nou? Is dit wat ik de rest van het jaar ga doen? Komt er nog een avontuur op mijn pad of kabbelt het leven gewoon zo door?

Toen we bijna 2 jaar geleden na 21 maanden reizen terug thuis kwamen, verwachtte ik dit gevoel maar het kwam eigenlijk nooit. Ik had er nauwelijks tijd voor omdat ik binnen no-time zwanger was en ik in een soort van sneltrein terecht kwam. De eerste drie maanden waren minder leuk door misselijkheid, daarna waren het drie heerlijke maanden en de laatste drie maanden van de zwangerschap werd ik met de dag sneller moe maar ik genoot van elke dag dat Jaya in mijn buik zat. Toen werd ze geboren en dan beland je in een nog snellere trein zoals een Shinkansen uit Japan. Ik heb wel eens gehoord: “9 maanden in de buik, 9 maanden uit de buik” en ik geloof dat dit ook nog eens echt waar is. Toen ik 9 maanden na de bevalling weer echt energie kreeg en ook de behoefte om dingen voor mijzelf te ondernemen, begreep ik die 9 maanden heel goed. Je krijgt de tijd om volledig te wennen aan je leven als moeder maar dan wordt het langzaamaan weer tijd voor jezelf. Wat wil je als moeder? Wat wil je als persoon?

Maar dan, dan ben je 9 maanden verder en dan vraag je je als moeder af hoe je leven er nu uit zal gaan zien. Althans dat vraag ik me af :-) Na de reis was ik vastbesloten (samen met Bas) dat we onze vrijheid absoluut niet wilde opgeven. Vrijheid, tijd voor jezelf en zelf kunnen bepalen wat en wanneer je iets doet is ontzettend veel voor ons waard. Het is zelfs zoveel voor ons waard dat we liever minder zouden verdienen dan meer vrijheid opgeven. Dus ik begon voor mezelf met mijn blog en het schrijven van teksten en artikelen voor andere websites. Werkzaamheden die ik gemakkelijk vanuit thuis maar ook vanuit een andere plek kan doen.

Terug naar het begin van mijn verhaal namelijk: januari. De eerste maand van een nieuw jaar. Ik heb genoeg voornemens en dromen maar sluiten ze nog wel aan op dat wat ik graag wil?

Hoe kijk jij aan tegen een nieuw jaar? Is het een periode vol met nieuwe kansen of besef je je dan dat je ook dit jaar weer precies hetzelfde als voorgaand jaar gaat doen? Ken je die onrust die ik probeer te omschrijven of vind je zo’n nieuw jaar juist heerlijk?

De foto’s van Noorwegen die je hier ziet symboliseren eigenlijk een beetje het tegenovergestelde van die onrust. Noorwegen lijkt mij echt de plek om te genieten van de natuur, mijn gezinnetje, onze nieuwe camper en het heerlijke weer (hopelijk…). Een road trip door Scandinavië is wel echt de ultieme droom voor mij op het moment :-)

Pin It on Pinterest

Share This

Blijf op de hoogte van de laatste interieur, lifestyle en design trends op DesignClaud

Met rubrieken zoals:

- Interieur en Tuin inspiratie

- "Wonen in een...." bijzonder huis/voertuig of ander bouwwerk

- Het dagboek van een moeder

En nog véél meer!

Bedankt voor het inschrijven!