Wist jij dat het hebben van een water element in je tuin uit Azië komt? In de meeste Aziatische landen vind je altijd wel een water stroompje, vijvertje of een andere manier van water in hun tuin. In de Feng Shui is het een belangrijk element voor in je huis. De Japanners gebruiken ook veel water in hun tuinen. Ze leggen vijvers of stroompjes aan ook al is hun tuintje maar heel klein.

Een ander mooi voorbeeld is een water element in een Balinese tuin. Een vijvertje, fontein, bad of grote kom met water helpen en creëren een relaxing achtergrond geluid.

Welke Soorten Water Elementen Kan Ik Creëren?

Naast alle water elementen die mooi zijn voor het oog wil je misschien ook wel iets wat functioneel is. Wat denk je van een buitendouche? Ik heb het al eens eerder verteld in mijn post over de 4 elementen in je tuin maar dit keer geef ik je graag wat uitgebreidere info en voorbeelden van een buitendouche.

Simpele Buitendouche

Het kan zo gemakkelijk zijn om een douche in je tuin te installeren. Het enige wat je nodig hebt is een waterslang en een wateraansluiting. Het water loopt vanzelf wel weg dus je hoeft je ook niet druk te maken over een afvoer. Je koopt ze heel gemakkelijk bij een bouwmarkt of een tuincentrum. Bekijk deze simpele oplossingen eens..

Simple-Shower

Super makkelijk! Zou je zo’n douche in je tuin willen hebben? Of zie je liever een iets luxere douche? De volgende voorbeelden zijn geïntegreerde douches in een muur of een huis.

Integrated-Shower

 

Fantastisch toch? Alle drie zijn gemaakt met verschillende materialen maar allemaal erg mooi. Ik vind het zelf wel mooi om de buitendouche te combineren met planten en ander groen om het effect van het buiten douchen te versterken. Ontzettend fijn is het wanneer je op een warme zomerdag even wil afkoelen en daarna kan opdrogen in de zon. In je eigen tuin!

Verschillende Waterstromen

Naast het type douche kan je ook kiezen tussen verschillende waterstralen. Een normale douche kop doet zijn werk maar als je iets meer geld er voor over hebt dan zou je ook kunnen kiezen voor een waterstroom of een regendouche.

Stream-Shower

Heerlijk, afkoelen en ontspannen onder je eigen buitendouche. Als je het dan ook mooi aankleedt waan jij je zo in een tropische sfeer! Zou jij zo’n buitendouche fijn vinden? Zou je het veel gebruiken? Misschien wel om na het joggen even te douchen? Of misschien wel om je hond te wassen?

Als je op zoek bent naar een paar goede en mooie type buitendouches, bekijk dan eens deze voorbeelden.

Geniet van je buitendouche en van het heerlijke weer.

Pin It on Pinterest

Share This

Blijf op de hoogte van de laatste interieur, lifestyle en design trends op DesignClaud

Met rubrieken zoals:

- Interieur en Tuin inspiratie

- "Wonen in een...." bijzonder huis/voertuig of ander bouwwerk

- Het dagboek van een moeder

En nog véél meer!

Bedankt voor het inschrijven!