Als groot fan van Bohemian interieurs was erg blij toen ik de collectie van Urban Outfitters zag. Niet alleen hebben ze prachtige kleding, leuke boeken, schoenen, tassen en andere accessoires maar ook interieur decoraties zoals dekbedovertrekken en andere leuke spulletjes voor in een slaapkamer.

Wat heb je nodig in een Bohemian stijl slaapkamer?

Als eerste zou ik zeggen dat je met een neutrale basis het verste komt. Denk bijvoorbeeld eens aan een basis van neutrale kleuren op de wanden, kozijnen en plafond. Op deze manier kun je alle kanten op wat betreft decoraties en aankleding in de bohemian stijl slaapkamer.

Bohemian-Style-Bedroom-accessory

Galaxy string lights / Moda nightstand –  Photo by Urban Outfitters

Zoals je kunt zien gebruikt Urban Outfitters veel verschillende texturen en stoffen die ze samen combineren tot een speels geheel. Zo lang deze stoffen een neutrale kleur hebben kun je ze heel gemakkelijk samen combineren.

Een Bohemian stijl slaapkamer heeft een goed bed nodig maar dit hoeft niet duur te zijn. Je kunt er zelfs een zelf bouwen van palets of ander hout. Hout geeft een ruimte altijd meer sfeer doordat het een warm en prettig materiaal is.

Bohemian-Style-Bedroom-bedding

Magical Thinking Southwest Geo Duvet Cover / Allyson Johnson for DENY Geo Duvet Cover –  Photo by Urban Outfitters

Voor meer karakter is het leuk om planten aan het interieur van de slaapkamer toe te voegen. Planten met grote groene bladeren werken altijd erg goed in een Bohemian stijl slaapkamer.

Ook tapijten met creatieve patronen mogen niet ontbreken in een Bohemian stijl slaapkamer. Ze geven de ruimte meer warmte en meer sfeer.

Het dekbedovertrek is de eye-catcher van de ruimte. Ga daarom voor een mooi dekbedovertrek met een leuk patroon, kleur of dessin.

Bohemian-Style-Bedroom-duvet

Locust Mari Mod Duvet Cover –  Photo by Urban Outfitters

Geef de slaapkamer een persoonlijk tintje door boeken, planten, potten en verlichting aan te brengen in het interieur. Kies bijvoorbeeld vintage verlichting of industriële verlichting voor een stoere look.

Bohemian-Style-Bedroom-rug

Magical Thinking Costa Geo Rug  –  Photo by Urban Outfitters

Vloerkleden, vloerkleden en nog meer vloerkleden. Je kunt vloerkleden met elkaar combineren of één opvallend vloerkleed kiezen. Bijvoorbeeld dit vloerkleed met geometrisch patroon maar ook kelim tapijten passen heel goed in een Bohemian stijl slaapkamer. Droom nog even verder weg bij deze mooie voorbeelden van Bohemian stijl slaapkamers.

Bohemian-bedroom-bedding

bohemianhomes

Bohemian-bedroom-dreamcatcher

source unknown

Bohemian-bedroom-warm

Specks of Glitter and Gold

Bohemian-bedroom-white

source unknown

Pin It on Pinterest

Share This

Blijf op de hoogte van de laatste interieur, lifestyle en design trends op DesignClaud

Met rubrieken zoals:

- Interieur en Tuin inspiratie

- "Wonen in een...." bijzonder huis/voertuig of ander bouwwerk

- Het dagboek van een moeder

En nog véél meer!

Bedankt voor het inschrijven!