Pas een paar dagen in Japan maar nu al zoveel fantastische dingen gezien zoals de verwarmde wc brillen op de Japanse toiletten.. Maar eerst een kleine vergelijking.

Japan versus China

Het verschil tussen China en Japan is erg groot. Japan is natuurlijk ten eerste een stuk kleiner en het heeft een veel kleinere bevolking. Maar de mensen zien er ook anders uit. Ze lijken vriendelijker, jonger en gezonder! Ze houden van mode en kleden zich super modern. Dit is een groot verschil als je kijkt naar het arme China. Japan is een fantastisch land en het heeft zeker mijn hart gestolen maar wat ik nog het meest fantastisch vindt is…

De Verwarmde Wc Bril

Het toilet is bijna een schietstoel. Zoveel knopjes en functies zitten erop. Natuurlijk spoelt en trekt het toilet door maar er zijn meer opties! Bijvoorbeeld het kraantje bovenop het toilet loopt als je het toilet doorspoelt. Ideaal toch in kleine toiletten of als je niet graag het kraantje aanraakt maar alleen je handen wil wassen!

Zoals ik al zei, heeft het toilet veel knopjes. Soms zitten ze aan de zijkant van het toilet en soms aan de muur. Er zijn veel knopjes voor veel verschillende functies zoals het knopje voor het doorspoel geluidje. Waarom zou je dit gebruiken?! Het lijkt mij dan wel handig als je een scheetje moet laten zodat je buurman dat niet hoort maar zou het daar echt voor zijn?

Er zitten ook knopjes bij waarmee je een kleine douche kan verwachten. Je kan kiezen uit een laf straaltje of een zeer direct straaltje.. Even wennen hoor!

Maar uiteindelijk na al deze prachtige functies vind ik de verwarmde wc bril toch het beste! Wat een genot. Zeker als je op een koud toilet bent waar je het liefst je broek aanhoudt.. is het een aangename verrassing als de wc bril verwarmd is.

Dit is een voorbeeld van zo’n Japans toilet met verwarmde wc bril. Heb je het kraantje gezien boven op? Super toch? Erg slim bedacht! Maar goed, misschien zijn deze toiletten niet de mooiste maar tsja… form or function?!

Vroeger..

Toen hadden de Japaners hetzelfde soort toilet als ze nu nog steeds in China hebben. Het hang toilet. Iets wat in het begin nogal een uitdaging is voor een westerling. Gelukkig zijn de hang toiletten in Japan, als je ze zou tegen komen, een stuk schoner dan die in China.

In Japan dragen mensen geen schoenen binnenshuis. Iedereen doet zijn schoenen bij de voordeur uit en stapt over naar zijn of haar pantoffels. Gasten krijgen ook altijd pantoffels aangereikt. Let op, als je naar het toilet gaat met deze pantoffels en er staan andere op het toilet voor je klaar? Dan stap ook over op deze toilet pantoffels. Dat is wel zo netjes!

Toilets in 2013

De moderne toiletten met verwarmde wc bril zijn vaak van het merk Toto. Naast deze fantastische toiletten verkopen ze nog veel meer vooruitstrevend sanitair. Zo ook een toilet wat zichzelf schoonmaakt! Ideaal toch?

Ze hebben zelfs een type toilet, Neorest AC, met een verwarmde wc bril EN afstandsbediening. Natuurlijk zijn deze toiletten iets duurder dan een normaal hang toilet in Nederland. Kijk hier voor wat leuke filmpjes over Toto’s toiletten.

Knopjes gemonteerd op de muur..

Tijdens mijn reis rondom de wereld kom ik veel verschillende toiletten tegen. De een is een groter avontuur dan de ander. Kijk hier voor mijn verhalen over Chinese en Mongoolse toiletten.. Zeer zeker een grotere uitdaging dan de Japanse toiletten.

Pin It on Pinterest

Share This

Blijf op de hoogte van de laatste interieur, lifestyle en design trends op DesignClaud

Met rubrieken zoals:

- Interieur en Tuin inspiratie

- "Wonen in een...." bijzonder huis/voertuig of ander bouwwerk

- Het dagboek van een moeder

En nog véél meer!

Bedankt voor het inschrijven!

%d bloggers liken dit: