Sinds begin dit jaar ben ik begonnen met een naaicursus. Het leek me altijd al leuk om te kunnen naaien maar nooit had ik er daadwerkelijk over nagedacht om een cursus te gaan volgen. Totdat Jaya kwam en ik uurtjes had die ik kon invullen met creatieve bezigheden zoals naaien dus. Ik begon met het maken van een harem broekje voor Jaya en al gauw volgde dit tweede naaiproject. Een zomerpakje voor een meisje of jongetje. Eerst even gecheckt of dit niet te hoog gegrepen was voor mij, maar volgens mijn lerares zou ik dit zeker kunnen maken. Daar begon ik dan…

Het naaipatroon had ik via mijn moeder gekregen. Je kunt het patroon overigens hier vinden, zou je het ook willen maken. Het stof kocht ik in Den Bosch bij Hoofs. Een mega winkel met stoffen en aan de overkant nog een winkel met fournituren. Je vindt en krijgt hier alles! De stoffen zijn wel wat prijziger dan op de lapjesmarkt, maar goed, ik had iets leuks gevonden dus dan ben ik altijd wel bereid om iets meer te betalen.

Ik kan niet zeggen dat ik het een makkelijk project vond tijdens het proces maar nu achteraf denk ik dat ik het nog wel een keer in mijn eentje kan maken. In het proces van naaien werd ik natuurlijk geholpen door mijn lerares. Zij legt heel goed uit hoe ik het in elkaar kan zetten en welke stappen ik moet volgen. Het stikken, naaien, locken en rijgen heb ik allemaal zelf gedaan.

Tenslotte zet je de drukkertjes erop en klaas is kees!

Om nou te testen of ik het allemaal begrijp zou ik het eigenlijk nog een keer moeten maken thuis… :-) Doen jullie dat wel eens, een project opnieuw maken om te kijken of je het nog kan, het nog snapt en of het misschien nóg mooier wordt?

Pin It on Pinterest

Share This

Blijf op de hoogte van de laatste interieur, lifestyle en design trends op DesignClaud

Met rubrieken zoals:

- Interieur en Tuin inspiratie

- "Wonen in een...." bijzonder huis/voertuig of ander bouwwerk

- Het dagboek van een moeder

En nog véél meer!

Bedankt voor het inschrijven!