Toen Jaya pas geboren was hebben we heel vaak onze Swaddle deken gebruikt. Een comfortabele doek met een beetje stretch waarin ze lekker warm en geboren kon slapen. Het werkte heel goed voor haar en dus heb ik ze laatst maar weer uit de opslag gehaald voor onze volgende baby. Wij kochten onze Swaddles overigens bij Alphabet Monkey, een super leuke webshop van een blogger vriendinnetje van mij uit Australië. Zij maakt de leukste kinderkamer accessoires in allerlei verschillende thema’s zoals zwart wit, tipi, geel, groen etc.

DIY swaddle

Deze leuke DIY swaddle is helemaal uniek omdat je deze gemakkelijk zelf kunt maken. Wat heb je allemaal nodig?

 • Witte hydrofielen van groot formaat.
 • Textiel verf.
 • Een penseel met een platte punt of schuine punt.
 • Een Folk Art fan brush
 • Karton
 • Water

Daarnaast heb je ongeveer een uurtje nodig om deze swaddle te maken en tijd om het te kunnen wassen.

Het stappenplan

 1. Ten eerste is het belangrijk om te bepalen hoe vaak je de ananas wil herhalen op de swaddle. Hoeveel passen er naast elkaar en hoeveel tussenruimte hou je dan nog over? De ananassen die je op de foto’s ziet zijn 12 bij 6 cm groot.
 2. Leg een stuk karton onder of achter je hydrofiel. Nu kan je beginnen met schilderen van de ovale vorm van de ananas. De waterverf-achtige look krijg je door een beetje gele verf uit te drukken op een palette, dan de platte penseel in het water te dippen en het te laten weken. Mix het water in de verf totdat je een soort soep-achtige substantie krijgt. Laat de kwast de verf opnemen en schilder een ovaal op de swaddle. Als je het ovaal nog meer wil opvullen, gebruik dan geen extra verf maar water. Hierdoor krijg je een mooiere waterverf uitstraling.
 3. Nu dip je de kwast in het water en doe je wat roodbruine verf op het palette. Laat de top van de kwast voorzichtig in de verf komen zodat er maar weinig op zit. Hiermee kan je de lijnen op het gele ovaal creëren. Doe het voorzichtig zodat de lijntjes dun blijven. Je kan dit altijd van tevoren even testen op een stukje papier voordat je op de swaddle begint.
 4. Nu is het tijd voor de groene en witte verf. Dip de Fan kwast in het water totdat hij helemaal vol gezogen is. Mix dan het groen en het wit met de kwast zodat je de groene top van de ananas kunt schilderen. Begin ongeveer 5 cm boven het ovaal en trek de kwast dan naar beneden zodat je neerwaartse stroken krijgt.
 5. Nu heb je er eentje gemaakt en kan je verder om de andere te maken!

 

Afbeeldingen via: Lovely Indeed

Pin It on Pinterest

Share This

Blijf op de hoogte van de laatste interieur, lifestyle en design trends op DesignClaud

Met rubrieken zoals:

- Interieur en Tuin inspiratie

- "Wonen in een...." bijzonder huis/voertuig of ander bouwwerk

- Het dagboek van een moeder

En nog véél meer!

Bedankt voor het inschrijven!